Actueel

 • Statenlid in beeld: Willemien Koning-Hoeve (CDA)

  (30 maart 2020) Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Willemien Koning-Hoeve van het CDA.
 • Willem Arondéuslezing uitgesteld

  (25 maart 2020) De jaarlijkse Willem Arondéuslezing is uitgesteld vanwege de maatregelen van het kabinet om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.
 • Statenlid in beeld: Eric Smaling (SP)

  (23 maart 2020) Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag gingen in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Eric Smaling van de SP.
 • Update: Vergaderingen Provinciale Staten geannuleerd

  (13 maart 2020) Vanwege de strengere maatregelen om het coronavirus tegen te gaan, hebben de fracties van Provinciale Staten in Noord-Holland in goed overleg besloten al hun vergaderingen te annuleren tot en met 28 april 2020.
 • Besluiten Provinciale Staten Noord-Holland 9 maart 2020

  (10 maart 2020) Provinciale Staten van Noord-Holland hebben Jeroen Olthof (PvdA) benoemd tot gedeputeerde Leefbaarheid en Bereikbaarheid van Noord-Holland.
 • Statenlid in beeld: Marleen Sanderse (CDA)

  (10 maart 2020) Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag gingen in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Marleen Sanderse van het CDA.
 • "Vrouwen met ambitie zijn normaal"

  (09 maart 2020) Zonder extra aanmoediging was Manja van der Weit misschien wel nooit de lokale politiek in gegaan. Nu spoort ze zelf vrouwen aan met haar initiatief Vrouwen in de Purmerendse Politiek (VIPP), waarvoor ze vrijdag de Ribbius Peletier-Penning in ontvangst mocht nemen.
 • Manja van der Weit ontvangt Ribbius Peletier-penning 2020

  (06 maart 2020) Het Purmerendse gemeenteraadslid Manja van der Weit heeft de Ribbius Peletier-penning 2020 ontvangen voor haar initiatief ‘Vrouwen in de Purmerendse Politiek’ (VIPPs). Met VIPPs maken vrouwen laagdrempelig kennis met politiek en worden zij geïnspireerd om de politiek in te gaan.
 • Statenlid in beeld: Michel Klein (ChristenUnie)

  (03 maart 2020) Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Michel Klein van de ChristenUnie.
 • Help vrouwenemancipatie in de politiek verder

  (02 maart 2020) De provincie Noord-Holland zoekt een rolmodel voor vrouwen in de Noord-Hollandse politiek. Wie ontvangt de Ribbius Peletier-penning dit jaar op 6 maart? Sybilla Dekker, voorzitter van de jury, pleit in haar column voor maatregelen die de doorstroom van vrouwen naar politieke topfuncties stimuleren.
 • Waarom een onderscheiding voor een vrouwelijk rolmodel?

  (25 februari 2020) De provincie Noord-Holland zoekt een rolmodel voor vrouwen in de Noord-Hollandse politiek. Wie ontvangt de Ribbius Peletier-penning dit jaar op 6 maart? Jurylid Rina van Rooij benadrukt in deze column dat aandacht voor de positie van vrouwen noodzakelijk blijft.
 • Statenlid in beeld: Annabel Nanninga (FvD)

  (25 februari 2020) Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Annabel Nanninga van FvD.
 • Statenlid in beeld: Ivo Mantel (FvD)

  (18 februari 2020) Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag gingen in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Ivo Mantel van FvD.
 • Politiek, is dat een carrière dan?

  (10 februari 2020) De provincie Noord-Holland zoekt een rolmodel voor vrouwen in de Noord-Hollandse politiek. Wie verdient de Ribbius Peletier-penning dit jaar? Jurylid Elske Doets vertelt in deze column hoe zij schoolmeiden oproept om de politiek in te gaan.
 • Besluiten Provinciale Staten Noord-Holland 3 februari 2020

  (04 februari 2020) Tijdens de eerste Statenvergadering van 2020 debatteerden Provinciale Staten van Noord-Holland (PS) over de bomenkap in de Schoorlse Duinen en Regionale Energie Strategieën.
 • Statenlid in beeld: Gert-Jan Leerink (PvdA)

  (03 februari 2020) Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Gert-Jan Leerink van de PvdA.
 • Statenlid in Beeld: Erik van der Maas (VVD)

  (28 januari 2020) Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Erik van der Maas van de VVD.
 • De vrouwenstrijd is ook een klassenstrijd

  (28 januari 2020) De provincie Noord-Holland zoekt een rolmodel voor vrouwen in de politiek. Wie verdient de Ribbius Peletier-penning dit jaar? Devika Partiman, jurylid en de winnares van 2019, breekt in deze column een lans voor een betere representatie in de politiek.
 • Jong talent adviseert de provincie

  (21 januari 2020) Een interactief sportpark om een gezonde leefstijl te bevorderen. Met dat idee wonnen de leerlingen van Spring High uit Amsterdam de Provinciestrijd 2020.
 • Statenlid in Beeld: Nick Kaptheijns (PVV)

  (21 januari 2020) Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Nick Kaptheijns van de PVV.
 • Statenlid in beeld: Gerard Kohler (FvD)

  (14 januari 2020) Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Gerard Kohler van Forum voor Democratie.
 • ‘Meisjes’ en ‘lekkere wijven’: seksisme in de politiek

  (08 januari 2020) De provincie Noord-Holland zoekt een rolmodel voor vrouwen in de politiek. Wie verdient de Ribbius Peletier-penning? Liza Mügge benadrukt het belang van vrouwelijk politiek talent, in de eerste column van de juryleden van deze penning.
 • Statenlid in Beeld: Christa Kuiper (CDA)

  (06 januari 2020) Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Christa Kuiper van het CDA.
 • Statenlid in beeld: Suzanne Klaassen (D66)

  (23 december 2019) Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Suzanne Klaassen van D66.
 • Provincie zoekt rolmodel voor vrouwen in de politiek

  (19 december 2019) De provincie Noord-Holland zoekt kandidaten voor de Ribbius Peletier-penning.
 • Besluiten Provinciale Staten 16 december 2019

  (17 december 2019) In de laatste vergadering van 2019 debatteerden Provinciale Staten (PS) over de problemen met de sinterkoelers van Tata Steel en verklaarden PS het burgerinitiatief ter voorkoming van bomenkap in de Schoorlse Duinen geldig. Ook benoemden PS Ibrahim Ghazi als duo-commissielid van DENK.
 • Statenlid in beeld: Rosan Kocken, GroenLinks

  (17 december 2019) Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Rosan Kocken, van GroenLinks.
 • Statenlid in beeld: Eric Jensen (FvD)

  (10 december 2019) Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Eric Jensen van Forum voor Democratie.
 • Statenlid in Beeld: Arja Kapitein (D66)

  (04 december 2019) Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Arja Kapitein D66.
 • Commissaris van de Koning neemt burgerinitiatief in ontvangst

  (29 november 2019) Commissaris van de Koning Arthur van Dijk ontving vandaag een burgerinitiatief met ondersteuningsverklaringen over de voorgenomen bomenkap bij de Schoorlse duinen.
 • Statenlid in Beeld: Emre Kanik (D66)

  (27 november 2019) Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Emre Kanik van D66.
 • Oud-Statenleden Noord-Holland richten vereniging op

  (21 november 2019) Tijdens een vergadering in het provinciehuis op woensdag 20 november is de Vereniging van Oud-Statenleden van Noord-Holland opgericht.
 • Besluiten Provinciale Staten 18 november 2019

  (19 november 2019) Tijdens deze vergadering stemden Provinciale Staten (PS) voor het klimaatakkoord. Ook keurden zij het Programma Meerjarenprogramma Onderhoud 2020-2027 en het Programma Natuurontwikkeling 2020-2024 goed.
 • Provinciale Staten steunen klimaatakkoord

  (18 november 2019) Een meerderheid van Provinciale Staten staat achter de maatregelen en afspraken uit het Klimaatakkoord. Provinciale Staten stemden maandag 18 november in met het klimaatakkoord. Tegen stemden Forum voor Democratie, PVV, Partij voor de Dieren, SP, fractie Baljeu en 50plus/PVDO.
 • Provinciale Staten stemmen in met begroting 2020

  (12 november 2019) Provinciale Staten (PS) hebben bij de algemene beschouwingen de begroting 2020 van de provincie goedgekeurd.
 • Besluiten Statenvergadering van 11 november

  (12 november 2019) In deze vergadering debatteerden Provinciale Staten (PS) met Gedeputeerde Staten (GS) over de stikstofproblematiek. Tijdens de Statenvergadering protesteerden boeren tegen het stikstofbeleid en bood het bedrijfsleven een manifest aan.
 • Statenlid in Beeld: Aukelien Jellema (PvdA)

  (06 november 2019) Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Aukelien Jellema van de PvdA.
 • Noord-Holland helpt bestrijding van criminaliteit in Amstellandgemeenten

  (01 november 2019) De provincie Noord-Holland draagt € 23.000 bij aan een proef om de informatiepositie in de Amstellandgemeenten te versterken bij de bestrijding van criminaliteit.
 • Statenlid in beeld: Hanneke Kaamer van Hoegee (VVD)

  (31 oktober 2019) Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Hanneke Kaamer van Hoegee van de VVD.
 • Boeren met Statenleden en gedeputeerden in gesprek over stikstof

  (28 oktober 2019) Vandaag ging een aantal Noord-Hollandse boeren in gesprek over de stikstofproblematiek met gedeputeerden Esther Rommel (Natuur) en Jack van der Hoek (Economie en Landbouw) en de Statenleden van de commissie Economie, Financiën en Bestuur (EFB).
 • Statenlid in beeld: Jaap Hollebeek (PvdD)

  (16 oktober 2019) Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Jaap Hollebeek van de Partij voor de Dieren.
 • Statenleden bezoeken Amsterdam Wetlands

  (10 oktober 2019) Statenleden van de Commissie Natuur, Landbouw en Gezondheid brachten deze week een bezoek aan Amsterdam Wetlands. Terreinbeherende Organisaties (TBO) organiseerden dit werkbezoek om Statenleden te informeren over hun activiteiten. Ook vroegen zij aandacht voor het thema recreatie in natuur.
 • Statenlid in beeld: Dennis Heijnen (CDA)

  (08 oktober 2019) Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Dennis Heijnen van het CDA.
 • Statenlid in beeld: Gerard Hartog (VVD)

  (02 oktober 2019) Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Gerard Hartog van de VVD.
 • Besluiten Provinciale Staten van 30 september 2019

  (02 oktober 2019) In de Statenvergadering installeerde commissaris van de Koning Arthur van Dijk 3 duo-commissieleden, van de fracties FvD, PVV en PvdD.
 • Sybilla Dekker voorgedragen als voorzitter van Ribbius Peletier Penning

  (25 september 2019) De voorzitter van het presidium, commissaris van de Koning Arthur van Dijk, draagt Sybilla Dekker voor als voorzitter van de jury van de Ribbius Peletier Penning.
 • Statenlid in beeld: Joost van Gilse (VVD)

  (25 september 2019) Een groot aantal nieuwe volksvertegenwoordigers is na de Statenverkiezingen van 20 maart 2019 geïnstalleerd als Statenlid bij de provincie Noord-Holland. Wil je weten wie dit zijn? Volg de rubriek ‘Statenlid in beeld’. Deze week stelt Joost van Gilse van de VVD zich voor.
 • PS en GS helpen met opruimen

  (21 september 2019) Statenleden, gedeputeerden en de commissaris van de Koning van de provincie Noord-Holland ruimen vandaag zwerfvuil op het strand van Schoorl op. Zij doen mee met de wereldwijde campagne World Clean Up Day die jaarlijks in ruim 160 landen wordt georganiseerd.
 • Statenlid in beeld: Anouk Gielen (GroenLinks)

  (18 september 2019) Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Anouk Gielen van GroenLinks. Zij is 20 jaar oud en het jongste Statenlid van Nederland.
 • Statenlid in beeld: Jesper Gringhuis (GroenLinks)

  (11 september 2019) Een groot aantal nieuwe volksvertegenwoordigers is na de Statenverkiezingen van 20 maart 2019 geïnstalleerd als Statenlid bij de provincie Noord-Holland. Wil je weten wie dit zijn? Volg de rubriek ‘Statenlid in beeld’. Deze week stelt Jesper Gringhuis van de fractie van GroenLinks zich voor.
 • Nieuwe Dreefexpositie: Transforming the Future

  (10 september 2019) Handtassen gemaakt van de maag van een koe en trendy sneakers met een zool van gerecyclede kauwgom. 2 voorbeelden van duurzame objecten die te zien zijn in de Dreefexpositie ‘Transforming the Future’.
 • Statenlid in beeld: Wiegert Dulfer (GroenLinks)

  (29 augustus 2019) Een groot aantal nieuwe volksvertegenwoordigers is na de Statenverkiezingen van 20 maart 2019 geïnstalleerd als Statenlid bij de provincie Noord-Holland. Wil je weten wie dit zijn? Volg de rubriek ‘Statenlid in beeld’. Deze week stelt Wiegert Dulfer van de fractie van GroenLinks zich voor.
 • Statenlid in beeld: Daniël van den Berg (Forum voor Democratie)

  (19 augustus 2019) Een groot aantal nieuwe volksvertegenwoordigers is na de Statenverkiezingen van 20 maart 2019 geïnstalleerd als Statenlid bij de provincie Noord-Holland. Weten wie dit zijn? Volg de rubriek ‘Statenlid in beeld’. Deze week stelt Daniel van den Berg van Forum voor Democratie zich voor.
 • Statenlid in beeld: Johan Dessing (Forum voor Democratie)

  (13 augustus 2019) Na de verkiezingen is de samenstelling van Provinciale Staten veranderd. Niet alleen zijn er 2 nieuwe partijen bijgekomen, ook zijn 37 van 55 Statenleden nieuw. Daarom stelt elke week een ander Statenlid zich voor. Deze week is dat Johan Dessing, fractievoorzitter van Forum voor Democratie.
 • Statenlid in beeld: Martijn Bolkestein (VVD)

  (11 juli 2019) Na de verkiezingen is de samenstelling van Provinciale Staten veranderd. Niet alleen zijn er 2 nieuwe partijen bijgekomen, ook zijn 37 van 55 Statenleden nieuw. Daarom stelt elke week een Statenlid zich voor. Deze week is dat Martijn Bolkestein van de VVD-fractie.
 • Besluiten Provinciale Staten van Noord-Holland 8 juli 2019

  (09 juli 2019) In de laatste vergadering voor het zomerreces stelden Provinciale Staten de financiële jaarstukken van 2018 en de kaderbrief die input vormt voor de begroting van 2020 vast. Verder voerden oppositie en coalitie een fractiedebat met elkaar over het coalitieakkoord en stemden PS voor het eerst elektronisch.
 • Statenlid in beeld: Sandra Doevendans (PvdA)

  (04 juli 2019) Na de verkiezingen is de samenstelling van Provinciale Staten veranderd. Niet alleen zijn er 2 nieuwe partijen bijgekomen, ook zijn 37 van de 55 Statenleden nieuw. Daarom stelt elke week een Statenlid zich voor. Deze week is dat Sandra Doevendans.
 • Statenleden bezoeken terreinbeheerders

  (01 juli 2019) Provinciale Staten nemen besluiten over natuur- en recreatiebeheer. De uitvoering hiervan gebeurt door een groot aantal natuur- en recreatieorganisaties in Noord-Holland.
 • Statenlid in beeld: Ralf Dekker (Forum voor Democratie)

  (28 juni 2019) Na de verkiezingen is de samenstelling van Provinciale Staten veranderd. Niet alleen zijn er twee nieuwe partijen bijgekomen, ook zijn 37 van 55 Statenleden nieuw. Daarom stelt elke week een Statenlid zich voor. Deze week is dat Ralf Dekker, een nieuw Statenlid.
 • Nu ook ondertiteling vergaderingen Provinciale Staten

  (25 juni 2019) Vanaf 1 september worden alle vergaderingen van Provinciale Staten en commissies voorzien van ondertiteling. Dat heeft het Presidium, het overleg van de fractievoorzitters van de 13 fracties in PS, besloten. Hiermee worden de vergaderingen ook toegankelijk voor doven en slechthorenden. 
 • Statenlid in beeld: Jorrit Carton (PvdA)

  (19 juni 2019) Na de verkiezingen is de samenstelling van Provinciale Staten veranderd. Niet alleen zijn er 2 nieuwe partijen bijgekomen, ook zijn 37 van de 55 Statenleden nieuw. Daarom stelt elke week een Statenlid zich voor. Deze week is dat Jorrit Carton (27), een nieuw Statenlid.
 • Besluiten Provinciale Staten van Noord-Holland 17 juni 2019

  (18 juni 2019) Deze maandag was er een buitengewone Statenvergadering die in het teken stond van zowel het nieuwe coalitieakkoord als de installatie van het nieuwe college van Gedeputeerde Staten.
 • Noord-Hollandse gedeputeerden geïnstalleerd

  (17 juni 2019) Provinciale Staten van Noord-Holland hebben het nieuwe college van Gedeputeerde Staten formeel geïnstalleerd. Het college bestaat uit GroenLinks, VVD, D66 en PvdA.
 • Jaap Bond en Joke Geldhof, bedankt!

  (17 juni 2019) Provinciale Staten van Noord-Holland namen vandaag afscheid van de laatste 2 afzwaaiende gedeputeerden: Joke Geldhof en Jaap Bond. Elisabeth Post nam al eerder afscheid en Cees Loggen, Adnan Tekin en Jack van der Hoek zijn vandaag toegetreden tot het nieuwe college van Gedeputeerde Staten.
 • Extra Statencommissie over RIVM-rapport grafietuitstoot

  (14 juni 2019) Naar aanleiding van het onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) over grafietuitstoot bij Tata Steel – Harsco kwam 13 juni een speciale Statencommissie bijeen. Voorafgaand aan de commissievergadering werd een technische briefing gehouden om ook de nieuwe Statenleden goed te informeren over het dossier Overlast Tata Steel/Harsco.
 • Coalitie Noord-Holland ‘Duurzaam doorpakken!’

  (12 juni 2019) Noord-Holland heeft een nieuwe coalitie van GroenLinks, VVD, D66 en PvdA. Samen met formateur Laura Bromet presenteerden zij woensdag 12 juni 2019 hun plannen voor de komende 4 jaar.
 • Presentatie coalitieakkoord provincie Noord-Holland

  (07 juni 2019) De onderhandelaars van GroenLinks, VVD, D66 en PvdA in Noord-Holland presenteren woensdag 12 juni hun coalitieakkoord. De presentatie begint om 12.30 uur en is online te volgen.
 • Statenlid in beeld: Rien Cardol (GroenLinks)

  (04 juni 2019) Na de verkiezingen is de samenstelling van Provinciale Staten veranderd. Niet alleen zijn er 2 nieuwe partijen bijgekomen, ook zijn 37 van de 55 Statenleden nieuw. Daarom stelt elke week een Statenlid zich voor. Deze week is dat Rien Cardol, een nieuw Statenlid.
 • PS hebben ideeën voor MRA-agenda

  (04 juni 2019) In de Metropoolregio Amsterdam (MRA) werkt de provincie Noord-Holland samen met 32 gemeenten, Flevoland en de vervoerregio Amsterdam samen aan een economisch sterke en leefbare regio. Provinciale Staten (PS) bepalen mee hoe de agenda van de MRA eruitziet. Daarom volgden de PS-leden op maandag 3 juni een spoedcursus MRA en droegen ze hun ideeën aan voor de MRA-agenda 2020.
 • Besluiten Provinciale Staten van Noord-Holland 27 mei 2019

  (28 mei 2019) Deze Statenvergadering stond in het teken van de verkiezing van de Eerste Kamer. Daarnaast werd een geitenstop afgekondigd voor heel Noord-Holland en vond een discussie plaats over de bijdrage van de provincie aan de Grand Prix-wedstrijd van de Formule 1 in Zandvoort.
 • Uitslag Noord-Hollandse verkiezing Eerste Kamer

  (27 mei 2019) Provinciale Staten (PS) van Noord-Holland kozen in hun vergadering van maandag 27 mei 2019 de leden van de Eerste Kamer der Staten-Generaal. Het stembureau heeft de stemmen geteld. Er zijn in totaal 55 geldige stemmen uitgebracht.
 • Verkiezingen Eerste Kamer

  (24 mei 2019) Provinciale Staten (PS) van Noord-Holland kiezen in hun vergadering van maandag 27 mei 2019 de leden van de Eerste Kamer der Staten-Generaal. Tijdens deze vergadering wordt tevens een aantal nieuwe duo-commissieleden benoemd.
 • Statenlid Baljeu uit fractie Forum voor Democratie

  (16 mei 2019) Statenlid Robert Jan Baljeu maakt niet langer onderdeel uit van de fractie van Forum voor Democratie in Noord-Holland.
 • Word Gast van de Staten tijdens verkiezingen Eerste Kamer

  (14 mei 2019) De verkiezing van de Eerste Kamer staat voor de deur. Op maandag 27 mei om precies 15.00 uur kiezen de leden van Provinciale Staten van alle 12 provincies de nieuwe Eerste Kamer.
 • Meimaand #meedenkmaand en bloggende onderhandelaars

  (08 mei 2019) Formateur Laura Bromet onderhandelt met GroenLinks, VVD, D66 en PvdA over de vorming van een nieuwe college van Gedeputeerde Staten.
 • Provincie Noord-Holland krijgt uniek portret van verzetsheld Arondéus

  (03 mei 2019) De stichting Roze in Verzet schenkt een schilderij van Willem Arondéus aan de provincie Noord-Holland. Gedeputeerde Joke Geldhof en voormalig Statenlid Aukelien Jellema nemen het schilderij op 8 mei na de Willem Arondéuslezing in ontvangst. De lezing wordt gehouden door voormalig commandant der strijdkrachten Peter van Uhm.
 • Start onderhandelingen GroenLinks, VVD, D66 en PvdA

  (24 april 2019) Deze week is formateur Laura Bromet gestart met de vorming van een college dat bestaat uit GroenLinks, VVD, D66 en PvdA.
 • Bromet formateur: onderzoek naar coalitie GroenLinks, VVD, D66 en PvdA

  (18 april 2019) Op verzoek van Statenleden Zita Pels (GroenLinks) en Cees Loggen (VVD) was er donderdag 18 april een ingelaste Statenvergadering. Provinciale Staten (PS) namen daar unaniem een motie aan waarmee besloten is Laura Bromet als formateur aan te wijzen met als opdracht formatiegesprekken te voeren met GroenLinks, VVD, D66 en PvdA.
 • Statenlid in beeld: Remine Alberts (SP)

  (18 april 2019) Na de verkiezingen is de samenstelling van Provinciale Staten veranderd. Niet alleen zijn er 2 nieuwe partijen bijgekomen, ook zijn 37 van de 55 Statenleden nieuw. Daarom stelt elke week een ander Statenlid zich voor. Deze week is dat Remine Alberts van de SP.
 • Politieke instrumenten Provinciale Staten

  (18 april 2019) Interpellatie, technische vragen, motie of amendement. Het is slechts een greep uit het aantal politieke instrumenten die Statenleden tot hun beschikking hebben om hun kaderstellende, controlerende en vertegenwoordigende rol te vervullen.
 • Ingelaste Statenvergadering over advies informateurs

  (16 april 2019) Donderdagavond 18 april is er op verzoek van Statenleden Zita Pels (GroenLinks) en Cees Loggen (VVD) een ingelaste Statenvergadering. Die begint om 20.00 uur op het Provinciehuis.
 • 'Draagvlak voor coalitie met GroenLinks, VVD, D66 en PvdA'

  (15 april 2019) De informateurs van GroenLinks en VVD, Laura Bromet en Cornelis Mooij, concluderen dat verdere formatiegesprekken tussen GroenLinks, VVD, D66 en PvdA goede kansen bieden. Deze coalitie kan volgens Bromet en Mooij rekenen op voldoende draagvlak in Provinciale Staten van Noord-Holland.
 • Verdiepende gesprekken informateurs met GroenLinks en VVD

  (10 april 2019) Informateurs Laura Bromet (GroenLinks) en Cornelis Mooij (VVD) hebben Provinciale Staten (PS) via een brief geïnformeerd over hun volgende stap in het informatieproces.
 • Informatiegesprekken gestart

  (08 april 2019) De informateurs, Laura Bromet (GroenLinks) en Cornelis Mooij (VVD), zijn op maandag 8 april begonnen met de gesprekken met de lijsttrekkers. Op maandag 8 april spreken zij met 7 partijen. Op woensdag 10 april spreken zij met de overige partijen.

Uitgelicht