Verkeersveiligheid

Verkeersveiligheid raakt ons allemaal, elke dag. Bijna iedereen neemt deel aan het verkeer, wil zich op een prettige manier verplaatsen en weer veilig thuiskomen. Toch wordt het volgens landelijke cijfers steeds onveiliger op de weg. Ook in Noord-Holland neemt het aantal verkeersslachtoffers toe. Daarom geeft de provincie in samenwerking met partners een impuls aan de verkeersveiligheid. De landelijke plannen hiervoor zijn vastgelegd in het Strategisch Plan Verkeersveiligheid 2030. De Noord-Hollandse strategie voor de komende 5 jaar staat in de Opgave Verkeersveiligheid Noord-Holland. De missie van de provincie: 0 verkeersslachtoffers in 2050. Niet elk ongeval kan worden voorkomen, maar elk slachtoffer is er 1 teveel.

SVP2030 genomineerd voor Nationale Verkeersveiligheidsprijs

SVP2030 genomineerd voor Nationale Verkeersveiligheidsprijs

Het Strategisch Plan Verkeersveiligheid 2030 van de provincie is genomineerd voor de Nationale Verkeersveiligheidsprijs! Stem op ons op de website van de NVVP.

Meer informatie

Actueel

Strategisch Plan Verkeersveiligheid 2030 - Veilig van deur tot deur

Screenshot video Strategisch Plan Verkeersveiligheid 2030
Klik op de afbeelding om de video te bekijken.

Contact

Bij vragen over verkeersveiligheid kan contact worden opgenomen met het Servicepunt Provincie Noord-Holland via telefoonnummer 0800 0200 600 (gratis) of per e-mail: servicepunt@noord-holland.nl.