Actueel

 • Partijen vullen StemWijzer in tijdens aftrap Provinciale Statenverkiezingen

  (13 februari 2019) Partijen vullen StemWijzer in tijdens aftrap Provinciale Statenverkiezingen Op 3 rijen zitten 15 Noord-Hollandse lijsttrekkers achter een computer in de Statenzaal van het provinciehuis in Haarlem. De partijen vullen woensdag 13 februari de StemWijzer in tijdens de landelijke lancering van de StemWijzer door ProDemos.
 • 2/3e Noord-Hollanders vindt verkiezingen Provinciale Staten belangrijk

  (13 februari 2019) 2/3e Noord-Hollanders vindt verkiezingen Provinciale Staten belangrijk Noord-Hollanders kunnen op 20 maart stemmen voor Provinciale Staten. 6 van de 10 geeft aan dat ook daadwerkelijk te gaan doen. Dat blijkt uit een onderzoek dat Epiphaneia in opdracht van de provincie heeft gedaan onder 1500 Noord-Hollanders.
 • Noord-Holland trapt provinciale verkiezingen af

  (08 februari 2019) Noord-Holland trapt provinciale verkiezingen af De Noord-Hollandse campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen start op woensdag 13 februari 2019. Alle lijsttrekkers van de deelnemende partijen stellen zich dan voor, gaan in op hun campagneactiviteiten en vullen tijdens de bijeenkomst de Stemwijzer in.
 • Besluiten Provinciale Staten van Noord-Holland 4 februari 2019

  (05 februari 2019) Besluiten Provinciale Staten van Noord-Holland 4 februari 2019 Provinciale Staten namen op de Dag van de Kandidaatstelling, de laatste dag waarop politieke partijen hun kandidatenlijsten voor de Provinciale Statenverkiezingen van 20 maart in kunnen leveren, een breed gedragen Regenbooginitiatief aan.
 • Jongeren maken reportages over hun provincie

  (29 januari 2019) Jongeren maken reportages over hun provincie (foto) Mbo-studenten maken de komende weken korte filmreportages over de provincie Noord-Holland in het kader van de Provinciale Statenverkiezingen van 20 maart 2019.
 • Tentoonstelling ‘Stemt Hoopvol’, 100 jaar vrouwenkiesrecht in Noord-Holland

  (16 januari 2019) Speld 100 jaar Vrouwenkiesrecht De tentoonstelling ‘Stemt Hoopvol’ is vanaf 25 januari tot 20 maart 2019 te zien in het provinciehuis Paviljoen Welgelegen in Haarlem.
 • Besluiten Provinciale Staten Noord-Holland van 14 januari 2019

  (15 januari 2019) Besluiten Provinciale Staten Noord-Holland van 14 januari 2019 Afbeelding Statenzaal Provinciale Staten stelden maandag 14 januari de Provinciale Ruimtelijke Verordening vast, onder andere met betrekking tot het natuurnetwerk Nederland. Ze besloten ook € 500.500,- ter beschikking te stellen voor een aandelenbelang in SolaRoad BV.
 • Regenboogvlag wappert bij provincie Noord-Holland

  (11 januari 2019) Regenboogvlag wappert bij provincie Noord-Holland Gedeputeerden Jack van der Hoek (D66) en Cees Loggen (VVD) hesen vanmorgen in bijzijn van commissaris van de Koning Arthur van Dijk de regenboogvlag aan de Dreef in Haarlem. Het hijsen van de regenboogvlag gebeurde als protest tegen de Nashville-verklaring.
 • Arthur van Dijk aan de slag als commissaris van de Koning

  (07 januari 2019) Arthur van Dijk met voorzittershamer PS Tijdens een speciale Provinciale Statenvergadering op maandag 7 januari is Arthur van Dijk geïnstalleerd als commissaris van de Koning van de provincie Noord-Holland. De vergadering was de officiële start van zijn werkzaamheden bij de provincie.
 • Ribbius-Peletier-penning: suffragettes als inspiratie

  (08 januari 2019) Ribbius-Peletier-penning: suffragettes als inspiratie De opdracht: ontwerp de ‘Ribbius-Peletier-penning’, die de komende 5 jaar wordt uitgereikt aan een vrouw die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de positie van vrouwen in de Noord-Hollandse politiek. De ontwerper: vormgever/kunstenaar Jennifer Hoes. Maar hoe gaat zo’n proces nou in zijn werk? In haar atelier in een voormalig schoolgebouw in Haarlem geeft Hoes een kijkje achter de schermen.
 • Blog: Omdat het 2019 is! Het belang van de Ribbius-Peletier-penning

  (07 januari 2019) Blog: Omdat het 2019 is! Het belang van de Ribbius-Peletier-penning - opsomming "Omdat het 2015 is!" antwoordde de Canadese premier Justin Trudeau op de vraag waarom hij er expliciet voor koos om de helft van de posten in zijn kabinet te bekleden door vrouwen.
 • Blog: Waarom zijn er zo weinig vrouwen in de politiek?

  (02 januari 2019) Blog: Waarom zijn er zo weinig vrouwen in de politiek? Als oprichter van het grootste feministische platform van de Benelux mag ik de laatste jaren opeens met sterke regelmaat komen verklaren aan het patriarchaat waarom “die vrouwen nog steeds niet tevreden zijn en waarom feminisme nog nodig is”.
 • Blog: Vrouwen met lef, die partijgrenzen overstijgen

  (20 december 2018) Blog: Vrouwen met lef, die partijgrenzen overstijgen Mijn naam is Elske Doets, directeur van Jan Doets Reizen en Zakenvrouw van het Jaar 2017. Vol enthousiasme ben ik jurylid geworden van de Ribbius-Peletier-penning.
 • App ’Voordat het nieuws was’ brengt provincie dichterbij

  (13 december 2018) App ’Voordat het nieuws was’ brengt provincie dichterbij Websitebouwer Oberon heeft met de app ‘Voordat het nieuws was’ € 30.000,- gewonnen. De app brengt het provinciaal bestuur dichter bij Noord-Hollanders.
 • Statenleden bestuderen warmtetransitie

  (11 december 2018) Statenleden bestuderen warmtetransitie Opsomming Hoe kunnen we de warmtevoorziening van woonwijken duurzaam maken? Wat zijn de gevolgen voor de energie-infrastructuur? Op deze vragen gingen Statenleden van de provincie Noord-Holland in bij hun werkbezoek aan de biomassacentrale van Stadsverwarming Purmerend en het Servicepunt Duurzame Energie.
 • Blog: Vrouwen, laat zien wat je kan!

  (10 december 2018) Vrouwen, laat zien wat je kan! Ik ben Ankie Broekers-Knol, voorzitter van de Eerste Kamer. Mijn fractieleden moedigden mij in 2013 aan op deze functie te solliciteren. “Ank, dit is jou op het lijf geschreven. Stel jij je nou kandidaat!” Over 10 jaar hoop ik dat zo’n zetje van anderen niet meer nodig is voor vrouwen in de politiek.
 • Station Sloterdijk wordt gezellig

  (05 december 2018) Station Sloterdijk wordt gezellig Eindpresentatie Huiskamers met gezellig meubilair, kunst om te kijken en spelen, lijn 50 doortrekken, ruimte voor lokale ondernemers, een fietsenmaker, foodhallen en een minibieb. Dit is een greep uit de ideeën voor Station Sloterdijk van de scholieren van Spring High uit Amsterdam.
 • Statencommissie bezoekt luchthaven Lelystad

  (23 november 2018) Statencommissie bezoekt luchthaven Lelystad De commissie Natuur, Landbouw, Water en Milieu van Provinciale Staten van Noord-Holland bezocht op 22 november Lelystad Airport voor een informatief werkbezoek: wat kan de luchthaven betekenen voor Noord-Holland, voor Schiphol, geluid, aanvliegvliegroutes en bereikbaarheid?
 • Jong talent adviseert de provincie

  (21 november 2018) Jong talent adviseert de provincie De scholieren van de middelbare school Spring High uit Amsterdam zijn de winnaars van de Provinciestrijd Noord-Holland.
 • Besluiten Provinciale Staten van 19 november 2018

  (20 november 2018) Besluiten Provinciale Staten van 19 november 2018 Afbeelding Provinciale Staten (PS) stelden maandag 19 november de Omgevingsvisie en het programma Natuurontwikkeling vast. Ook besloten PS om de heer Arthur van Dijk aan te bevelen als nieuwe commissaris van de Koning van Noord-Holland, bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.
 • Arthur van Dijk voorgedragen als nieuwe commissaris van de Koning van Noord-Holland

  (19 november 2018) Arthur van Dijk voorgedragen als nieuwe commissaris van de Koning van Noord-Holland Provinciale Staten van Noord-Holland (PS) bevelen de heer Arthur Th. H. van Dijk aan als commissaris van de Koning, bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Dat hebben zij op 19 november 2018 besloten. Als de heer Van Dijk op 7 januari 2019 wordt geïnstalleerd, is hij de 17e commissaris van Noord-Holland.
 • Wie moet de Ribbius Peletier-penning krijgen?

  (16 november 2018) Wie moet de Ribbius Peletier-penning krijgen? Welke vrouw verdient een onderscheiding vanwege haar verdiensten voor de positie van vrouwen in de Noord-Hollandse politiek? De provincie zoekt kandidaten voor de Ribbius Peletier-penning.
 • Dit doet de provincie

  (15 november 2018) Dit doet de provincie Op 20 maart 2019 zijn de Provinciale Staten verkiezingen. Vaak is gebrek aan kennis over wat de provincie doet een reden om niet te gaan stemmen. Daarom starten de 12 provincies samen met het IPO (Interprovinciaal Overleg) een informatieve campagne.
 • Besluiten Provinciale Staten van 12 november 2018

  (13 november 2018) Besluiten Provinciale Staten van 12 november 2018 Provinciale Staten van Noord-Holland (PS) stelden maandag de begroting 2019 vast. Ook stelden PS het Provinciaal meerjarenprogramma infrastructuur en het Provinciaal meerjarenprogramma onderhoud vast.
 • 30.000 euro voor app-idee Provinciale Staten

  (19 oktober 2018) 30.000 euro voor app-idee Provinciale Staten App-ontwikkelaars kunnen een prijs winnen van € 30.000 voor het beste idee voor een app waarmee inwoners, journalisten en andere geïnteresseerden informatie van Provinciale Staten eenvoudiger kunnen volgen.
 • Welke vrouw krijgt volgend jaar eerste Ribbius Peletier penning?

  (10 oktober 2018) Welke vrouw krijgt volgend jaar eerste Ribbius Peletier penning? Ze was de eerste vrouwelijke bestuurder van Noord-Holland en werkte haar hele leven aan vrouwenrechten. Nu wordt een penning naar haar vernoemd: Liesbeth Ribbius Peletier.
 • Besluiten Provinciale Staten van 8 oktober 2018

  (09 oktober 2018) Besluiten Provinciale Staten van 8 oktober 2018 Provinciale Staten van Noord-Holland (PS) stelden maandag de Verklaring van geen bedenkingen voor de Versterking van de Markermeerdijken vast.
 • Statenleden bezoeken natuurontwikkelingsprojecten Waterland

  (02 oktober 2018) Statenleden bezoeken natuurontwikkelingsprojecten Waterland Opsomming Natuurontwikkeling, het tegengaan van bodemdaling van veenweidegebieden en weidevogelbeheer. Daarover informeerden Statenleden van de commissie Natuur, Landbouw, Water en Milieu zich tijdens hun werkbezoek aan Waterland op maandag 1 oktober.
 • Noord-Holland zet het huis van de democratie open

  (14 september 2018) Noord-Holland zet het huis van de democratie open Politiek gaat over ons allemaal. Provinciale Staten nodigen daarom Noord-Hollanders uit om de democratie mee te maken. Bijvoorbeeld met ‘Het Provinciespel’ of als ‘Gast van de Staten’. Nieuw is het jongerenprogramma De Provinciestrijd.
 • Sollicitatieprocedure commissaris van de Koning Noord-Holland geopend

  (13 september 2018) Sollicitatieprocedure commissaris van de Koning Noord-Holland geopend Noord-Holland zoekt een nieuwe commissaris van de Koning (cvdK). Vanaf 13 september kunnen kandidaten solliciteren bij minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.
 • Minister Ollongren ontvangt 12 september profielschets nieuwe cvdK

  (05 september 2018) Minister Ollongren ontvangt 12 september profielschets nieuwe cvdK Op 12 september stellen Provinciale Staten de profielschets voor de nieuwe commissaris van de Koning van Noord-Holland vast. Daarna bieden zij de profielschets aan minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties aan. Vervolgens stelt de minister de vacature open.
 • Geef een klas op voor het provinciespel

  (31 augustus 2018) Geef een klas op voor het provinciespel Het provinciespel is een succes in Noord-Holland. Scholen en docenten kunnen klassen daarom weer aanmelden voor dit interactieve spelprogramma. Scholieren spelen hierbij de rol van een provinciaal politicus.
 • Podcastserie voor aspirant Statenleden

  (31 juli 2018) Podcastserie voor aspirant Statenleden Wat doet een Statenlid? Wat kun je ermee bereiken? Kun je het combineren met je privéleven? 6 Statenleden geven antwoord op deze vragen in een podcastserie.
 • Verhalen en voorwerpen voor tentoonstelling 100 jaar vrouwenkiesrecht gezocht

  (24 juli 2018) Verhalen en voorwerpen voor tentoonstelling 100 jaar vrouwenkiesrecht gezocht - opsomming Anekdotes, foto’s en filmpjes gezocht voor een tentoonstelling over 100 jaar vrouwenkiesrecht in Noord-Holland! In 1919 kregen vrouwen kiesrecht. Hoe zag de strijd voor vrouwenrechten eruit in Noord-Holland?
 • Gezamenlijke hoorzitting Duinpolderweg

  (16 juli 2018) Gezamenlijke hoorzitting Duinpolderweg Op vrijdag 7 september 2018 houden Provinciale Staten van Noord- en Zuid-Holland een gezamenlijke hoorzitting over het definitieve Voorkeursalternatief Duinpolderweg.
 • Leerlingen Comenius College spelen Provinciale Staten

  (13 juli 2018) Leerlingen Comenius College spelen Provinciale Staten Wat kan je verwachten als je met de klas het provinciespel gaat spelen? Tijdens het provinciespel ligt midden in de Statenzaal een grote provincieplattegrond. Wat voor voorzieningen moeten er komen, en waar?
 • Zoekmachine maakt volgen provinciaal bestuur eenvoudiger

  (10 juli 2018) Zoekmachine maakt volgen provinciaal bestuur eenvoudiger Afbeelding De provincie Noord-Holland heeft de informatie van Provinciale Staten vanaf 9 juli vrijgegeven als open data.
 • Besluiten Provinciale Staten 9 juli 2018

  (10 juli 2018) Besluiten Provinciale Staten 9 juli 2018 Afbeelding Provinciale Staten van Noord-Holland (PS) stelden op 9 juli de jaarrekening 2017 vast. De Statenleden Heleen Keur (CDA) en Paul Slettenhaar (VVD) namen afscheid. Zij gaan aan de slag als wethouder in respectievelijk Den Helder en Castricum.
 • Besluiten Provinciale Staten 11 juni 2018

  (12 juni 2018) Besluiten Provinciale Staten 11 juni 2018 Afbeelding Een onderzoek naar het bundelen van openbaar vervoer en doelgroepenvervoer in Schagen. Deelname van de provincie aan een rijksonderzoek naar een vliegveld in zee. Een uitnodiging aan de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) voor een toelichting bij de gaswinning bij Warder, waar vorige week een aardbeving was.
 • Noord-Hollanders praten mee over hun nieuwe cdK

  (04 juni 2018) Noord-Hollanders praten mee over hun nieuwe commissaris van de Koning De provincie Noord-Holland gaat op zoek naar een nieuwe commissaris van de Koning (cdK). Wat voor persoon moet dat zijn? Welke eigenschappen zijn belangrijk voor de nieuwe commissaris? Deze maand kunnen Noord-Hollanders daarover meepraten op de website van de provincie.
 • Kijk vanavond live naar de Willem Arondéuslezing op NH

  (08 mei 2018) Willem Arondéuslezing 2018 door Nazmiye Oral Afbeelding Dinsdag 8 mei 2018 kun je de Arondéuslezing tussen 20.00-20.45 uur live volgen op zender NH en via de website van NH.
 • Besluiten Provinciale Staten 23 april 2018

  (25 april 2018) Besluiten Provinciale Staten 23 april 2018 Opsomming Provinciale Staten hebben een nieuwe referendumverordening aangenomen. Dit maakt een raadgevend correctief referendum in Noord-Holland mogelijk.
 • Oplossingen bodemdaling veengebieden

  (18 april 2018) Oplossingen bodemdaling veengebieden Afbeelding De leden van de Statencommissie Natuur, Landbouw, Water en Milieu (NLWM) zijn samen met gedeputeerden Adnan Tekin en Cees Loggen vorige week op werkbezoek geweest in zowel Nederland als Duitsland.
 • Bijeenkomsten Provinciale Staten over ontwerp Omgevingsvisie NH2050

  (12 april 2018) Bijeenkomsten Provinciale Staten over ontwerp Omgevingsvisie NH2050 Provinciale Staten (PS) nodigen Noord-Hollandse gemeenteraadsleden en bestuursleden van waterschappen uit om mee te denken over de ontwerp Omgevingsvisie NH 2050.
 • Jongeren maken kennis met provinciale politiek

  (28 maart 2018) Jongeren maken kennis met provinciale politiek Spelenderwijs kennismaken met de provinciale politiek. Leerlingen van het NOVA college uit Hoofddorp speelden woensdag 28 maart het nieuwe provinciespel.
 • Besluiten Provinciale Staten 26 maart 2018

  (28 maart 2018) Besluiten Provinciale Staten 26 maart 2018 Afbeelding Provinciale Staten (PS) hebben voor dit jaar 69 miljoen extra uitgetrokken voor nieuw beleid op het gebied van waterrecreatie, infrastructuur, tegengaan bodemdaling veenweidegebieden, ecologische oevers, fietsinfrastructuur en regionale economie.
 • Willem Arondéuslezing 2018 door Nazmiye Oral

  (28 maart 2018) Willem Arondéuslezing 2018 door Nazmiye Oral Afbeelding Vrijdenker Nazmiye Oral houdt dit jaar op 8 mei de Willem Arondéuslezing. Provinciale Staten van Noord-Holland nodigen hiervoor ieder jaar een eigenzinnige Nederlander uit. Geïnteresseerden zijn van harte welkom.
 • Gratis cursus 'Politiek Actief' voor inwoners Noord-Holland

  (23 februari 2018) Gratis cursus 'Politiek Actief' voor inwoners Noord-Holland Op dinsdag 3 april en woensdag 11 april starten in Haarlem twee cursussen Politiek Actief van de provincie Noord-Holland. De cursus is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over de provincie en die wellicht interesse heeft om politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn.

Uitgelicht