GO!-NH - hét innovatieprogramma voor ondernemers

GO!-NH - hét innovatieprogramma voor ondernemers

De GO!-NH programma’s versnellen MKB-bedrijven en startups. GO!-NH heeft drie verschillende programma’s samengesteld, zodat jouw onderneming de beste ondersteuning krijgt, behorende bij de fase en omvang waarin jouw bedrijf zich bevindt.

Actueel

Ook meedoen?

Er zijn al meerdere succesvolle edities van GO!-NH afgerond, en maar liefst 190 bedrijven hebben met hulp van GO!-NH inmiddels hun duurzame innovaties versneld kunnen ontwikkelen. Om mee te doen moet je aan een aantal voorwaarden voldoen.
Je bedrijf is actief in Noord-Holland én in een van de volgende sectoren:

  • Energietransitie
  • Duurzame landbouw en voedsel
  • Circulaire Economie

Daarnaast wordt van je verwacht dat je gedurende het traject (die tussen de 3 en 6 maanden duurt) tijd en mankracht kan vrijmaken voor je deelname. Veel ondernemers gingen je voor en allemaal zijn ze het erover eens: alle tijd die je erin steekt krijg je dubbel en dwars terug!

Eerst laagdrempelig kennis maken? Dat kan natuurlijk ook. Door het jaar heen organiseren we verschillende masterclasses die je los kunt volgen en waarin je gelijk kennismaakt met GO!-NH.

Wil je op de hoogte blijven over de trajecten? Schrijf je dan in voor de GO!-NH interesselijst!

Consortium Innomics en Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord

Het versnellingsprogramma GO!-NH wordt uitgevoerd door een consortium van Innomics en Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord in opdracht van de provincie Noord-Holland.

Innomics organiseert innovatie en versnelling bij MKB bedrijven, grote ondernemingen, multinationals en industrieën. Top down, door middel van het faciliteren van innovatie strategie en het begeleiden van transformatie. Bottom up, door het concreet versnellen en innoveren van teams met een nieuwe skillset, mindset en toolset.

Het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord (NHN) is een uitvoeringsorganisatie van gemeenten in Noord-Holland Noord en provincie Noord-Holland. NHN helpt ondernemers bij hun investeringen in de regio NHN. Het GO!-NH programma biedt een mooie uitbreiding op het dienstenpakket van NHN, waarmee ondernemers en start-ups in Noord-Holland Noord nog beter worden ondersteund bij hun groei en ontwikkeling.
 

Meer weten?

Neem contact op met het team van Go!-NH:

Bouwe van den OeverBouwe van den Oever

Beleidsadviseur Provincie Noord-Holland
oeverj@noord-holland.nl

 

Andre knol

André Knol

Initiatiefnemer vanuit Innomics
Partners en deelname corporates
a.knol@innomics.nl
 

Michiel de Klein

Michiel de Klein

Programma en deelname startups en MKB

m.deklein@innomics.nl 
 

Caroline BeelenCaroline Beelen

Programma- en Community manager

c.beelen@innomics.nl


Daniël Banis Daniël Banis

Programma manager

dbanis@nhn.nl


Abdellah Ezzerari Abdellah Ezzerari

Projectmanagement

aezzerari@nhn.nl


Marieke EndertMarieke Endert

Communicatie

mendert@nhn.nl


Sander DuijvisSander Duijvis

Projectmedewerker AudioVisueel

s.duijvis@innomics.nl


Eva Aranka Tol

Communicatie

etol@nhn.nl


Willeke BakkerWilleke Bakker

Project- en eventmanager

w.bakker@innomics.nl


Bas BrouwerBas Brouwer

Projectmedewerker

bbrouwer@nhn.nl


Joep VelvisJoep Velvis

Project- en Communicatiemanager

j.velvis@innomics.nl

 

GO!-NH Versnellingsprogramma

Ben jij een MKB’er, start-up of scale-up die wil bijdragen aan een schone, duurzame en gezonde wereld? Dan weet je als geen ander hoe lastig het soms kan zijn om je idee of product aan de man te brengen. En je bent niet de enige! Provincie Noord-Holland heeft speciaal voor ondernemers zoals jij het GO!-NH versnellingsprogramma ontwikkeld om je te helpen bij het op de markt brengen en opschalen van jouw innovatieve, duurzame product of dienst. Ons doel is om jou te helpen impact te maken op de maatschappij!

GO!-NH biedt 3 verschillende trajecten die aansluiten bij de fase en omvang waarin je bedrijf zich bevindt: het Accelerator traject voor beginners, het Growth traject voor bedrijven die in de volgende fase zitten en willen groeien, en het Scale traject voor scale-ups en grotere MKB bedrijven die nieuwe markten aan willen boren.

In 3 tot 6 maanden word je verder geholpen met trainingen, tools en professionele coaching door experts. GO!-NH zorgt er ook voor dat je jouw innovatie kunt presenteren aan serieuze investeerders, partners, potentiële klanten en andere relevante partijen in de markt.

Introductiebijeenkomsten

Ben jij geïnteresseerd in het GO!-NH programma en ben je op zoek naar de juiste match? Dan zijn de introductiebijeenkomsten het uitgelezen moment om antwoorden te vinden! Tijdens deze bijeenkomsten hoor je van het GO!-NH team en huidige en oud-deelnemers wat het groeiprogramma voor je kan betekenen en welk programma de juiste match voor jou is. Daarnaast kun je jouw vragen direct stellen aan het team van GO!-NH.

Bekijk de agenda.

GO!-NH Programma

GO!-NH heeft drie verschillende trajecten samengesteld, zodat je de beste ondersteuning krijgt die past bij de fase en omvang waarin je bedrijf zich bevindt: het Accelerator traject voor MKB’ers en start-ups met een innovatie in beginfase, het Growth traject MKB’ers en startups in de volgende groeifase en het Scale programma voor MKB’ers en scale-ups in opschaalfase .

Eerst laagdrempelig kennis maken? Dat kan natuurlijk ook. Door het jaar heen organiseren we onder de noemer ‘GO!-NH Academy’ verschillende masterclasses die je los kunt volgen en waarin je gelijk kennismaakt met het GO!-NH versnellingsprogramma.

Kijk hier voor meer informatie over elk traject.

GO!-NH ACCELERATOR

De GO!-NH Accelerator is een versnellingstraject speciaal voor MKB’ers en startups waarvan het product, de dienst of de innovatie zich nog in de ontwikkelingsfase bevindt. Je gaat bewijzen dat de markt jouw innovatie nodig heeft. Dit gaan we tijdens de GO!-NH Accelerator concreet uitwerken en testen.

GO!-NH GROWTH

Het GO!-NH Growth traject is voor MKB’ers en startups met al tractie door omzet uit (enkele) klanten en/of lopende pilots. De innovatie van het bedrijf biedt daadwerkelijk een oplossing voor een bestaand en gevalideerd probleem. Tijdens dit GO!-NH Growth traject gaan we jouw onderneming klaar maken voor groei, door interne processen voor te bereiden en in te zoomen op herhaalbaarheid en schaalbaarheid van het product, de systemen en het team. Door het uitvoeren van groei-experimenten wordt er gezocht naar een goede ‘product-market fit’ en werken we toe naar een ‘scale-up fit’.

GO!-NH Growth geeft de mogelijkheid om sneller en meer gefocust te zoeken naar en het vinden van een herhaalbaar en schaalbaar businessmodel. Drie maanden lang krijgen de teams ondersteuning van coaches en experts en doorlopen een intensief traject van workshops en diepgaande analyses van hun businessmodel.

GO!-NH SCALE

Het GO!-NH Scale traject is speciaal gericht op startups, scale-ups en MKB’ers die goed ontwikkeld zijn in hun huidige markt en klaar zijn om hun innovatie op te schalen naar nieuwe markten of gebieden. In dit GO!-NH Scale traject ga jij ontdekken welke nieuwe markten je gaat aanboren en wat je daarvoor moet ondernemen. We bereiden de organisatie voor om daadwerkelijk flinke groeisprongen te gaan maken, door het uitwerken van een goede ‘go-to-market’ strategie en individuele begeleiding door experts. Kijk hier voor meer informatie over inhoud, inschrijven en deelname van GO!-NH Scale.

GO!-NH ACADEMY

Met de GO!-NH Academy kan op een laagdrempelige manier kennis gemaakt worden met GO!-NH. Gedurende het hele jaar plannen zijn er masterclasses waaraan ondernemers (gratis) kunnen deelnemen. Deze masterclasses zijn te volgen in voorbereiding op een GO!-NH programma, of gewoon los. Kijk hier voor meer informatie over inhoud, inschrijven en deelname van de GO!-NH Academy.

GO!-NH Alumni-pogramma

Alumni programmaAlle deelnemers van GO!-NH worden uitgenodigd voor het GO!-NH Alumni-programma. Op regelmatige basis worden ‘meet-ups’ georganiseerd met experts uit het netwerk. Het alumni-programma heeft tot doel om de groep van transitiemakers groter, hechter en sterker te maken. Zodoende wordt het ecosysteem opgebouwd, uitgebreid en verder geactiveerd. Inmiddels telt het Alumni-netwerk maar liefst 137 bedrijven en meer dan 60 partner organisaties.

Zie ook

Initiatiefnemers

Logo's initiatiefnemers

Provincie Noord-Holland, Innomics en Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord werken samen aan het innovatieprogramma GO!-NH.