Nieuws

 • Provinciale subsidie voor Noord-Hollands mkb

  (18 februari 2019) Provinciale subsidie voor Noord-Hollands mkb Om duurzame innovaties te stimuleren, stelt de provincie Noord-Holland dit jaar € 6 miljoen euro beschikbaar voor Noord-Hollandse ondernemers op het gebied van Energie & Chemie (inclusief Biobased), Agri & Food, Tuinbouw, Water, Creatieve Industrie, Logistiek en Life Sciences & Health.
 • Nieuw meldpunt belemmeringen circulaire economie

  (14 februari 2019) Nieuw meldpunt belemmeringen circulaire economie (foto) Bedrijven die duurzamer willen omgaan met grondstoffen, productieprocessen en afval kunnen belemmeringen voor circulaire economie melden bij een speciaal meldpunt. Gedeputeerde Jack van der Hoek opende het loket tijdens het Innovatiefestival Noord-Holland.
 • Workshops voor agrosector en sector kunststof en consumentengoederen

  (07 februari 2019) Workshops voor agrosector en sector kunststof en consumentengoederen (foto2) De provincie Noord-Holland organiseert samen met ClickNL workshops Circulaire Economie (CIRCO). Bedrijven ontdekken tijdens een driedaags programma de mogelijkheden van circulair ondernemen en verkennen nieuwe businessmodellen en slimme ontwerpstrategieën voor hun onderneming.
 • De Kop Werkt aan groene banen

  (01 februari 2019) De Kop Werkt aan groene banen (foto) De agribusiness is een belangrijke economische sector voor de Kop van Noord-Holland. Om te zorgen voor voldoende goed opgeleid personeel hebben ondernemers, onderwijsinstellingen en overheden in de Kop het convenant AgriProjecten Match2020 ondertekend.
 • Verschillen tussen winkelgebieden worden groter

  (30 januari 2019) Verschillen tussen winkelgebieden worden groter De meeste winkelgebieden worden nog steeds geconfronteerd met een teruglopende omzet. Dit komt vooral doordat steeds meer mensen ook hun dagelijkse boodschappen online doen. Dat is één van de conclusies uit het Randstad Koopstromenonderzoek 2018.
 • Zonneweide langs Jaagweg in Koggenland

  (18 januari 2019) Zonneweide langs Jaagweg in Koggenland De provincie Noord-Holland wil dat op haar grond langs de Jaagweg in de gemeente Koggenland een zonneweide komt. Hier was eerder het bedrijventerrein Distriport gepland. In 2017 heeft de provincie, als eigenaar van de grond, besloten dat hier definitief geen bedrijventerrein komt.
 • Niet alleen winkels in de winkelstraten

  (18 januari 2019) Niet alleen winkels in de winkelstraten Een levendige winkelstraat en de mogelijkheid om je dagelijkse boodschappen te doen, maakt een dorp, stad of wijk aantrekkelijk om te wonen. Om het aanbod van verschillende soorten winkels over een regio te verdelen zijn afspraken nodig. De provincie stelt daarvoor de spelregels op. Uit evaluatie daarvan komt onder andere het voorstel om ook te kijken naar het effect van zaken als horeca, stadsdistributie, toerisme, wonen en werken op de Noord-Hollandse winkelstraten.
 • Provincie Noord-Holland zorgt voor snel internet in het buitengebied

  (17 januari 2019) Provincie Noord-Holland zorgt voor snel internet in het buitengebied Voor ruim 13.000 Noord-Hollandse adressen in het buitengebied komt een snel-internet-aansluiting rap dichterbij. Sinds de provincie Noord-Holland de mogelijkheid biedt om garant te staan voor de lening die nodig is om snel internet aan te leggen, zijn tal van initiatieven in een stroomversnelling geraakt.
 • Gemeenten Noord-Holland Noord gaan tijdelijke arbeidskrachten registreren

  (04 januari 2019) Gemeenten Noord-Holland Noord gaan tijdelijke arbeidskrachten registreren De gemeenten in Noord-Holland Noord gaan tijdelijke arbeidskrachten uit het buitenland beter registreren. Daarmee bouwt de regio Noord-Holland Noord in nauwe samenwerking met de provincie verder aan de afspraken zoals deze eerder zijn gemaakt. Zij zetten daarbij in op de versterking van het vestigings- en leefklimaat in de regio.
 • Geld Innovatiefonds NH voor nieuwe e-learning oplossing voor middelbare scholieren

  (19 december 2018) Geld Innovatiefonds NH voor nieuwe e-learning oplossing voor middelbare scholieren Interclass, een startup gevestigd in Amsterdam, heeft een converteerbare lening van € 160.000 ontvangen van het Innovatiefonds Noord-Holland voor het project: e-learning omgeving.
 • Provincie en Den Helder bundelen krachten in samenwerkingsagenda

  (05 december 2018) Provincie Noord-Holland en Den Helder bundelen krachten in samenwerkingsagenda Provincie Noord-Holland en gemeente Den Helder verstevigen hun samenwerking op het gebied van onder andere stads- en havenontwikkeling en energietransitie.
 • Groen licht voor aanleg glasvezel gemeente Beemster

  (05 december 2018) Groen licht voor aanleg glasvezel gemeente Beemster De provincie Noord-Holland staat garant voor de aanleg van breedbandinternet in de buitengebieden van de gemeente Beemster.
 • Financiering Innovatiefonds Noord-Holland voor stadslogistiek

  (03 december 2018) Financiering Innovatiefonds Noord-Holland voor stadslogistiek Afbeelding Sparrow, een start-up gevestigd in Amstelveen, heeft een converteerbare lening ontvangen van het Innovatiefonds Noord-Holland voor het project BuurtMus.
 • Financiering Innovatiefonds Noord-Holland voor verbeteren blaaskankerdiagnose

  (28 november 2018) Financiering Innovatiefonds Noord-Holland voor verbeteren blaaskankerdiagnose Scinvivo, een MedTech startup gevestigd in Amsterdam, heeft een lening ontvangen van 300.000 euro van het Innovatiefonds Noord-Holland.
 • Doe mee aan de Challenge circulaire werklocaties 2050

  (19 november 2018) Doe mee aan de Challenge circulaire werklocaties 2050 Hoe ziet de plek waar je werkt eruit in 2050? Die vraag staat centraal in de Challenge circulaire werklocaties 2050.
 • Minder kantorenleegstand, meer bedrijventerreinen in gebruik genomen

  (12 november 2018) Minder kantorenleegstand, meer bedrijventerreinen in gebruik genomen De kantorenleegstand in Noord-Holland is in 2017 van 15,7% naar 12,7% gedaald.
 • Is jouw bedrijf het beste in Noord-Holland?

  (02 november 2018) Is jouw bedrijf het beste in Noord-Hollands? Dé ondernemingsverkiezing van Noord-Holland - de OVNH 2018/2019 - gaat vandaag van start. Voor de dertiende keer organiseert OVNH deze prestigieuze verkiezing waarin zowel het beste grootbedrijf als het beste MKB-middenbedrijf èn het beste MKB-kleinbedrijf in de prijzen vallen.
 • Noord-Holland scoort goed op welvaart en welzijn

  (25 oktober 2018) Noord-Holland scoort goed op welvaart en welzijn Het gaat goed met de welvaart en welzijn in de provincie Noord-Holland. Dit blijkt uit de jaarlijkse barometer die 28 indicatoren monitort binnen 8 thema’s. In vergelijking met Nederland springt Noord-Holland er met name positief uit op de thema’s economie, demografie en opleiding.
 • Noord-Holland partner van Amsterdam Smart City

  (23 oktober 2018) Noord-Holland partner van Amsterdam Smart City Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Holland worden partner van Amsterdam Smart City. Amsterdam Smart City is het innovatieplatform voor een toekomstbestendige en leefbare regio.
 • SAENZ, BIZ Havengebied IJmuiden en Amstel III winnaars Plabeka Bokalen 2018

  (19 oktober 2018) SAENZ, BIZ Havengebied IJmuiden en Amstel III winnaars Plabeka Bokalen 2018 De lokale energiemaatschappij SAENZ, BIZ Havengebied IJmuiden en grootstedelijk gebiedsontwikkelingsproject Amstel III zijn de winnaars van de Plabeka Bokaal 2018.
 • Subsidieplafond ‘toekomstbestendige winkelgebieden Noord-Holland’ verhoogd

  (09 oktober 2018) Subsidieplafond ‘toekomstbestendige winkelgebieden Noord-Holland’ verhoogd Winkelvoorzieningen zijn van groot belang voor de regionale economie en de kwaliteit van de leefomgeving.
 • Ontwikkelingsbedrijf NHN en PHB gaan kansrijke verduurzamingsprojecten aanjagen

  (08 oktober 2018) Ontwikkelingsbedrijf NHN en PHB gaan kansrijke verduurzamingsprojecten aanjagen Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord (NHN) en Projectbureau Herstructurering Bedrijventerreinen (PHB) zijn door de provincie gevraagd om samen met de gemeenten, de parkmanagementorganisaties en de ondernemers projecten op te zetten om duurzaam beheer en verduurzaming op bedrijventerreinen te realiseren.
 • Genomineerden Plabeka-stimuleringsprijzen bekend

  (05 oktober 2018) Genomineerden Plabeka-stimuleringsprijzen bekend De nominaties van negen kantoren en bedrijventerreinen in de MRA voor de Plabeka (Platform Bedrijven en Kantoren) Bokalen 2018 zijn bekend. Er worden drie bokalen uitgereikt in de categorieën Duurzaamheid, Georganiseerd Beheer en Transformatie. De winnaars ontvangen de prijs tijdens het MRA Congres op 19 oktober.
 • Onderwijs, bedrijven en provincie aan de slag voor sterk technisch vmbo

  (02 oktober 2018) Onderwijs, bedrijven en provincie aan de slag voor sterk technisch vmbo Partijen uit het onderwijs en het bedrijfsleven en de provincie Noord-Holland gaan samen werken aan sterk techniekonderwijs voor het vmbo.
 • Onderzoek koopgedrag in Noord-Holland

  (21 september 2018) Onderzoek koopgedrag in Noord-Holland Doet u uw dagelijkse boodschappen dicht bij huis of gaat u hiervoor naar een andere plaats? Waar koopt u bijvoorbeeld kleding en schoenen? Of koopt u online? Hoe tevreden bent u over het winkelaanbod bij u in de buurt? Om hier achter te komen, vindt er in de Randstad een zogeheten koopstromenonderzoek plaats.
 • Extra geld naar CO2-infrastructuur, geothermie en Solar Lab

  (10 september 2018) Extra geld naar CO2-infrastructuur, geothermie en Solar Lab De provincie zet € 24,4 miljoen in om de energietransitie te versnellen. Dit bedrag is in het voorjaar vastgesteld door Provinciale Staten. Gedeputeerde Staten hebben nu een aantal projecten benoemd die een bedrag krijgen toegewezen. Het geld gaat onder meer naar de realisatie van een CO2-infrastructuur om de glastuinbouw te verduurzamen, verkenning naar mogelijkheden gebruik van aardwarmte, bouw Solar Lab en aanpassing aan klimaatveranderingen.
 • Goed perspectief Noord-Hollandse detailhandel

  (05 september 2018) Goed perspectief Noord-Hollandse detailhandel Leegstand winkels neemt af, het aantal banen in de detailhandel neemt toe. Het aantal winkels neemt licht af en het aantal plannen voor nieuwe winkels is stabiel. Het vooruitzicht voor de winkelbranche is gunstig.
 • Rijk en provincie besluiten positief over Pallas

  (29 augustus 2018) Rijk en provincie besluiten positief over Pallas Rijk en provincie committeerden zich in 2012 om gezamenlijk € 80 miljoen beschikbaar te stellen voor een nieuwe onderzoeksreactor Pallas in Petten.
 • Arbeidsmarkt Noord-Holland vraagt actieve rol provincie

  (22 augustus 2018) Arbeidsmarkt Noord-Holland vraagt actieve rol provincien Afbeelding Er komen grote veranderingen aan op de arbeidsmarkt. Denk aan robotisering, toenemende technologische ontwikkelingen, demografische krimp en veranderende samenstelling van de bevolking.
 • € 25 miljoen extra investering in duurzame economie

  (11 juli 2018) € 25 miljoen extra investering in duurzame economie Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland (PDENH) investeert in bedrijven die innovatieve technologieën ontwikkelen op het gebied van duurzame energie. Sinds de start in 2014, verstrekte het participatiefonds 11 leningen. Om dit te kunnen blijven doen, verhoogt de provincie het fondsvermogen met € 25 miljoen.
 • Innovatiefonds Noord-Holland helpt startups en MKB met innovatie

  (11 juli 2018) Innovatiefonds Noord-Holland helpt startups en MKB met innovatie Noord-Hollandse ondernemers kunnen vanaf vandaag een beroep doen op het Innovatiefonds Noord-Holland.
 • Amsterdam blijft banenmotor van Noord-Holland

  (27 juni 2018) Amsterdam blijft banenmotor van Noord-Holland Het gaat goed op de Noord-Hollandse arbeidsmarkt. Steeds meer vrouwen doen actief mee op de arbeidsmarkt, het aantal WW-uitkeringen daalt en Amsterdam is nog altijd de banenmotor van Noord-Holland.
 • Noord-Holland prominent in MKB top 100

  (26 juni 2018) Noord-Holland prominent in MKB top 100 De provincie Noord-Holland staat met 24 bedrijven in de MKB Innovatie Top 100, alleen de provincie Zuid-Holland heeft er meer (27). Noord-Holland neemt daarmee een tweede plek in.
 • Provincie Noord-Holland selecteert 6 start-ups

  (21 juni 2018) Provincie Noord-Holland selecteert 6 start-ups Start-ups konden in april inschrijven voor het programma ‘Start-up in Residence Noord-Holland’ om met de provincie mee te denken over oplossingen voor provinciale uitdagingen.
 • Metropoolregio Amsterdam in top 5

  (20 juni 2018) Metropoolregio Amsterdam in top 5 De economie groeit en werkloosheid daalt in de Metropoolregio Amsterdam. Dat blijkt uit Economische Verkenningen Metropoolregio Amsterdam 2018.
 • Regionale afstemming bedrijventerreinen West-Friesland

  (07 juni 2018) Regionale afstemming bedrijventerreinen West-Friesland Op basis van onderzoek willen de 7 gemeenten in West-Friesland komen tot een betere afstemming in vraag en aanbod van bedrijventerreinen.
 • Impact energietransitie op economie groot

  (26 april 2018) Impact energietransitie op economie groot De energietransitie raakt zo’n 66.000 bedrijven en 309.000 banen direct dan wel indirect in Noord-Holland. Dat blijkt uit een analyse van kansen en bedreigingen door Buck Consultants in opdracht van de provincie Noord-Holland.
 • Start inschrijving Innovatie top 100

  (19 april 2018) Start inschrijving Innovatie top 100 Ondernemers met innovatieve producten kunnen zich aanmelden voor de nominatie voor de dertiende MKB innovatie top 100. De top 100 laat zien waartoe het midden- en kleinbedrijf in staat is.
 • Nieuw Noord-Hollands fonds voor innovatief MKB

  (11 april 2018) Nieuw Noord-Hollands fonds voor innovatief MKB Noord-Hollandse ondernemers in het midden- en kleinbedrijf en startups vanuit de kennisinstellingen kunnen binnenkort een beroep doen op het Innovatiefonds Noord-Holland. Dit fonds is opgericht door de provincie Noord-Holland en de holding bedrijven van de Universiteit van Amsterdam, het Academisch Medisch Centrum en de Hogeschool van Amsterdam. In totaal is er op termijn 21 miljoen euro beschikbaar. Het fonds is bedoeld om duurzame innovaties vanuit het MKB en de kennisinstellingen te helpen financieren.
 • Provincie Noord-Holland zoekt startups

  (10 april 2018) Provincie Noord-Holland zoekt startups Startups die innovatieve oplossingen hebben voor uitdagingen waarop de provincie nog geen antwoord heeft. De provincie Noord-Holland daagt ze uit om hun ideeën hiervoor in te sturen. Maximaal 6 startups komen in aanmerking voor deelname aan het programma ‘Startup in Residence Noord-Holland’.
 • 200 banenplan provincie bereikt 293 jongeren

  (05 april 2018) 200 banenplan provincie bereikt 293 jongeren Het 200 banenplan van de provincie Noord-Holland is een succes. Dit blijkt uit de eindrapportage 2017.
 • Overschot aan winkelruimte dreigt: vraag en aanbod beter afstemmen

  (05 april 2018) Overschot aan winkelruimte dreigt: vraag en aanbod beter afstemmen De provincie Noord-Holland heeft onderzoek laten doen naar de toekomstige behoefte voor winkels in steden en dorpen.
 • Oproep: meld belemmeringen circulair ondernemen

  (26 maart 2018) Oproep: meld belemmeringen circulair ondernemen De provincie Noord-Holland heeft een meldpunt geopend voor ondernemers die circulair willen produceren en handelen maar daarin door regels worden belemmerd.
 • Nog meer mensen maken kans op baan op Schiphol

  (22 maart 2018) Nog meer mensen maken kans op baan op Schiphol Na 2 succesvolle edities van het project Nieuw-West Airport Express heeft de provincie Noord-Holland besloten hiermee door te gaan. Vanaf nu kunnen niet alleen inwoners uit Amsterdam Nieuw-West aan een baan worden geholpen op Schiphol, maar kunnen ook inwoners uit bijvoorbeeld Haarlemmermeer, Zaanstad of de IJmond meedoen. Denk aan banen als service agent tot verkoper en van bagagemedewerker tot beveiliger. De provincie stelt weer een bedrag van € 200.000,- beschikbaar.
 • GO!-NH accelerator duurzame mobiliteit van start met de selectiedagen

  (06 maart 2018) GO!-NH accelerator duurzame mobiliteit van start met de selectiedagen 21 innovatieve ideeën strijden deze week om een plek binnen de accelerator GO!-NH. Van woensdag tot en met vrijdag werken de deelnemers aan hun idee en pitch om tijdens de spannende pitch-middag hun innovatie te presenteren aan een professionele jury.
 • Partijen Toekomstperspectief Noord-Hollandse Kust ondertekenen convenant

  (17 juli 2018) Partijen Toekomstperspectief Noord-Hollandse Kust ondertekenen convenant De 26 in het Toekomstperspectief Noord-Hollandse Kust verenigde partijen hebben vandaag een convenant ondertekend als vervolgstap in de uitwerking van het Toekomstperspectief Kust. Daarnaast is in een samenwerkingsagenda afgesproken hoe zij het Toekomstperspectief samen verder uitwerken.
 • Toenemende bedrijvigheid, minder leegstand

  (21 februari 2018) Toenemende bedrijvigheid, minder leegstand De provincie Noord-Holland heeft gegevens over aanbod en kwaliteit van bedrijventerreinen en kantoorlocaties tot en met 2016 verzameld en gepubliceerd in de Monitor Werklocaties Noord-Holland. De Monitor wordt door de Noord-Hollandse gemeenten gebruikt bij regionale afstemming over aanbod, ontwikkeling en transformatie van werklocaties.

Uitgelicht