Renovatie Koopvaardersschutsluis

Door een bacterie gaan de damwanden van de Koopvaardersschutsluis in Den Helder achteruit. Deze belangrijke zeesluis en toegangspoort van en naar het Noordhollandsch Kanaal moet daarom worden gerenoveerd. Ook wordt de sluis verlengd. De provincie is een samenwerking met de aannemer gestart: in een bouwteam werken zij verder aan het ontwerp voor de renovatie en verlenging. Onderdeel daarvan zijn de omvaarroute voor de scheepvaart en de aanpak van de Boerenverdrietsluis. Samen met de gemeente Den Helder en betrokkenen gaat het team op zoek naar de beste oplossing.

Video testdag omvaarroute Koopvaardersschutsluis

Video testdag omvaarroute Koopvaardersschutsluis

Scheepvaart moet tijdens de renovatie van de Koopvaardersschutsluis veilig, vlot en verantwoord kunnen omvaren met weinig hinder voor de omgeving. Er vinden meerdere proefvaarten en onderzoeken plaats om dit te realiseren. Bekijk de video van de eerste proefvaart op 29 mei 2021.

Meer informatie

Actueel

Aanmelden voor de nieuwsbrief Renovatie Koopvaardersschutsluis

Regelmatig verschijnt er een nieuwsbrief over de renovatie Koopvaardersschutsluis. Wilt u op de hoogte blijven? Meld u dan aan.

Contact

Neem bij vragen over de Koopvaardersschutsluis contact op met het projectteam via Servicepunt provincie Noord-Holland 0800 - 0200 600 (gratis) of stuur een email naar infokvss@noord-holland.nl

Uitgelicht

Documenten