Actueel

 • Statenlid in beeld: Jaap Hollebeek (PvdD)

  (16 oktober 2019) Statenlid in beeld: Jaap Hollebeek (PvdD) Afbeelding Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Jaap Hollebeek van de Partij voor de Dieren.
 • Statenleden bezoeken Amsterdam Wetlands

  (10 oktober 2019) Foto 1 bij niewusbericht werkbezoek PS wetlands_570 Statenleden van de Commissie Natuur, Landbouw en Gezondheid brachten deze week een bezoek aan Amsterdam Wetlands. Terreinbeherende Organisaties (TBO) organiseerden dit werkbezoek om Statenleden te informeren over hun activiteiten. Ook vroegen zij aandacht voor het thema recreatie in natuur.
 • Statenlid in beeld: Dennis Heijnen (CDA)

  (08 oktober 2019) Statenlid in beeld: Dennis Heijnen (CDA) Afbeelding Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Dennis Heijnen van het CDA.
 • Statenlid in beeld: Gerard Hartog (VVD)

  (02 oktober 2019) Statenlid in beeld: Gerard Hartog (VVD) Afbeelding Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Gerard Hartog van de VVD.
 • Besluiten Provinciale Staten van 30 september 2019

  (02 oktober 2019) Besluiten Provinciale Staten van 30 september 2019 Afbeelding In de Statenvergadering installeerde commissaris van de Koning Arthur van Dijk 3 duo-commissieleden, van de fracties FvD, PVV en PvdD.
 • Sybilla Dekker voorgedragen als voorzitter van Ribbius Peletier Penning

  (25 september 2019) Sybilla Dekker voorgedragen als voorzitter van Ribbius Peletier Penning De voorzitter van het presidium, commissaris van de Koning Arthur van Dijk, draagt Sybilla Dekker voor als voorzitter van de jury van de Ribbius Peletier Penning.
 • Statenlid in beeld: Joost van Gilse (VVD)

  (25 september 2019) Statenlid in beeld: Joost van Gilse (VVD) Opsomming Een groot aantal nieuwe volksvertegenwoordigers is na de Statenverkiezingen van 20 maart 2019 geïnstalleerd als Statenlid bij de provincie Noord-Holland. Wil je weten wie dit zijn? Volg de rubriek ‘Statenlid in beeld’. Deze week stelt Joost van Gilse van de VVD zich voor.
 • PS en GS helpen met opruimen

  (21 september 2019) PS en GS helpen met opruimen Statenleden, gedeputeerden en de commissaris van de Koning van de provincie Noord-Holland ruimen vandaag zwerfvuil op het strand van Schoorl op. Zij doen mee met de wereldwijde campagne World Clean Up Day die jaarlijks in ruim 160 landen wordt georganiseerd.
 • Statenlid in beeld: Anouk Gielen (GroenLinks)

  (18 september 2019) Statenlid in beeld: Anouk Gielen (GroenLinks) Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Anouk Gielen van GroenLinks. Zij is 20 jaar oud en het jongste Statenlid van Nederland.
 • Statenlid in beeld: Jesper Gringhuis (GroenLinks)

  (11 september 2019) Statenlid in beeld: Jesper Gringhuis (GroenLinks) Een groot aantal nieuwe volksvertegenwoordigers is na de Statenverkiezingen van 20 maart 2019 geïnstalleerd als Statenlid bij de provincie Noord-Holland. Wil je weten wie dit zijn? Volg de rubriek ‘Statenlid in beeld’. Deze week stelt Jesper Gringhuis van de fractie van GroenLinks zich voor.
 • Nieuwe Dreefexpositie: Transforming the Future

  (10 september 2019) Nieuwe Dreefexpositie: Transforming the Future Afbeelding Gumshoe Handtassen gemaakt van de maag van een koe en trendy sneakers met een zool van gerecyclede kauwgom. 2 voorbeelden van duurzame objecten die te zien zijn in de Dreefexpositie ‘Transforming the Future’.
 • Statenlid in beeld: Wiegert Dulfer (GroenLinks)

  (29 augustus 2019) Statenlid in beeld: Wiegert Dulfer (GroenLinks) Een groot aantal nieuwe volksvertegenwoordigers is na de Statenverkiezingen van 20 maart 2019 geïnstalleerd als Statenlid bij de provincie Noord-Holland. Wil je weten wie dit zijn? Volg de rubriek ‘Statenlid in beeld’. Deze week stelt Wiegert Dulfer van de fractie van GroenLinks zich voor.
 • Statenlid in beeld: Daniël van den Berg (Forum voor Democratie)

  (19 augustus 2019) Statenlid in beeld: Daniël van den Berg (Forum voor Democratie) Een groot aantal nieuwe volksvertegenwoordigers is na de Statenverkiezingen van 20 maart 2019 geïnstalleerd als Statenlid bij de provincie Noord-Holland. Weten wie dit zijn? Volg de rubriek ‘Statenlid in beeld’. Deze week stelt Daniel van den Berg van Forum voor Democratie zich voor.
 • Statenlid in beeld: Johan Dessing (Forum voor Democratie)

  (13 augustus 2019) Statenlid in beeld: Johan Dessing (Forum voor Democratie) Opsomming Na de verkiezingen is de samenstelling van Provinciale Staten veranderd. Niet alleen zijn er 2 nieuwe partijen bijgekomen, ook zijn 37 van 55 Statenleden nieuw. Daarom stelt elke week een ander Statenlid zich voor. Deze week is dat Johan Dessing, fractievoorzitter van Forum voor Democratie.
 • Statenlid in beeld: Martijn Bolkestein (VVD)

  (11 juli 2019) Statenlid in beeld: Martijn Bolkestein (VVD) Na de verkiezingen is de samenstelling van Provinciale Staten veranderd. Niet alleen zijn er 2 nieuwe partijen bijgekomen, ook zijn 37 van 55 Statenleden nieuw. Daarom stelt elke week een Statenlid zich voor. Deze week is dat Martijn Bolkestein van de VVD-fractie.
 • Besluiten Provinciale Staten van Noord-Holland 8 juli 2019

  (09 juli 2019) Besluiten Provinciale Staten van Noord-Holland 8 juli 2019 In de laatste vergadering voor het zomerreces stelden Provinciale Staten de financiële jaarstukken van 2018 en de kaderbrief die input vormt voor de begroting van 2020 vast. Verder voerden oppositie en coalitie een fractiedebat met elkaar over het coalitieakkoord en stemden PS voor het eerst elektronisch.
 • Statenlid in beeld: Sandra Doevendans (PvdA)

  (04 juli 2019) Sandra Doevendans Na de verkiezingen is de samenstelling van Provinciale Staten veranderd. Niet alleen zijn er 2 nieuwe partijen bijgekomen, ook zijn 37 van de 55 Statenleden nieuw. Daarom stelt elke week een Statenlid zich voor. Deze week is dat Sandra Doevendans.
 • Statenleden bezoeken terreinbeheerders

  (01 juli 2019) Statenleden bezoeken terreinbeheerders zegel Provinciale Staten nemen besluiten over natuur- en recreatiebeheer. De uitvoering hiervan gebeurt door een groot aantal natuur- en recreatieorganisaties in Noord-Holland.
 • Statenlid in beeld: Ralf Dekker (Forum voor Democratie)

  (28 juni 2019) Ralf Dekker Na de verkiezingen is de samenstelling van Provinciale Staten veranderd. Niet alleen zijn er twee nieuwe partijen bijgekomen, ook zijn 37 van 55 Statenleden nieuw. Daarom stelt elke week een Statenlid zich voor. Deze week is dat Ralf Dekker, een nieuw Statenlid.
 • Nu ook ondertiteling vergaderingen Provinciale Staten

  (25 juni 2019) Nu ook ondertiteling vergaderingen Provinciale Staten Vanaf 1 september worden alle vergaderingen van Provinciale Staten en commissies voorzien van ondertiteling. Dat heeft het Presidium, het overleg van de fractievoorzitters van de 13 fracties in PS, besloten. Hiermee worden de vergaderingen ook toegankelijk voor doven en slechthorenden. 
 • Statenlid in beeld: Jorrit Carton (PvdA)

  (19 juni 2019) Statenlid in beeld: Jorrit Carton (PvdA) Opsomming Na de verkiezingen is de samenstelling van Provinciale Staten veranderd. Niet alleen zijn er 2 nieuwe partijen bijgekomen, ook zijn 37 van de 55 Statenleden nieuw. Daarom stelt elke week een Statenlid zich voor. Deze week is dat Jorrit Carton (27), een nieuw Statenlid.
 • Besluiten Provinciale Staten van Noord-Holland 17 juni 2019

  (18 juni 2019) Besluiten Provinciale Staten van Noord-Holland 17 juni 2019 Deze maandag was er een buitengewone Statenvergadering die in het teken stond van zowel het nieuwe coalitieakkoord als de installatie van het nieuwe college van Gedeputeerde Staten.
 • Noord-Hollandse gedeputeerden geïnstalleerd

  (17 juni 2019) Noord-Hollandse gedeputeerden geïnstalleerd Provinciale Staten van Noord-Holland hebben het nieuwe college van Gedeputeerde Staten formeel geïnstalleerd. Het college bestaat uit GroenLinks, VVD, D66 en PvdA.
 • Jaap Bond en Joke Geldhof, bedankt!

  (17 juni 2019) Jaap Bond en Joke Geldhof, bedankt! Provinciale Staten van Noord-Holland namen vandaag afscheid van de laatste 2 afzwaaiende gedeputeerden: Joke Geldhof en Jaap Bond. Elisabeth Post nam al eerder afscheid en Cees Loggen, Adnan Tekin en Jack van der Hoek zijn vandaag toegetreden tot het nieuwe college van Gedeputeerde Staten.
 • Extra Statencommissie over RIVM-rapport grafietuitstoot

  (14 juni 2019) Extra Statencommissie over RIVM-rapport grafietuitstoot Naar aanleiding van het onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) over grafietuitstoot bij Tata Steel – Harsco kwam 13 juni een speciale Statencommissie bijeen. Voorafgaand aan de commissievergadering werd een technische briefing gehouden om ook de nieuwe Statenleden goed te informeren over het dossier Overlast Tata Steel/Harsco.
 • Coalitie Noord-Holland ‘Duurzaam doorpakken!’

  (12 juni 2019) Coalitie Noord-Holland ‘Duurzaam doorpakken!’ Noord-Holland heeft een nieuwe coalitie van GroenLinks, VVD, D66 en PvdA. Samen met formateur Laura Bromet presenteerden zij woensdag 12 juni 2019 hun plannen voor de komende 4 jaar.
 • Presentatie coalitieakkoord provincie Noord-Holland

  (07 juni 2019) Presentatie coalitieakkoord provincie Noord-Holland De onderhandelaars van GroenLinks, VVD, D66 en PvdA in Noord-Holland presenteren woensdag 12 juni hun coalitieakkoord. De presentatie begint om 12.30 uur en is online te volgen.
 • Statenlid in beeld: Rien Cardol (GroenLinks)

  (04 juni 2019) Statenlid in beeld: Rien Cardol (Groen Links) Na de verkiezingen is de samenstelling van Provinciale Staten veranderd. Niet alleen zijn er 2 nieuwe partijen bijgekomen, ook zijn 37 van de 55 Statenleden nieuw. Daarom stelt elke week een Statenlid zich voor. Deze week is dat Rien Cardol, een nieuw Statenlid.
 • PS hebben ideeën voor MRA-agenda

  (04 juni 2019) MRA-spoedcursus PS en agenda 2020 In de Metropoolregio Amsterdam (MRA) werkt de provincie Noord-Holland samen met 32 gemeenten, Flevoland en de vervoerregio Amsterdam samen aan een economisch sterke en leefbare regio. Provinciale Staten (PS) bepalen mee hoe de agenda van de MRA eruitziet. Daarom volgden de PS-leden op maandag 3 juni een spoedcursus MRA en droegen ze hun ideeën aan voor de MRA-agenda 2020.
 • Besluiten Provinciale Staten van Noord-Holland 27 mei 2019

  (28 mei 2019) Besluiten Provinciale Staten van Noord-Holland 27 mei 2019 Afbeelding Deze Statenvergadering stond in het teken van de verkiezing van de Eerste Kamer. Daarnaast werd een geitenstop afgekondigd voor heel Noord-Holland en vond een discussie plaats over de bijdrage van de provincie aan de Grand Prix-wedstrijd van de Formule 1 in Zandvoort.
 • Uitslag Noord-Hollandse verkiezing Eerste Kamer

  (27 mei 2019) Uitslag Noord-Hollandse verkiezing Eerste Kamer Provinciale Staten (PS) van Noord-Holland kozen in hun vergadering van maandag 27 mei 2019 de leden van de Eerste Kamer der Staten-Generaal. Het stembureau heeft de stemmen geteld. Er zijn in totaal 55 geldige stemmen uitgebracht.
 • Verkiezingen Eerste Kamer

  (24 mei 2019) Verkiezingen Eerste Kamer Provinciale Staten (PS) van Noord-Holland kiezen in hun vergadering van maandag 27 mei 2019 de leden van de Eerste Kamer der Staten-Generaal. Tijdens deze vergadering wordt tevens een aantal nieuwe duo-commissieleden benoemd.
 • Statenlid Baljeu uit fractie Forum voor Democratie

  (16 mei 2019) Statenlid Baljeu uit fractie Forum voor Democratie Statenlid Robert Jan Baljeu maakt niet langer onderdeel uit van de fractie van Forum voor Democratie in Noord-Holland.
 • Word Gast van de Staten tijdens verkiezingen Eerste Kamer

  (14 mei 2019) Word Gast van de Staten tijdens verkiezingen Eerste Kamer Afbeelding De verkiezing van de Eerste Kamer staat voor de deur. Op maandag 27 mei om precies 15.00 uur kiezen de leden van Provinciale Staten van alle 12 provincies de nieuwe Eerste Kamer.
 • Meimaand #meedenkmaand en bloggende onderhandelaars

  (08 mei 2019) Meimaand #meedenkmaand en bloggende onderhandelaars Formateur Laura Bromet onderhandelt met GroenLinks, VVD, D66 en PvdA over de vorming van een nieuwe college van Gedeputeerde Staten.
 • Provincie Noord-Holland krijgt uniek portret van verzetsheld Arondéus

  (03 mei 2019) Peter van Uhm De stichting Roze in Verzet schenkt een schilderij van Willem Arondéus aan de provincie Noord-Holland. Gedeputeerde Joke Geldhof en voormalig Statenlid Aukelien Jellema nemen het schilderij op 8 mei na de Willem Arondéuslezing in ontvangst. De lezing wordt gehouden door voormalig commandant der strijdkrachten Peter van Uhm.
 • Start onderhandelingen GroenLinks, VVD, D66 en PvdA

  (24 april 2019) Nieuwe samenstelling Provinciale Staten bekend Deze week is formateur Laura Bromet gestart met de vorming van een college dat bestaat uit GroenLinks, VVD, D66 en PvdA.
 • Bromet formateur: onderzoek naar coalitie GroenLinks, VVD, D66 en PvdA

  (18 april 2019) Bromet formateur onderzoek naar coalitie GroenLinks, VVD, D66 en PvdA Op verzoek van Statenleden Zita Pels (GroenLinks) en Cees Loggen (VVD) was er donderdag 18 april een ingelaste Statenvergadering. Provinciale Staten (PS) namen daar unaniem een motie aan waarmee besloten is Laura Bromet als formateur aan te wijzen met als opdracht formatiegesprekken te voeren met GroenLinks, VVD, D66 en PvdA.
 • Statenlid in beeld: Remine Alberts (SP)

  (18 april 2019) Statenlid in beeld: Remine Alberts (SP) Opsomming Na de verkiezingen is de samenstelling van Provinciale Staten veranderd. Niet alleen zijn er 2 nieuwe partijen bijgekomen, ook zijn 37 van de 55 Statenleden nieuw. Daarom stelt elke week een ander Statenlid zich voor. Deze week is dat Remine Alberts van de SP.
 • Politieke instrumenten Provinciale Staten

  (18 april 2019) Politieke instrumenten Provinciale Staten Opsomming Interpellatie, technische vragen, motie of amendement. Het is slechts een greep uit het aantal politieke instrumenten die Statenleden tot hun beschikking hebben om hun kaderstellende, controlerende en vertegenwoordigende rol te vervullen.
 • Ingelaste Statenvergadering over advies informateurs

  (16 april 2019) Ingelaste Statenvergadering over advies informateurs Afbeelding Donderdagavond 18 april is er op verzoek van Statenleden Zita Pels (GroenLinks) en Cees Loggen (VVD) een ingelaste Statenvergadering. Die begint om 20.00 uur op het Provinciehuis.
 • 'Draagvlak voor coalitie met GroenLinks, VVD, D66 en PvdA'

  (15 april 2019) Draagvlak voor coalitie met GroenLinks, VVD, D66 en PvdA De informateurs van GroenLinks en VVD, Laura Bromet en Cornelis Mooij, concluderen dat verdere formatiegesprekken tussen GroenLinks, VVD, D66 en PvdA goede kansen bieden. Deze coalitie kan volgens Bromet en Mooij rekenen op voldoende draagvlak in Provinciale Staten van Noord-Holland.
 • Verdiepende gesprekken informateurs met GroenLinks en VVD

  (10 april 2019) Verdiepende gesprekken informateurs met GroenLinks en VVD Informateurs Laura Bromet (GroenLinks) en Cornelis Mooij (VVD) hebben Provinciale Staten (PS) via een brief geïnformeerd over hun volgende stap in het informatieproces.
 • Informatiegesprekken gestart

  (08 april 2019) Nieuwe samenstelling Provinciale Staten bekend De informateurs, Laura Bromet (GroenLinks) en Cornelis Mooij (VVD), zijn op maandag 8 april begonnen met de gesprekken met de lijsttrekkers. Op maandag 8 april spreken zij met 7 partijen. Op woensdag 10 april spreken zij met de overige partijen.
 • 2 informateurs aan de slag in Noord-Holland

  (03 april 2019) 2 informateurs aan de slag in Noord-Holland Gisteren maakte GroenLinks bekend Laura Bromet aan te stellen als informateur. GroenLinks heeft de VVD uitgenodigd om ook een informateur te leveren om te onderzoeken of de verschillen overbrugbaar zijn. GroenLinks en de VVD hebben elkaar vandaag gesproken over de recente ontwikkelingen. De VVD heeft daarin laten weten dat zij die uitnodiging aanneemt; de partij stelt Cornelis Mooij aan als informateur.
 • Informatieronde Smits afgerond

  (01 april 2019) Informatieronde Smits afgerond Informateur Hans Smits heeft vanavond een brief aan de leden van Provinciale Staten gestuurd waarin hij zijn bevindingen van het informatieproces toelicht.
 • Nieuwe leden Provinciale Staten beëdigd

  (29 maart 2019) Nieuwe leden Provinciale Staten beëdigd De 55 nieuwe leden van Provinciale Staten van Noord-Holland zijn donderdagavond 28 maart geïnstalleerd. “Een eervol ambt”, aldus commissaris van de Koning, Arthur van Dijk.
 • Provinciale Staten nemen afscheid van 37 Statenleden

  (28 maart 2019) Nieuwe Statenleden toegelaten tot Provinciale Staten Tijdens een buitengewone Statenvergadering hebben Provinciale Staten (PS) woensdag 27 maart afscheid genomen van 37 Statenleden. De nieuwe Statenleden werden tijdens deze vergadering toegelaten tot PS. Zij worden vandaag beëdigd als lid van Provinciale Staten van Noord-Holland.
 • 2 buitengewone Statenvergaderingen

  (27 maart 2019) Besluiten Provinciale Staten van 12 november 2018 Donderdag 28 maart 2019 worden de nieuwe Statenleden beëdigd tijdens een buitengewone vergadering van Provinciale Staten in het provinciehuis in Haarlem. De vergadering start om 20.00 uur. Naast de beëdiging vindt ook een debat plaats over de duiding van de verkiezingsuitslag. GroenLinks heeft dit debat aangevraagd.
 • Ondertekening geloofsbrieven Statenleden

  (26 maart 2019) Ondertekening geloofsbrieven Statenleden Afbeelding Vandaag, dinsdag 26 maart, komen de pas verkozen Statenleden naar het provinciehuis Noord-Holland om bij het Centraal Stembureau hun geloofsbrief te ondertekenen.
 • Peter van Uhm houdt Arondéuslezing

  (26 maart 2019) Peter van Uhm houdt Arondéuslezing Afbeelding Generaal buiten dienst Peter van Uhm houdt op woensdag 8 mei de Willem Arondéuslezing.
 • Nieuwe samenstelling Provinciale Staten bekend

  (25 maart 2019) Nieuwe samenstelling Provinciale Staten bekend Het is definitief duidelijk uit welke partijen de nieuwe Provinciale Staten bestaan. De zetels zijn onder de partijen verdeeld. Forum voor Democratie is de grootste partij geworden, gevolgd door GroenLinks en de VVD.
 • Voorlopige zetelverdeling Noord-Holland bekend

  (22 maart 2019) Voorlopige zetelverdeling Noord-Holland bekend De voorlopige zetelverdeling van de Provinciale Staten Noord-Holland is bekend. Zowel Forum voor Democratie (FvD), GroenLinks (GL) als VVD liggen aan kop met elk 9 zetels. De definitieve officiële uitslag wordt maandag formeel bekendgemaakt via het centraal stembureau Haarlem.
 • Bekendmaking uitslagen scholierenverkiezingen op provinciehuis Haarlem

  (14 maart 2019) Bekendmaking uitslagen scholierenverkiezingen op provinciehuis Haarlem Duizenden basisschoolleerlingen, middelbare scholieren en mbo-studenten brengen in de aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen op 20 maart al hun stem uit.
 • Studenten presenteren videoreportages over provincie

  (07 maart 2019) Studenten presenteren videoreportages over provincie Op het MBO College Noord van het ROC Amsterdam presenteerden 130 studenten hun zelfgemaakte videoreportages tijdens het Grote MBO Provinciale Staten van Noord-Holland debat. Hiervoor interviewden zij politici en andere jongeren over de provincie.
 • Devika Partiman neemt Ribbius Peletier Penning in ontvangst

  (07 maart 2019) Devika Partiman neemt Ribbius Peletier Penning in ontvangst Met een vlammend betoog voor meer vrouwen in de politiek presenteerde Devika Partiman zich op 7 maart 2019 als de eerste winnaar van de Ribbius Peletier Penning.
 • Besluiten Provinciale Staten van Noord-Holland 4 maart 2019

  (05 maart 2019) Besluiten Provinciale Staten van Noord-Holland 4 maart 2019 Afbeelding Initiatiefvoorstellen, interpellatiedebatten, een aantal moties en leerlingen van het Clusiuscollege uit Castricum die tijdens de vergadering aan een verkiezingsfilm werkten.
 • Devika Partiman winnaar Ribbius Peletier Penning

  (28 februari 2019) Devika Partiman (foto) De oprichter en voorzitter van Stichting Stem op een vrouw, Devika Partiman, mag als eerste winnaar de Ribbius Peletier Penning in ontvangst nemen. Volgens de vakjury is de wijze waarop zij haar ideeën vormgeeft ‘briljant’.
 • Blog: Politieke gelijkheid: een onvoltooid project

  (25 februari 2019) Liza Mügge We vieren dit jaar 100 jaar vrouwenkiesrecht, dat is een feestje waard. Maar het is ook een moment voor reflectie, want ondanks gelijke rechten zijn vrouwen nog steeds ondervertegenwoordigd in de politiek. Hoe kan dat?
 • 2/3e Noord-Hollanders vindt verkiezingen Provinciale Staten belangrijk

  (13 februari 2019) 2/3e Noord-Hollanders vindt verkiezingen Provinciale Staten belangrijk Noord-Hollanders kunnen op 20 maart stemmen voor Provinciale Staten. 6 van de 10 geeft aan dat ook daadwerkelijk te gaan doen. Dat blijkt uit een onderzoek dat Epiphaneia in opdracht van de provincie heeft gedaan onder 1500 Noord-Hollanders.
 • Noord-Holland trapt provinciale verkiezingen af

  (20 februari 2019) Noord-Holland trapt provinciale verkiezingen af De Noord-Hollandse campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen start op woensdag 13 februari 2019. Alle lijsttrekkers van de deelnemende partijen stellen zich dan voor, gaan in op hun campagneactiviteiten en vullen tijdens de bijeenkomst de Stemwijzer in.
 • Besluiten Provinciale Staten van Noord-Holland 4 februari 2019

  (05 februari 2019) Besluiten Provinciale Staten van Noord-Holland 4 februari 2019 Provinciale Staten namen op de Dag van de Kandidaatstelling, de laatste dag waarop politieke partijen hun kandidatenlijsten voor de Provinciale Statenverkiezingen van 20 maart in kunnen leveren, een breed gedragen Regenbooginitiatief aan.
 • Jongeren maken reportages over hun provincie

  (29 januari 2019) Jongeren maken reportages over hun provincie (foto) Mbo-studenten maken de komende weken korte filmreportages over de provincie Noord-Holland in het kader van de Provinciale Statenverkiezingen van 20 maart 2019.
 • Tentoonstelling ‘Stemt Hoopvol’, 100 jaar vrouwenkiesrecht in Noord-Holland

  (16 januari 2019) Speld 100 jaar Vrouwenkiesrecht De tentoonstelling ‘Stemt Hoopvol’ is vanaf 25 januari tot 20 maart 2019 te zien in het provinciehuis Paviljoen Welgelegen in Haarlem.
 • Besluiten Provinciale Staten Noord-Holland van 14 januari 2019

  (15 januari 2019) Besluiten Provinciale Staten Noord-Holland van 14 januari 2019 Afbeelding Statenzaal Provinciale Staten stelden maandag 14 januari de Provinciale Ruimtelijke Verordening vast, onder andere met betrekking tot het natuurnetwerk Nederland. Ze besloten ook € 500.500,- ter beschikking te stellen voor een aandelenbelang in SolaRoad BV.
 • Regenboogvlag wappert bij provincie Noord-Holland

  (11 januari 2019) Regenboogvlag wappert bij provincie Noord-Holland Gedeputeerden Jack van der Hoek (D66) en Cees Loggen (VVD) hesen vanmorgen in bijzijn van commissaris van de Koning Arthur van Dijk de regenboogvlag aan de Dreef in Haarlem. Het hijsen van de regenboogvlag gebeurde als protest tegen de Nashville-verklaring.
 • Arthur van Dijk aan de slag als commissaris van de Koning

  (07 januari 2019) Arthur van Dijk met voorzittershamer PS Tijdens een speciale Provinciale Statenvergadering op maandag 7 januari is Arthur van Dijk geïnstalleerd als commissaris van de Koning van de provincie Noord-Holland. De vergadering was de officiële start van zijn werkzaamheden bij de provincie.
 • Ribbius-Peletier-penning: suffragettes als inspiratie

  (08 januari 2019) Ribbius-Peletier-penning: suffragettes als inspiratie De opdracht: ontwerp de ‘Ribbius-Peletier-penning’, die de komende 5 jaar wordt uitgereikt aan een vrouw die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de positie van vrouwen in de Noord-Hollandse politiek. De ontwerper: vormgever/kunstenaar Jennifer Hoes. Maar hoe gaat zo’n proces nou in zijn werk? In haar atelier in een voormalig schoolgebouw in Haarlem geeft Hoes een kijkje achter de schermen.
 • Blog: Omdat het 2019 is! Het belang van de Ribbius-Peletier-penning

  (07 januari 2019) Blog: Omdat het 2019 is! Het belang van de Ribbius-Peletier-penning - opsomming "Omdat het 2015 is!" antwoordde de Canadese premier Justin Trudeau op de vraag waarom hij er expliciet voor koos om de helft van de posten in zijn kabinet te bekleden door vrouwen.
 • Blog: Waarom zijn er zo weinig vrouwen in de politiek?

  (02 januari 2019) Blog: Waarom zijn er zo weinig vrouwen in de politiek? Als oprichter van het grootste feministische platform van de Benelux mag ik de laatste jaren opeens met sterke regelmaat komen verklaren aan het patriarchaat waarom “die vrouwen nog steeds niet tevreden zijn en waarom feminisme nog nodig is”.
 • Blog: Vrouwen met lef, die partijgrenzen overstijgen

  (20 december 2018) Blog: Vrouwen met lef, die partijgrenzen overstijgen Mijn naam is Elske Doets, directeur van Jan Doets Reizen en Zakenvrouw van het Jaar 2017. Vol enthousiasme ben ik jurylid geworden van de Ribbius-Peletier-penning.
 • App ’Voordat het nieuws was’ brengt provincie dichterbij

  (13 december 2018) App ’Voordat het nieuws was’ brengt provincie dichterbij Websitebouwer Oberon heeft met de app ‘Voordat het nieuws was’ € 30.000,- gewonnen. De app brengt het provinciaal bestuur dichter bij Noord-Hollanders.
 • Statenleden bestuderen warmtetransitie

  (11 december 2018) Statenleden bestuderen warmtetransitie Opsomming Hoe kunnen we de warmtevoorziening van woonwijken duurzaam maken? Wat zijn de gevolgen voor de energie-infrastructuur? Op deze vragen gingen Statenleden van de provincie Noord-Holland in bij hun werkbezoek aan de biomassacentrale van Stadsverwarming Purmerend en het Servicepunt Duurzame Energie.
 • Blog: Vrouwen, laat zien wat je kan!

  (10 december 2018) Vrouwen, laat zien wat je kan! Ik ben Ankie Broekers-Knol, voorzitter van de Eerste Kamer. Mijn fractieleden moedigden mij in 2013 aan op deze functie te solliciteren. “Ank, dit is jou op het lijf geschreven. Stel jij je nou kandidaat!” Over 10 jaar hoop ik dat zo’n zetje van anderen niet meer nodig is voor vrouwen in de politiek.
 • Station Sloterdijk wordt gezellig

  (05 december 2018) Station Sloterdijk wordt gezellig Eindpresentatie Huiskamers met gezellig meubilair, kunst om te kijken en spelen, lijn 50 doortrekken, ruimte voor lokale ondernemers, een fietsenmaker, foodhallen en een minibieb. Dit is een greep uit de ideeën voor Station Sloterdijk van de scholieren van Spring High uit Amsterdam.
 • Statencommissie bezoekt luchthaven Lelystad

  (23 november 2018) Statencommissie bezoekt luchthaven Lelystad De commissie Natuur, Landbouw, Water en Milieu van Provinciale Staten van Noord-Holland bezocht op 22 november Lelystad Airport voor een informatief werkbezoek: wat kan de luchthaven betekenen voor Noord-Holland, voor Schiphol, geluid, aanvliegvliegroutes en bereikbaarheid?
 • Jong talent adviseert de provincie

  (21 november 2018) Jong talent adviseert de provincie De scholieren van de middelbare school Spring High uit Amsterdam zijn de winnaars van de Provinciestrijd Noord-Holland.
 • Besluiten Provinciale Staten van 19 november 2018

  (20 november 2018) Besluiten Provinciale Staten van 19 november 2018 Afbeelding Provinciale Staten (PS) stelden maandag 19 november de Omgevingsvisie en het programma Natuurontwikkeling vast. Ook besloten PS om de heer Arthur van Dijk aan te bevelen als nieuwe commissaris van de Koning van Noord-Holland, bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.
 • Arthur van Dijk voorgedragen als nieuwe commissaris van de Koning van Noord-Holland

  (19 november 2018) Arthur van Dijk voorgedragen als nieuwe commissaris van de Koning van Noord-Holland Provinciale Staten van Noord-Holland (PS) bevelen de heer Arthur Th. H. van Dijk aan als commissaris van de Koning, bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Dat hebben zij op 19 november 2018 besloten. Als de heer Van Dijk op 7 januari 2019 wordt geïnstalleerd, is hij de 17e commissaris van Noord-Holland.
 • Wie moet de Ribbius Peletier-penning krijgen?

  (16 november 2018) Wie moet de Ribbius Peletier-penning krijgen? Welke vrouw verdient een onderscheiding vanwege haar verdiensten voor de positie van vrouwen in de Noord-Hollandse politiek? De provincie zoekt kandidaten voor de Ribbius Peletier-penning.
 • Dit doet de provincie

  (15 november 2018) Dit doet de provincie Op 20 maart 2019 zijn de Provinciale Staten verkiezingen. Vaak is gebrek aan kennis over wat de provincie doet een reden om niet te gaan stemmen. Daarom starten de 12 provincies samen met het IPO (Interprovinciaal Overleg) een informatieve campagne.
 • Besluiten Provinciale Staten van 12 november 2018

  (13 november 2018) Besluiten Provinciale Staten van 12 november 2018 Provinciale Staten van Noord-Holland (PS) stelden maandag de begroting 2019 vast. Ook stelden PS het Provinciaal meerjarenprogramma infrastructuur en het Provinciaal meerjarenprogramma onderhoud vast.

Uitgelicht