Nieuws

 • Meer mensen met afstand tot werk aan de slag

  (05 december 2019) Meer mensen aan de slag met afstand tot werk, foto De provincie Noord-Holland maakt bij de inkoop van diensten en werken afspraken met contractpartners om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt meer kans te geven op een baan: social return. De provincie gaat dit bij nog meer contracten toepassen, nu uit een evaluatie blijkt dat de ervaringen hiermee goed zijn.
 • Innovatiefonds investeert in privacy op internet

  (28 november 2019) Innovatiefonds NH investeert in privacy op internet Het Innovatiefonds Noord-Holland heeft een converteerbare lening van € 300.000 gegeven aan Katalysis B.V. Met deze lening ontwikkelt het bedrijf een digitale oplossing die uitgevers als consumenten de zekerheid biedt dat privacygevoelige informatie bij de consument blijft. Ook met de nieuwe privacywetten.
 • Innovatiefonds NH investeert in terugwinnen van fosfaten

  (14 november 2019) Innovatiefonds NH investeert in terugwinnen van fosfaten Het Innovatiefonds Noord-Holland heeft een converteerbare lening van € 300.000 gegeven aan SusPhos B.V. Deze lening helpt SusPhos met het produceren van fosfaat met hoge zuiverheid uit afvalstromen.
 • Innovatiefonds ondersteunt duurzame plantvoeding met micro-algen

  (07 november 2019) Innovatiefonds algen De Amsterdamse startup Algae Innovations Netherlands B.V. (AIN) heeft een converteerbare lening van € 300.000 ontvangen van het Innovatiefonds Noord-Holland. Door deze lening kan AIN nieuwe, op algen gebaseerde, natuurlijke plantenvoeding gebruiken in de teelt van voedings- en siergewassen.
 • 22 bedrijven aan de slag met circulair ondernemen

  (07 november 2019) Circulair bouwen 22 bedrijven uit Noord-Holland Noord zijn op 4 november gestart met de Rabo Circulair Ondernemen Challenge: een initiatief van de provincie Noord-Holland, Rabobank en KPMG. De ondernemers worden uitgedaagd om een nieuw, circulair businessmodel te ontwerpen.
 • Smart Farming NHN voor gezonde toekomst van agribusiness

  (06 november 2019) Smart Farming NHN voor gezonde toekomst van agribusiness Smart Farming NHN stimuleert hightech- en datatoepassingen in de agrarische sector in de regio Noord-Holland Noord.
 • Noord-Holland helpt bestrijding van criminaliteit in Amstellandgemeenten

  (01 november 2019) Mobiele telefoon De provincie Noord-Holland draagt € 23.000 bij aan een proef om de informatiepositie in de Amstellandgemeenten te versterken bij de bestrijding van criminaliteit.
 • Noord-Holland helpt bestrijding van crimineel vastgoed Gooi en Vechtstreek

  (01 november 2019) Hilversum, foto Paul Veldhuis De provincie Noord-Holland draagt € 50.000 bij aan een proef in de Gooi en Vechtstreek om ondermijning van de vastgoedsector te bestrijden.
 • Is uw onderneming de beste van Noord-Holland?

  (21 oktober 2019) Is uw onderneming de beste van Noord-Holland? Afbeelding De 14e editie van dé ondernemingsverkiezing van Noord-Holland – de OVNH – is op 17 oktober van start gegaan. Noord-Hollandse bedrijven kunnen tot en met 12 januari 2020 worden aangemeld voor de hoogst haalbare onderscheiding in hun provincie.
 • Vrijetijdssector in de Kop werkt aan arbeidsmarkt

  (16 oktober 2019) Vrijetijdssector in de Kop werkt aan arbeidsmarkt Werkgevers in de vrijetijdssector in de Kop van Noord-Holland gaan de krapte op de arbeidsmarkt te lijf, door samen te werken en met onderwijs de kwaliteit van personeel te verhogen.
 • PIM hielp in 2 jaar 275 innovatieve en duurzame ondernemers

  (16 oktober 2019) PIM hielp in 2 jaar 275 innovatieve en duurzame ondernemers Programma Investeringsgereed innovatief Mkb (PIM) Noord-Holland viert op 16 oktober zijn 2-jarig bestaan. In de afgelopen 2 jaar heeft PIM innovatieve en duurzame Noord-Hollandse ondernemers geholpen met financieringsvragen.
 • Provincie pakt belemmerende regelgeving circulaire economie aan

  (11 oktober 2019) Provincie pakt belemmerende regelgeving circulaire economie aan Regelgeving is vaak belemmerend voor de ontwikkeling van de economie. Zeker als het gaat om de nieuwe, circulaire economie en het nuttig gebruik van afvalstoffen. De landelijke Taskforce herijking afvalstoffen onder leiding van oud-minister Sorgdrager heeft hier vandaag haar rapport over gepresenteerd.
 • Innovatiefonds NH investeert in nieuwe microscoop

  (04 oktober 2019) Innovatiefonds NH investeert in nieuwe microscoop, foto Confocal.nl B.V. heeft een converteerbare lening van € 255.000 ontvangen van het Innovatiefonds Noord-Holland. Hierdoor kan de Amsterdamse startup een snellere digitale microscoop ontwikkelen met hoge 3D-resolutie. Deze wordt onder meer gebruikt bij onderzoek van (levende) cellen en weefsels.
 • Financieringstafel NH helpt ondernemers bij zoektocht naar financiers

  (04 oktober 2019) Financieringstafel NH Het aanbod van financiering aan mkb-ondernemers en startups wordt steeds diverser. Dit geeft ondernemers meer mogelijkheden, maar maakt de toegang tot investeringskapitaal ook onoverzichtelijk. Op initiatief van de provincie Noord-Holland organiseert de regio Holland boven Amsterdam daarom een regionale Financieringstafel.
 • Beste 13 teams gekozen voor GO!-NH Accelerator Circulaire Economie

  (27 september 2019) Beste 13 teams GO!-NH Accelerator Circulaire Economie In een spannende finale zijn uit 26 initiatieven de beste 13 teams gekozen die deel mogen nemen aan de GO!-NH Accelerator Circulaire Economie.
 • Minder leegstand kantoren en veel meer banen

  (26 september 2019) Minder leegstand kantoren en veel meer banen De leegstand van kantoren in Noord-Holland is in 2018 gedaald van 12,7% naar 11,9%. Ook zijn er meer bedrijfskavels in gebruik genomen en is de werkgelegenheid flink toegenomen. Dit blijkt uit de Monitor Werklocaties Noord-Holland 2019 die de provincie Noord-Holland heeft gepubliceerd.
 • Monitor arbeidsmarkt Noord-Holland: recordaantal banen

  (04 september 2019) Monitor arbeidsmarkt Noord-Holland: record aantal banen De provincie Noord-Holland heeft een overzicht gemaakt van de meest actuele cijfers van de Noord-Hollandse arbeidsmarkt. In deze Monitor arbeidsmarkt 2019 geeft de provincie onder andere inzicht in de groei van de bevolking, de werkloosheid en leerlingenaantallen. Het overzicht laat zien dat Noord-Holland in 2018 een recordaantal van 1.581.000 banen telde.
 • Vacature Voorzitter Adviescommissie Detailhandel Noord-Holland Noord

  (03 september 2019) Vacature Voorzitter Adviescommissie Detailhandel Noord-Holland Noord Afbeelding De provincie Noord-Holland heeft 2 Regionale Adviescommissies Detailhandel (de ADZ voor Noord-Holland Zuid en de RAC NHN voor Noord-Holland Noord). Zij stemmen nieuwe plannen voor detailhandel en regionale visies bovenregionaal af en toetsen deze aan de Provinciale Ruimtelijke Verordening (PRV) en het provinciaal Detailhandelsbeleid 2015-2020. Voor de Regionale Adviescommissie Detailhandel Noord-Holland Noord wordt een voorzitter gezocht.
 • Startups werken onder 1 dak samen met provincie

  (28 augustus 2019) Startups werken samen met provincie, onder 1 dak Hoe zorgt de provincie dat er zo snel mogelijk zonnepanelen op alle daken in Noord-Holland liggen? Met deze en andere uitdagingen gaan 4 startups aan de slag tijdens het 3e Startup in Residence-programma van de provincie Noord-Holland.
 • Heemskerkerduin-Noorddorp vitaal tuinbouwgebied

  (28 augustus 2019) Heemskerkerduin-Noorddorp vitaal tuinbouwgebied Opsomming De provincie Noord-Holland heeft in haar ruimtelijke verordening het ruimtelijk beleid voor het gebied Heemskerkerduin-Noorddorp vastgelegd.
 • Innovatiefonds NH investeert mee in circulair inkopen

  (12 augustus 2019) Innovatiefonds NH investeert mee in circulair inkopen Het Innovatiefonds Noord-Holland heeft een converteerbare lening van €300.000 verstrekt aan Circular IQ B.V.
 • € 5 miljoen beschikbaar voor Noord-Hollandse topondernemers

  (01 augustus 2019) € 5 miljoen beschikbaar voor Noord-Hollandse topondernemers Om duurzame innovaties te bevorderen, stelt de provincie Noord-Holland dit jaar € 5 miljoen beschikbaar voor Noord-Hollandse ondernemers die kansen pakken en willen uitblinken.
 • Lening Innovatiefonds NH voor digitaal alternatief plastic festivalmunt

  (17 juli 2019) Lening Innovatiefonds NH voor digitaal alternatief plastic festivalmunt Het Innovatiefonds Noord-Holland heeft Airchip B.V. een lening van €296.000 gegeven.
 • Private partijen willen investeren in Pallas

  (05 juli 2019) Private partijen willen investeren in Pallas Het plan voor Pallas, de nieuwe onderzoeksreactor voor medische isotopen in Petten, wordt steeds concreter. Meerdere private partijen willen investeren in het project.
 • Geld Innovatiefonds voor opleiding programmeurs

  (02 juli 2019) Geld Innovatiefonds voor opleiding programmeurs Winc Academy B.V. heeft een lening van € 282.900 gekregen van het Innovatiefonds Noord-Holland. Met het geld ontwikkelt het bedrijf uit Amsterdam korte, praktijkgerichte opleidingen waarmee mensen worden omgeschoold tot programmeur.
 • Innovatiefonds investeert in modern camerasysteem

  (13 juni 2019) Innovatiefonds investeert in modern camerasysteem Amsterdam Scientific Instruments (ASI) heeft een converteerbare lening van € 300.000 ontvangen van het Innovatiefonds Noord-Holland. De startup uit Amsterdam ontwikkelt een nieuw camerasysteem voor de wetenschap en industrie. De camera kan worden gebruikt voor microscopie, materiaalonderzoek en medische toepassingen.
 • Provinciale subsidie voor mkb-innovatie

  (11 juni 2019) Provinciale subsidie voor mkb-innovatie Afbeelding Vanaf 11 juni kunnen Noord-Hollandse ondernemers subsidie aanvragen voor onderzoek dat bijdraagt aan de ontwikkeling van duurzamere producten, productieprocessen of diensten.
 • Lening innovatiefonds voor inspectie kademuren

  (27 mei 2019) Lening innovatiefonds voor inspectie kademuren Het bedrijf Sonarski ontwikkelt een oplossing waarmee onderwaterbeelden op hoge resolutie kunnen worden gemaakt. De startup uit Haarlem krijgt voor deze 'Google Streetview, maar dan onder water' een lening van € 297.716 van het Innovatiefonds Noord-Holland. Het systeem wordt onder meer ingezet bij de inspectie van kademuren en het detecteren van vervuiling in Amsterdam en Haarlem.
 • Provincie versoepelt voorwaarden subsidie InVesta

  (16 mei 2019) Provincie versoepelt voorwaarden subsidie InVesta Afbeelding De provincie Noord-Holland wil dat bedrijven zich snel kunnen vestigen op InVesta, het expertisecentrum voor biomassa en vergassingstechnologie in Alkmaar.
 • Noord-Hollands duurzaamheidsfonds met 11 miljoen verhoogd

  (15 mei 2019) Noord-Hollands duurzaamheidsfonds met 11 miljoen verhoogd Het Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland (PDENH) investeert in duurzame bedrijven die innovatieve technologieën ontwikkelen op het gebied van energietransitie, circulaire economie en duurzame mobiliteit.
 • 1000ste ondernemer aan de slag met circulair ondernemen

  (10 mei 2019) 1000ste ondernemer aan de slag met circulair ondernemen Carlo Kastelijns van het Haarlemse interieurbedrijf INTOS heeft donderdag 9 mei als 1000ste deelnemer de 3-daagse CIRCO-workshop afgerond. CIRCO geeft bedrijven en ontwerpers in 3 dagen concrete handvaten om duurzaam en circulair te gaan ondernemen.
 • Laatste kans: stem op beste onderneming van Noord-Holland

  (10 mei 2019) Laatste kans: stem op beste onderneming van Noord-Holland Welk bedrijf verdient de publieksprijs tijdens de Ondernemingsverkiezing Noord-Holland (OVNH)? Stemmen kan nog tot en met maandag 13 mei 2019. De winnaar wordt woensdagavond 15 mei 2019 bekendgemaakt in de Philharmonie in Haarlem.
 • Bezoek de Westfriese week van de circulaire economie

  (08 mei 2019) Bezoek de Westfriese week van de circulaire economie Wil jij duurzamer ondernemen? Kom dan van 13 tot en met 17 mei naar de 1ste Westfriese week van de circulaire economie. Met inspirerende activiteiten, masterclasses en rondleidingen op diverse locaties.
 • Inschrijving Start-up in residence Noord-Holland 2019 van start

  (02 mei 2019) Inschrijving Start-up in residence Noord-Holland 2019 van start Voor de derde keer op rij organiseert de provincie Noord-Holland Start-up in residence. Start-ups kunnen zich tot en met eind mei inschrijven voor verschillende uitdagingen waar de provincie voor staat.
 • Geld Innovatiefonds voor financiële app Dyme

  (19 april 2019) Geld Innovatiefonds voor financiële app De Amsterdamse startup Dyme heeft van het Innovatiefonds Noord-Holland een lening ontvangen van € 300.000. Het bedrijf gebruikt het geld voor het ontwikkelen van een applicatie die een einde maakt aan verborgen of te hoge vaste lasten van gebruikers.
 • Minder winkels en meer banen in Noord-Hollandse detailhandel

  (18 april 2019) Monitor Detailhandel Noord-Holland: aantal winkels licht gedaald Opsomming Het aantal winkels in Noord-Holland is in 2018 afgenomen, het aantal banen in de detailhandel nam toe. De helft van die toename zit bij internetwinkels en postorderbedrijven.
 • Bedrijventerreinen en kantoorlocaties van de toekomst

  (12 april 2019) Symposium Circulaire Werklocaties 2050 Van het aantal pakketten dat retour wordt gestuurd tot het lokaal hergebruiken van onder meer metalen, papier en karton. Tijdens het symposium Circulaire werklocaties 2050 presenteerden architecten, ontwerpers en adviseurs hun kijk op de bedrijventerreinen en kantoorparken in 2050.
 • Provinciale MIT-subsidie voor duurzame innovaties in Noord-Holland

  (08 april 2019) Provinciale MIT-subsidie voor duurzame innovaties in Noord-Holland Vanaf 9 april kunnen ondernemers subsidie aanvragen om de haalbaarheid te onderzoeken van een nieuw product, proces of dienst. De provincie Noord-Holland heeft hiervoor € 1.728.000 beschikbaar.
 • Ondernemers Texel maken vuist tegen personeelstekort

  (04 april 2019) Ondernemers Texel maken vuist tegen personeelstekort Met de oprichting van de Texel Academy slaan Texelse ondernemers de handen ineen om het groeiend personeelstekort op het eiland terug te dringen. De werkgevers willen met het bieden van een horecaopleiding én betaalbare woonruimte en een baangarantie investeren in arbeidskrachten die het Waddeneiland hard nodig heeft. Er is plek voor 40 leerlingen.
 • Provinciefonds draagt bij aan duurzame ontwikkelingen in Noord-Holland

  (02 april 2019) Provinciefonds draagt bij aan duurzame ontwikkelingen in Noord-Holland Afbeelding PDENH (Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland) investeert sinds 2015 namens de provincie Noord-Holland in duurzame ontwikkelingen op het gebied van energietransitie, circulaire economie en duurzame mobiliteit.
 • Subsidie voor opknappen Noord-Hollandse bedrijventerreinen

  (27 maart 2019) Subsidie voor opknappen Noord-Hollandse bedrijventerreinen Afbeelding De provincie Noord-Holland stelt voor 2019 ruim € 2 miljoen beschikbaar om bestaande bedrijventerreinen te verbeteren.
 • Geld Innovatiefonds NH voor nieuwe elektrische bakfiets met maatschappelijke impact

  (25 maart 2019) Geld Innovatiefonds NH voor nieuwe elektrische bakfiets met maatschappelijke impact Soci.Bike, een onderneming die gevestigd is in Enkhuizen, heeft een converteerbare lening van €120.000 ontvangen van het Innovatiefonds Noord-Holland voor het project: CargoBike.
 • Voorlichting over MIT-regeling op 26 maart

  (25 maart 2019) Voorlichting over MIT-regeling op 26 maart PIM NH en de provincie Noord-Holland houden op dinsdag 26 maart 2019 een voorlichtingsbijeenkomst over de mkb-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT-regeling).
 • 30 bedrijven gaan door voor titel ‘Beste Onderneming van Noord-Holland’

  (19 maart 2019) 30 bedrijven gaan door voor titel ‘Beste Onderneming van Noord-Holland’ De jury van de ondernemingsverkiezing van Noord-Holland (OVNH) heeft uit 90 genomineerde bedrijven haar keuze gemaakt.
 • Snel internet voor deel West-Friesland, regio Alkmaar en De Kop

  (06 maart 2019) Snel internet voor deel West-Friesland, regio Alkmaar en De Kop Op 6 maart 2019 tekenden de provincie Noord-Holland en kabelexploitant FiberNH een overeenkomst die een vaste internetverbinding in een groot deel van het witte buitengebied van Noord-Holland een stap dichterbij brengt.
 • Noord-Holland haalt 728 miljoen aan Europees geld binnen

  (27 februari 2019) Noord-Holland haalt 728 miljoen aan Europees geld binnen Tussen 2014 en 2018 is 728 miljoen euro aan Europese subsidie toegekend aan organisaties in Noord-Holland, die daarmee 2130 projecten hebben uitgevoerd.
 • Provinciale subsidie voor Noord-Hollands mkb

  (18 februari 2019) Provinciale subsidie voor Noord-Hollands mkb Om duurzame innovaties te stimuleren, stelt de provincie Noord-Holland dit jaar € 6 miljoen euro beschikbaar voor Noord-Hollandse ondernemers op het gebied van Energie & Chemie (inclusief Biobased), Agri & Food, Tuinbouw, Water, Creatieve Industrie, Logistiek en Life Sciences & Health.
 • Nieuw meldpunt belemmeringen circulaire economie

  (14 februari 2019) Nieuw meldpunt belemmeringen circulaire economie (foto) Bedrijven die duurzamer willen omgaan met grondstoffen, productieprocessen en afval kunnen belemmeringen voor circulaire economie melden bij een speciaal meldpunt. Gedeputeerde Jack van der Hoek opende het loket tijdens het Innovatiefestival Noord-Holland.
 • Workshops voor agrosector en sector kunststof en consumentengoederen

  (07 februari 2019) Workshops voor agrosector en sector kunststof en consumentengoederen (foto2) De provincie Noord-Holland organiseert samen met ClickNL workshops Circulaire Economie (CIRCO). Bedrijven ontdekken tijdens een driedaags programma de mogelijkheden van circulair ondernemen en verkennen nieuwe businessmodellen en slimme ontwerpstrategieën voor hun onderneming.
 • De Kop Werkt aan groene banen

  (01 februari 2019) De Kop Werkt aan groene banen (foto) De agribusiness is een belangrijke economische sector voor de Kop van Noord-Holland. Om te zorgen voor voldoende goed opgeleid personeel hebben ondernemers, onderwijsinstellingen en overheden in de Kop het convenant AgriProjecten Match2020 ondertekend.
 • Verschillen tussen winkelgebieden worden groter

  (30 januari 2019) Verschillen tussen winkelgebieden worden groter De meeste winkelgebieden worden nog steeds geconfronteerd met een teruglopende omzet. Dit komt vooral doordat steeds meer mensen ook hun dagelijkse boodschappen online doen. Dat is één van de conclusies uit het Randstad Koopstromenonderzoek 2018.
 • Zonneweide langs Jaagweg in Koggenland

  (18 januari 2019) Zonneweide langs Jaagweg in Koggenland De provincie Noord-Holland wil dat op haar grond langs de Jaagweg in de gemeente Koggenland een zonneweide komt. Hier was eerder het bedrijventerrein Distriport gepland. In 2017 heeft de provincie, als eigenaar van de grond, besloten dat hier definitief geen bedrijventerrein komt.
 • Niet alleen winkels in de winkelstraten

  (18 januari 2019) Niet alleen winkels in de winkelstraten Een levendige winkelstraat en de mogelijkheid om je dagelijkse boodschappen te doen, maakt een dorp, stad of wijk aantrekkelijk om te wonen. Om het aanbod van verschillende soorten winkels over een regio te verdelen zijn afspraken nodig. De provincie stelt daarvoor de spelregels op. Uit evaluatie daarvan komt onder andere het voorstel om ook te kijken naar het effect van zaken als horeca, stadsdistributie, toerisme, wonen en werken op de Noord-Hollandse winkelstraten.
 • Provincie Noord-Holland zorgt voor snel internet in het buitengebied

  (17 januari 2019) Provincie Noord-Holland zorgt voor snel internet in het buitengebied Voor ruim 13.000 Noord-Hollandse adressen in het buitengebied komt een snel-internet-aansluiting rap dichterbij. Sinds de provincie Noord-Holland de mogelijkheid biedt om garant te staan voor de lening die nodig is om snel internet aan te leggen, zijn tal van initiatieven in een stroomversnelling geraakt.
 • Gemeenten Noord-Holland Noord gaan tijdelijke arbeidskrachten registreren

  (04 januari 2019) Gemeenten Noord-Holland Noord gaan tijdelijke arbeidskrachten registreren De gemeenten in Noord-Holland Noord gaan tijdelijke arbeidskrachten uit het buitenland beter registreren. Daarmee bouwt de regio Noord-Holland Noord in nauwe samenwerking met de provincie verder aan de afspraken zoals deze eerder zijn gemaakt. Zij zetten daarbij in op de versterking van het vestigings- en leefklimaat in de regio.
 • Geld Innovatiefonds NH voor nieuwe e-learning oplossing voor middelbare scholieren

  (19 december 2018) Geld Innovatiefonds NH voor nieuwe e-learning oplossing voor middelbare scholieren Interclass, een startup gevestigd in Amsterdam, heeft een converteerbare lening van € 160.000 ontvangen van het Innovatiefonds Noord-Holland voor het project: e-learning omgeving.

Uitgelicht