Statenlid in beeld: Nick Roosendaal (VVD)

(17 mei 2021)

Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? In deze rubriek stellen Statenleden zich voor. Deze week is dat Nick Roosendaal van de VVD.

Noord-Hollands Statenlid voor de VVD Nick Roosendaal
 

Waarom ben je Statenlid geworden? 

Ik ben heel betrokken bij mijn omgeving en lang politiek actief geweest omdat het mooi is om iets terug te kunnen doen voor de samenleving. Na 16 jaar in de gemeenteraad van Uithoorn was het tijd voor verandering. Vorig jaar augustus ben ik begonnen als Statenlid. Het is belangrijk om het bestuur te versterken door kruisbestuiving en er is veel overlap tussen de provincie en gemeenten, bijvoorbeeld bij recreatie. Voor de broodnodige ontspanning door inspanning is het belangrijk dat we dicht bij huis kunnen recreëren en dat gebeurt vaak over gemeentegrenzen heen.

Hoe bevalt het werk als Statenlid? 

Heel goed, ik ben onder de indruk van de professionaliteit: er komen goede stukken op de agenda, het gaat over de langere termijn, over hoe we de provincie vormgeven en er wordt gekeken naar samenhang van onderwerpen. Tegelijkertijd verbaast het me dat we regelmatig spreken over onderwerpen die al eerder aan de orde waren. Hoe vaak kun je het hebben over damherten zonder de gewenste resultaten te bereiken? Verder vind ik het heel knap dat de democratie doorgaat, ondanks Covid en ook nog met grote zorgvuldigheid. Ik zie uit naar fysieke vergaderingen. Echt contact is belangrijk want met elkaar komen we tot betere oplossingen en dan helpt het als je waardevolle persoonlijke interactie kunt hebben, zowel binnen als buiten de vergaderingen.

Wat wil je komende jaren bereiken?

Een duurzame plek in de economie voor Tata-steel en recreatie laagdrempeliger maken zodat we ook mensen bereiken die minder bewegen en ontspannen. Recreatie is heel relevant, hebben we in deze coronatijden ervaren. Voor ieders welzijn is het goed als er meer plek komt voor recreatie. Amsterdam en Haarlem zijn bijvoorbeeld gegroeid maar de recreatiemogelijkheden zijn niet voldoende meegegroeid. Tata gaat over gezondheid en werkgelegenheid; over welvaart in brede zin. Dat onderwerp roept de vraag op wat we in Nederland willen met de industrie. Je kunt niet alleen leunen op de dienstensector. Daar zit vooral werk omdat er in Nederland ook dingen gemaakt worden. Zonder de industrie is er ook geen werk voor technisch geschoolde mensen. De hele keten bij elkaar zorgt ervoor dat we een sterk land hebben en kansen voor iedereen. Ik hoop echt dat we in Noord-Holland op een efficiënte en duurzame manier producten kunnen maken zoals groen staal. De overheid heeft daarbij een belangrijk rol om te zorgen voor infrastructuur, bijvoorbeeld op het gebied van waterstof. 

Wat is jouw mooiste plek in Noord-Holland

Ik ben dol op de Amstel met het water, de vogels en de vergezichten. Als je de Amstel volgt dan kom je bijna alles tegen wat laat zien waarom Noord-Holland zo mooi is, op de duinen en het strand na. Je kan hier heerlijk fietsen, wandelen en af en toe een terrasje pakken. 

Over Nick

Nick woont met zijn vrouw en 3 kinderen in Uithoorn. Zijn hobby’s zijn gezin, werk, de hond én politiek. Nick is bij ABN AMRO Bank verantwoordelijk voor externe verslaggeving en risicorapportages, zoals aan de Europese Centrale Bank.