Actueel

 • Statenlid in beeld: Gerard Kohler (FvD)

  (14 januari 2020) Statenlid in beeld: Gerard Kohler (FvD) Afbeelding Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Gerard Kohler van Forum voor Democratie.
 • ‘Meisjes’ en ‘lekkere wijven’: seksisme in de politiek

  (08 januari 2020) ‘Meisjes’ en ‘lekkere wijven’: seksisme in de politiek De provincie Noord-Holland zoekt een rolmodel voor vrouwen in de politiek. Wie verdient de Ribbius Peletier-penning? Liza Mügge benadrukt het belang van vrouwelijk politiek talent, in de eerste column van de juryleden van deze penning.
 • Statenlid in Beeld: Christa Kuiper (CDA)

  (06 januari 2020) Christa Kuiper CDA Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Christa Kuiper van het CDA.
 • Statenlid in beeld: Suzanne Klaassen (D66)

  (23 december 2019) Suzanne Klaassen - D66 Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Suzanne Klaassen van D66.
 • Provincie zoekt rolmodel voor vrouwen in de politiek

  (19 december 2019) Provincie zoekt rolmodel voor vrouwen in de politiek De provincie Noord-Holland zoekt kandidaten voor de Ribbius Peletier-penning.
 • Besluiten Provinciale Staten 16 december 2019

  (17 december 2019) Installatie Ibrahim Ghazi (DENK) In de laatste vergadering van 2019 debatteerden Provinciale Staten (PS) over de problemen met de sinterkoelers van Tata Steel en verklaarden PS het burgerinitiatief ter voorkoming van bomenkap in de Schoorlse Duinen geldig. Ook benoemden PS Ibrahim Ghazi als duo-commissielid van DENK.
 • Statenlid in beeld: Rosan Kocken, GroenLinks

  (17 december 2019) Rosan_Kocken_GroenLinks Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Rosan Kocken, van GroenLinks.
 • Statenlid in beeld: Eric Jensen (FvD)

  (10 december 2019) Statenlid in beeld: Eric Jensen Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Eric Jensen van Forum voor Democratie.
 • Statenlid in Beeld: Arja Kapitein (D66)

  (04 december 2019) Statenlid in Beeld: Arja Kapitein (D66) Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Arja Kapitein D66.
 • Commissaris van de Koning neemt burgerinitiatief in ontvangst

  (29 november 2019) Burgerinitiatief Commissaris van de Koning Arthur van Dijk ontving vandaag een burgerinitiatief met ondersteuningsverklaringen over de voorgenomen bomenkap bij de Schoorlse duinen.
 • Statenlid in Beeld: Emre Kanik (D66)

  (27 november 2019) Statenlid in Beeld: Emre Kanik (D66) Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Emre Kanik van D66.
 • Oud-Statenleden Noord-Holland richten vereniging op

  (21 november 2019) Oud-Statenleden Noord-Holland Tijdens een vergadering in het provinciehuis op woensdag 20 november is de Vereniging van Oud-Statenleden van Noord-Holland opgericht.
 • Besluiten Provinciale Staten 18 november 2019

  (19 november 2019) Besluiten Provinciale Staten 18 november 2019 Afbeelding windmolen Tijdens deze vergadering stemden Provinciale Staten (PS) voor het klimaatakkoord. Ook keurden zij het Programma Meerjarenprogramma Onderhoud 2020-2027 en het Programma Natuurontwikkeling 2020-2024 goed.
 • Provinciale Staten steunen klimaatakkoord

  (18 november 2019) Provinciale Staten steunen klimaatakkoord Een meerderheid van Provinciale Staten staat achter de maatregelen en afspraken uit het Klimaatakkoord. Provinciale Staten stemden maandag 18 november in met het klimaatakkoord. Tegen stemden Forum voor Democratie, PVV, Partij voor de Dieren, SP, fractie Baljeu en 50plus/PVDO.
 • Provinciale Staten stemmen in met begroting 2020

  (12 november 2019) Provinciale Staten stemmen in met begroting 2020 Opsomming Provinciale Staten (PS) hebben bij de algemene beschouwingen de begroting 2020 van de provincie goedgekeurd.
 • Besluiten Statenvergadering van 11 november

  (12 november 2019) Besluiten Statenvergadering van 11 november Afbeelding boerenprotest In deze vergadering debatteerden Provinciale Staten (PS) met Gedeputeerde Staten (GS) over de stikstofproblematiek. Tijdens de Statenvergadering protesteerden boeren tegen het stikstofbeleid en bood het bedrijfsleven een manifest aan.
 • Statenlid in Beeld: Aukelien Jellema (PvdA)

  (06 november 2019) Statenlid in Beeld: Aukelien Jellema (PvdA) Afbeelding Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Aukelien Jellema van de PvdA.
 • Noord-Holland helpt bestrijding van criminaliteit in Amstellandgemeenten

  (01 november 2019) Mobiele telefoon De provincie Noord-Holland draagt € 23.000 bij aan een proef om de informatiepositie in de Amstellandgemeenten te versterken bij de bestrijding van criminaliteit.
 • Statenlid in beeld: Hanneke Kaamer van Hoegee (VVD)

  (31 oktober 2019) Hanneke Kaamer van Hoegee_opsomming Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Hanneke Kaamer van Hoegee van de VVD.
 • Boeren met Statenleden en gedeputeerden in gesprek over stikstof

  (28 oktober 2019) Boeren met Statenleden en gedeputeerden in gesprek over stikstof Vandaag ging een aantal Noord-Hollandse boeren in gesprek over de stikstofproblematiek met gedeputeerden Esther Rommel (Natuur) en Jack van der Hoek (Economie en Landbouw) en de Statenleden van de commissie Economie, Financiën en Bestuur (EFB).
 • Statenlid in beeld: Jaap Hollebeek (PvdD)

  (16 oktober 2019) Statenlid in beeld: Jaap Hollebeek (PvdD) Afbeelding Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Jaap Hollebeek van de Partij voor de Dieren.
 • Statenleden bezoeken Amsterdam Wetlands

  (10 oktober 2019) Foto 1 bij niewusbericht werkbezoek PS wetlands_570 Statenleden van de Commissie Natuur, Landbouw en Gezondheid brachten deze week een bezoek aan Amsterdam Wetlands. Terreinbeherende Organisaties (TBO) organiseerden dit werkbezoek om Statenleden te informeren over hun activiteiten. Ook vroegen zij aandacht voor het thema recreatie in natuur.
 • Statenlid in beeld: Dennis Heijnen (CDA)

  (08 oktober 2019) Statenlid in beeld: Dennis Heijnen (CDA) Afbeelding Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Dennis Heijnen van het CDA.
 • Statenlid in beeld: Gerard Hartog (VVD)

  (02 oktober 2019) Statenlid in beeld: Gerard Hartog (VVD) Afbeelding Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Gerard Hartog van de VVD.
 • Besluiten Provinciale Staten van 30 september 2019

  (02 oktober 2019) Besluiten Provinciale Staten van 30 september 2019 Afbeelding In de Statenvergadering installeerde commissaris van de Koning Arthur van Dijk 3 duo-commissieleden, van de fracties FvD, PVV en PvdD.
 • Sybilla Dekker voorgedragen als voorzitter van Ribbius Peletier Penning

  (25 september 2019) Sybilla Dekker voorgedragen als voorzitter van Ribbius Peletier Penning De voorzitter van het presidium, commissaris van de Koning Arthur van Dijk, draagt Sybilla Dekker voor als voorzitter van de jury van de Ribbius Peletier Penning.
 • Statenlid in beeld: Joost van Gilse (VVD)

  (25 september 2019) Statenlid in beeld: Joost van Gilse (VVD) Opsomming Een groot aantal nieuwe volksvertegenwoordigers is na de Statenverkiezingen van 20 maart 2019 geïnstalleerd als Statenlid bij de provincie Noord-Holland. Wil je weten wie dit zijn? Volg de rubriek ‘Statenlid in beeld’. Deze week stelt Joost van Gilse van de VVD zich voor.
 • PS en GS helpen met opruimen

  (21 september 2019) PS en GS helpen met opruimen Statenleden, gedeputeerden en de commissaris van de Koning van de provincie Noord-Holland ruimen vandaag zwerfvuil op het strand van Schoorl op. Zij doen mee met de wereldwijde campagne World Clean Up Day die jaarlijks in ruim 160 landen wordt georganiseerd.
 • Statenlid in beeld: Anouk Gielen (GroenLinks)

  (18 september 2019) Statenlid in beeld: Anouk Gielen (GroenLinks) Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Anouk Gielen van GroenLinks. Zij is 20 jaar oud en het jongste Statenlid van Nederland.
 • Statenlid in beeld: Jesper Gringhuis (GroenLinks)

  (11 september 2019) Statenlid in beeld: Jesper Gringhuis (GroenLinks) Een groot aantal nieuwe volksvertegenwoordigers is na de Statenverkiezingen van 20 maart 2019 geïnstalleerd als Statenlid bij de provincie Noord-Holland. Wil je weten wie dit zijn? Volg de rubriek ‘Statenlid in beeld’. Deze week stelt Jesper Gringhuis van de fractie van GroenLinks zich voor.
 • Nieuwe Dreefexpositie: Transforming the Future

  (10 september 2019) Nieuwe Dreefexpositie: Transforming the Future Afbeelding Gumshoe Handtassen gemaakt van de maag van een koe en trendy sneakers met een zool van gerecyclede kauwgom. 2 voorbeelden van duurzame objecten die te zien zijn in de Dreefexpositie ‘Transforming the Future’.
 • Statenlid in beeld: Wiegert Dulfer (GroenLinks)

  (29 augustus 2019) Statenlid in beeld: Wiegert Dulfer (GroenLinks) Een groot aantal nieuwe volksvertegenwoordigers is na de Statenverkiezingen van 20 maart 2019 geïnstalleerd als Statenlid bij de provincie Noord-Holland. Wil je weten wie dit zijn? Volg de rubriek ‘Statenlid in beeld’. Deze week stelt Wiegert Dulfer van de fractie van GroenLinks zich voor.
 • Statenlid in beeld: Daniël van den Berg (Forum voor Democratie)

  (19 augustus 2019) Statenlid in beeld: Daniël van den Berg (Forum voor Democratie) Een groot aantal nieuwe volksvertegenwoordigers is na de Statenverkiezingen van 20 maart 2019 geïnstalleerd als Statenlid bij de provincie Noord-Holland. Weten wie dit zijn? Volg de rubriek ‘Statenlid in beeld’. Deze week stelt Daniel van den Berg van Forum voor Democratie zich voor.
 • Statenlid in beeld: Johan Dessing (Forum voor Democratie)

  (13 augustus 2019) Statenlid in beeld: Johan Dessing (Forum voor Democratie) Opsomming Na de verkiezingen is de samenstelling van Provinciale Staten veranderd. Niet alleen zijn er 2 nieuwe partijen bijgekomen, ook zijn 37 van 55 Statenleden nieuw. Daarom stelt elke week een ander Statenlid zich voor. Deze week is dat Johan Dessing, fractievoorzitter van Forum voor Democratie.
 • Statenlid in beeld: Martijn Bolkestein (VVD)

  (11 juli 2019) Statenlid in beeld: Martijn Bolkestein (VVD) Na de verkiezingen is de samenstelling van Provinciale Staten veranderd. Niet alleen zijn er 2 nieuwe partijen bijgekomen, ook zijn 37 van 55 Statenleden nieuw. Daarom stelt elke week een Statenlid zich voor. Deze week is dat Martijn Bolkestein van de VVD-fractie.
 • Besluiten Provinciale Staten van Noord-Holland 8 juli 2019

  (09 juli 2019) Besluiten Provinciale Staten van Noord-Holland 8 juli 2019 In de laatste vergadering voor het zomerreces stelden Provinciale Staten de financiële jaarstukken van 2018 en de kaderbrief die input vormt voor de begroting van 2020 vast. Verder voerden oppositie en coalitie een fractiedebat met elkaar over het coalitieakkoord en stemden PS voor het eerst elektronisch.
 • Statenlid in beeld: Sandra Doevendans (PvdA)

  (04 juli 2019) Sandra Doevendans Na de verkiezingen is de samenstelling van Provinciale Staten veranderd. Niet alleen zijn er 2 nieuwe partijen bijgekomen, ook zijn 37 van de 55 Statenleden nieuw. Daarom stelt elke week een Statenlid zich voor. Deze week is dat Sandra Doevendans.
 • Statenleden bezoeken terreinbeheerders

  (01 juli 2019) Statenleden bezoeken terreinbeheerders zegel Provinciale Staten nemen besluiten over natuur- en recreatiebeheer. De uitvoering hiervan gebeurt door een groot aantal natuur- en recreatieorganisaties in Noord-Holland.
 • Statenlid in beeld: Ralf Dekker (Forum voor Democratie)

  (28 juni 2019) Ralf Dekker Na de verkiezingen is de samenstelling van Provinciale Staten veranderd. Niet alleen zijn er twee nieuwe partijen bijgekomen, ook zijn 37 van 55 Statenleden nieuw. Daarom stelt elke week een Statenlid zich voor. Deze week is dat Ralf Dekker, een nieuw Statenlid.
 • Nu ook ondertiteling vergaderingen Provinciale Staten

  (25 juni 2019) Nu ook ondertiteling vergaderingen Provinciale Staten Vanaf 1 september worden alle vergaderingen van Provinciale Staten en commissies voorzien van ondertiteling. Dat heeft het Presidium, het overleg van de fractievoorzitters van de 13 fracties in PS, besloten. Hiermee worden de vergaderingen ook toegankelijk voor doven en slechthorenden. 
 • Statenlid in beeld: Jorrit Carton (PvdA)

  (19 juni 2019) Statenlid in beeld: Jorrit Carton (PvdA) Opsomming Na de verkiezingen is de samenstelling van Provinciale Staten veranderd. Niet alleen zijn er 2 nieuwe partijen bijgekomen, ook zijn 37 van de 55 Statenleden nieuw. Daarom stelt elke week een Statenlid zich voor. Deze week is dat Jorrit Carton (27), een nieuw Statenlid.
 • Besluiten Provinciale Staten van Noord-Holland 17 juni 2019

  (18 juni 2019) Besluiten Provinciale Staten van Noord-Holland 17 juni 2019 Deze maandag was er een buitengewone Statenvergadering die in het teken stond van zowel het nieuwe coalitieakkoord als de installatie van het nieuwe college van Gedeputeerde Staten.
 • Noord-Hollandse gedeputeerden geïnstalleerd

  (17 juni 2019) Noord-Hollandse gedeputeerden geïnstalleerd Provinciale Staten van Noord-Holland hebben het nieuwe college van Gedeputeerde Staten formeel geïnstalleerd. Het college bestaat uit GroenLinks, VVD, D66 en PvdA.
 • Jaap Bond en Joke Geldhof, bedankt!

  (17 juni 2019) Jaap Bond en Joke Geldhof, bedankt! Provinciale Staten van Noord-Holland namen vandaag afscheid van de laatste 2 afzwaaiende gedeputeerden: Joke Geldhof en Jaap Bond. Elisabeth Post nam al eerder afscheid en Cees Loggen, Adnan Tekin en Jack van der Hoek zijn vandaag toegetreden tot het nieuwe college van Gedeputeerde Staten.
 • Extra Statencommissie over RIVM-rapport grafietuitstoot

  (14 juni 2019) Extra Statencommissie over RIVM-rapport grafietuitstoot Naar aanleiding van het onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) over grafietuitstoot bij Tata Steel – Harsco kwam 13 juni een speciale Statencommissie bijeen. Voorafgaand aan de commissievergadering werd een technische briefing gehouden om ook de nieuwe Statenleden goed te informeren over het dossier Overlast Tata Steel/Harsco.
 • Coalitie Noord-Holland ‘Duurzaam doorpakken!’

  (12 juni 2019) Coalitie Noord-Holland ‘Duurzaam doorpakken!’ Noord-Holland heeft een nieuwe coalitie van GroenLinks, VVD, D66 en PvdA. Samen met formateur Laura Bromet presenteerden zij woensdag 12 juni 2019 hun plannen voor de komende 4 jaar.
 • Presentatie coalitieakkoord provincie Noord-Holland

  (07 juni 2019) Presentatie coalitieakkoord provincie Noord-Holland De onderhandelaars van GroenLinks, VVD, D66 en PvdA in Noord-Holland presenteren woensdag 12 juni hun coalitieakkoord. De presentatie begint om 12.30 uur en is online te volgen.
 • Statenlid in beeld: Rien Cardol (GroenLinks)

  (04 juni 2019) Statenlid in beeld: Rien Cardol (Groen Links) Na de verkiezingen is de samenstelling van Provinciale Staten veranderd. Niet alleen zijn er 2 nieuwe partijen bijgekomen, ook zijn 37 van de 55 Statenleden nieuw. Daarom stelt elke week een Statenlid zich voor. Deze week is dat Rien Cardol, een nieuw Statenlid.
 • PS hebben ideeën voor MRA-agenda

  (04 juni 2019) MRA-spoedcursus PS en agenda 2020 In de Metropoolregio Amsterdam (MRA) werkt de provincie Noord-Holland samen met 32 gemeenten, Flevoland en de vervoerregio Amsterdam samen aan een economisch sterke en leefbare regio. Provinciale Staten (PS) bepalen mee hoe de agenda van de MRA eruitziet. Daarom volgden de PS-leden op maandag 3 juni een spoedcursus MRA en droegen ze hun ideeën aan voor de MRA-agenda 2020.
 • Besluiten Provinciale Staten van Noord-Holland 27 mei 2019

  (28 mei 2019) Besluiten Provinciale Staten van Noord-Holland 27 mei 2019 Afbeelding Deze Statenvergadering stond in het teken van de verkiezing van de Eerste Kamer. Daarnaast werd een geitenstop afgekondigd voor heel Noord-Holland en vond een discussie plaats over de bijdrage van de provincie aan de Grand Prix-wedstrijd van de Formule 1 in Zandvoort.
 • Uitslag Noord-Hollandse verkiezing Eerste Kamer

  (27 mei 2019) Uitslag Noord-Hollandse verkiezing Eerste Kamer Provinciale Staten (PS) van Noord-Holland kozen in hun vergadering van maandag 27 mei 2019 de leden van de Eerste Kamer der Staten-Generaal. Het stembureau heeft de stemmen geteld. Er zijn in totaal 55 geldige stemmen uitgebracht.
 • Verkiezingen Eerste Kamer

  (24 mei 2019) Verkiezingen Eerste Kamer Provinciale Staten (PS) van Noord-Holland kiezen in hun vergadering van maandag 27 mei 2019 de leden van de Eerste Kamer der Staten-Generaal. Tijdens deze vergadering wordt tevens een aantal nieuwe duo-commissieleden benoemd.
 • Statenlid Baljeu uit fractie Forum voor Democratie

  (16 mei 2019) Statenlid Baljeu uit fractie Forum voor Democratie Statenlid Robert Jan Baljeu maakt niet langer onderdeel uit van de fractie van Forum voor Democratie in Noord-Holland.
 • Word Gast van de Staten tijdens verkiezingen Eerste Kamer

  (14 mei 2019) Word Gast van de Staten tijdens verkiezingen Eerste Kamer Afbeelding De verkiezing van de Eerste Kamer staat voor de deur. Op maandag 27 mei om precies 15.00 uur kiezen de leden van Provinciale Staten van alle 12 provincies de nieuwe Eerste Kamer.
 • Meimaand #meedenkmaand en bloggende onderhandelaars

  (08 mei 2019) Meimaand #meedenkmaand en bloggende onderhandelaars Formateur Laura Bromet onderhandelt met GroenLinks, VVD, D66 en PvdA over de vorming van een nieuwe college van Gedeputeerde Staten.
 • Provincie Noord-Holland krijgt uniek portret van verzetsheld Arondéus

  (03 mei 2019) Peter van Uhm De stichting Roze in Verzet schenkt een schilderij van Willem Arondéus aan de provincie Noord-Holland. Gedeputeerde Joke Geldhof en voormalig Statenlid Aukelien Jellema nemen het schilderij op 8 mei na de Willem Arondéuslezing in ontvangst. De lezing wordt gehouden door voormalig commandant der strijdkrachten Peter van Uhm.
 • Start onderhandelingen GroenLinks, VVD, D66 en PvdA

  (24 april 2019) Nieuwe samenstelling Provinciale Staten bekend Deze week is formateur Laura Bromet gestart met de vorming van een college dat bestaat uit GroenLinks, VVD, D66 en PvdA.
 • Bromet formateur: onderzoek naar coalitie GroenLinks, VVD, D66 en PvdA

  (18 april 2019) Bromet formateur onderzoek naar coalitie GroenLinks, VVD, D66 en PvdA Op verzoek van Statenleden Zita Pels (GroenLinks) en Cees Loggen (VVD) was er donderdag 18 april een ingelaste Statenvergadering. Provinciale Staten (PS) namen daar unaniem een motie aan waarmee besloten is Laura Bromet als formateur aan te wijzen met als opdracht formatiegesprekken te voeren met GroenLinks, VVD, D66 en PvdA.
 • Statenlid in beeld: Remine Alberts (SP)

  (18 april 2019) Statenlid in beeld: Remine Alberts (SP) Opsomming Na de verkiezingen is de samenstelling van Provinciale Staten veranderd. Niet alleen zijn er 2 nieuwe partijen bijgekomen, ook zijn 37 van de 55 Statenleden nieuw. Daarom stelt elke week een ander Statenlid zich voor. Deze week is dat Remine Alberts van de SP.
 • Politieke instrumenten Provinciale Staten

  (18 april 2019) Politieke instrumenten Provinciale Staten Opsomming Interpellatie, technische vragen, motie of amendement. Het is slechts een greep uit het aantal politieke instrumenten die Statenleden tot hun beschikking hebben om hun kaderstellende, controlerende en vertegenwoordigende rol te vervullen.
 • Ingelaste Statenvergadering over advies informateurs

  (16 april 2019) Ingelaste Statenvergadering over advies informateurs Afbeelding Donderdagavond 18 april is er op verzoek van Statenleden Zita Pels (GroenLinks) en Cees Loggen (VVD) een ingelaste Statenvergadering. Die begint om 20.00 uur op het Provinciehuis.
 • 'Draagvlak voor coalitie met GroenLinks, VVD, D66 en PvdA'

  (15 april 2019) Draagvlak voor coalitie met GroenLinks, VVD, D66 en PvdA De informateurs van GroenLinks en VVD, Laura Bromet en Cornelis Mooij, concluderen dat verdere formatiegesprekken tussen GroenLinks, VVD, D66 en PvdA goede kansen bieden. Deze coalitie kan volgens Bromet en Mooij rekenen op voldoende draagvlak in Provinciale Staten van Noord-Holland.
 • Verdiepende gesprekken informateurs met GroenLinks en VVD

  (10 april 2019) Verdiepende gesprekken informateurs met GroenLinks en VVD Informateurs Laura Bromet (GroenLinks) en Cornelis Mooij (VVD) hebben Provinciale Staten (PS) via een brief geïnformeerd over hun volgende stap in het informatieproces.
 • Informatiegesprekken gestart

  (08 april 2019) Nieuwe samenstelling Provinciale Staten bekend De informateurs, Laura Bromet (GroenLinks) en Cornelis Mooij (VVD), zijn op maandag 8 april begonnen met de gesprekken met de lijsttrekkers. Op maandag 8 april spreken zij met 7 partijen. Op woensdag 10 april spreken zij met de overige partijen.
 • 2 informateurs aan de slag in Noord-Holland

  (03 april 2019) 2 informateurs aan de slag in Noord-Holland Gisteren maakte GroenLinks bekend Laura Bromet aan te stellen als informateur. GroenLinks heeft de VVD uitgenodigd om ook een informateur te leveren om te onderzoeken of de verschillen overbrugbaar zijn. GroenLinks en de VVD hebben elkaar vandaag gesproken over de recente ontwikkelingen. De VVD heeft daarin laten weten dat zij die uitnodiging aanneemt; de partij stelt Cornelis Mooij aan als informateur.
 • Informatieronde Smits afgerond

  (01 april 2019) Informatieronde Smits afgerond Informateur Hans Smits heeft vanavond een brief aan de leden van Provinciale Staten gestuurd waarin hij zijn bevindingen van het informatieproces toelicht.
 • Nieuwe leden Provinciale Staten beëdigd

  (29 maart 2019) Nieuwe leden Provinciale Staten beëdigd De 55 nieuwe leden van Provinciale Staten van Noord-Holland zijn donderdagavond 28 maart geïnstalleerd. “Een eervol ambt”, aldus commissaris van de Koning, Arthur van Dijk.
 • Provinciale Staten nemen afscheid van 37 Statenleden

  (28 maart 2019) Nieuwe Statenleden toegelaten tot Provinciale Staten Tijdens een buitengewone Statenvergadering hebben Provinciale Staten (PS) woensdag 27 maart afscheid genomen van 37 Statenleden. De nieuwe Statenleden werden tijdens deze vergadering toegelaten tot PS. Zij worden vandaag beëdigd als lid van Provinciale Staten van Noord-Holland.
 • 2 buitengewone Statenvergaderingen

  (27 maart 2019) Donderdag 28 maart 2019 worden de nieuwe Statenleden beëdigd tijdens een buitengewone vergadering van Provinciale Staten in het provinciehuis in Haarlem. De vergadering start om 20.00 uur. Naast de beëdiging vindt ook een debat plaats over de duiding van de verkiezingsuitslag. GroenLinks heeft dit debat aangevraagd.
 • Ondertekening geloofsbrieven Statenleden

  (26 maart 2019) Ondertekening geloofsbrieven Statenleden Afbeelding Vandaag, dinsdag 26 maart, komen de pas verkozen Statenleden naar het provinciehuis Noord-Holland om bij het Centraal Stembureau hun geloofsbrief te ondertekenen.
 • Peter van Uhm houdt Arondéuslezing

  (26 maart 2019) Peter van Uhm houdt Arondéuslezing Afbeelding Generaal buiten dienst Peter van Uhm houdt op woensdag 8 mei de Willem Arondéuslezing.
 • Nieuwe samenstelling Provinciale Staten bekend

  (25 maart 2019) Nieuwe samenstelling Provinciale Staten bekend Het is definitief duidelijk uit welke partijen de nieuwe Provinciale Staten bestaan. De zetels zijn onder de partijen verdeeld. Forum voor Democratie is de grootste partij geworden, gevolgd door GroenLinks en de VVD.
 • Voorlopige zetelverdeling Noord-Holland bekend

  (22 maart 2019) Voorlopige zetelverdeling Noord-Holland bekend De voorlopige zetelverdeling van de Provinciale Staten Noord-Holland is bekend. Zowel Forum voor Democratie (FvD), GroenLinks (GL) als VVD liggen aan kop met elk 9 zetels. De definitieve officiële uitslag wordt maandag formeel bekendgemaakt via het centraal stembureau Haarlem.
 • Bekendmaking uitslagen scholierenverkiezingen op provinciehuis Haarlem

  (14 maart 2019) Bekendmaking uitslagen scholierenverkiezingen op provinciehuis Haarlem Duizenden basisschoolleerlingen, middelbare scholieren en mbo-studenten brengen in de aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen op 20 maart al hun stem uit.
 • Studenten presenteren videoreportages over provincie

  (07 maart 2019) Studenten presenteren videoreportages over provincie Op het MBO College Noord van het ROC Amsterdam presenteerden 130 studenten hun zelfgemaakte videoreportages tijdens het Grote MBO Provinciale Staten van Noord-Holland debat. Hiervoor interviewden zij politici en andere jongeren over de provincie.
 • Devika Partiman neemt Ribbius Peletier Penning in ontvangst

  (07 maart 2019) Devika Partiman neemt Ribbius Peletier Penning in ontvangst Met een vlammend betoog voor meer vrouwen in de politiek presenteerde Devika Partiman zich op 7 maart 2019 als de eerste winnaar van de Ribbius Peletier Penning.
 • Besluiten Provinciale Staten van Noord-Holland 4 maart 2019

  (05 maart 2019) Besluiten Provinciale Staten van Noord-Holland 4 maart 2019 Afbeelding Initiatiefvoorstellen, interpellatiedebatten, een aantal moties en leerlingen van het Clusiuscollege uit Castricum die tijdens de vergadering aan een verkiezingsfilm werkten.
 • Devika Partiman winnaar Ribbius Peletier Penning

  (28 februari 2019) Devika Partiman (foto) De oprichter en voorzitter van Stichting Stem op een vrouw, Devika Partiman, mag als eerste winnaar de Ribbius Peletier Penning in ontvangst nemen. Volgens de vakjury is de wijze waarop zij haar ideeën vormgeeft ‘briljant’.
 • Blog: Politieke gelijkheid: een onvoltooid project

  (25 februari 2019) Liza Mügge We vieren dit jaar 100 jaar vrouwenkiesrecht, dat is een feestje waard. Maar het is ook een moment voor reflectie, want ondanks gelijke rechten zijn vrouwen nog steeds ondervertegenwoordigd in de politiek. Hoe kan dat?
 • 2/3e Noord-Hollanders vindt verkiezingen Provinciale Staten belangrijk

  (13 februari 2019) 2/3e Noord-Hollanders vindt verkiezingen Provinciale Staten belangrijk Noord-Hollanders kunnen op 20 maart stemmen voor Provinciale Staten. 6 van de 10 geeft aan dat ook daadwerkelijk te gaan doen. Dat blijkt uit een onderzoek dat Epiphaneia in opdracht van de provincie heeft gedaan onder 1500 Noord-Hollanders.
 • Noord-Holland trapt provinciale verkiezingen af

  (20 februari 2019) Noord-Holland trapt provinciale verkiezingen af De Noord-Hollandse campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen start op woensdag 13 februari 2019. Alle lijsttrekkers van de deelnemende partijen stellen zich dan voor, gaan in op hun campagneactiviteiten en vullen tijdens de bijeenkomst de Stemwijzer in.
 • Besluiten Provinciale Staten van Noord-Holland 4 februari 2019

  (05 februari 2019) Besluiten Provinciale Staten van Noord-Holland 4 februari 2019 Provinciale Staten namen op de Dag van de Kandidaatstelling, de laatste dag waarop politieke partijen hun kandidatenlijsten voor de Provinciale Statenverkiezingen van 20 maart in kunnen leveren, een breed gedragen Regenbooginitiatief aan.
 • Jongeren maken reportages over hun provincie

  (29 januari 2019) Jongeren maken reportages over hun provincie (foto) Mbo-studenten maken de komende weken korte filmreportages over de provincie Noord-Holland in het kader van de Provinciale Statenverkiezingen van 20 maart 2019.

Uitgelicht