Actueel

 • Leerlingen bedenken oplossing voor Noord-Hollandse leegstaande kerken

  13 september 2017 Leerlingen bedenken oplossing voor Noord-Hollandse leegstaande kerken “We hebben echt invloed.” Dat beseften de scholieren van het Hageveld College en Stedelijk Gymnasium uit Haarlem tijdens de Statencommissie Economie, Energie en Bestuur afgelopen 11 september. Hier werd hun oplossing voor leegstaande kerken in Noord-Holland – Adopteer een kerk – besproken door de aanwezige Statenleden.
 • Statenleden over de verbinding A8-A9

  12 september 2017 Statenleden over de verbinding A8-A9 Het ontbreken van een goede oost-westverbinding zorgt dagelijks voor files op de provinciale wegen N203 en N246. Dit leidt in Krommenie en Assendelft tot ernstige overlast zoals sluipverkeer, geluidshinder en een slechte luchtkwaliteit. Een betere verbinding tussen de A8 en A9 is van groot belang om deze problemen op te lossen.
 • Scholieren mavo Duin en Kruidberg bezoeken Provinciale Staten

  07 september 2017 Scholieren mavo Duin en Kruidberg bezoeken Provinciale Staten Yasmin Khoshknab (15) en Stef Jansen (16) bezochten woensdag 6 september met hun klas het provinciehuis van de provincie Noord-Holland. Beiden zitten op de Duin en Kruidbergmavo in Driehuis.
 • Alle vergaderingen PS live te volgen

  06 september 2017 Alle vergaderingen PS live te volgen Vanaf deze week kunt u alle politieke discussies van Provinciale Staten (PS) en de Statencommissies thuis of op de werkplek live volgen via deze website. Geen tijd om een vergadering live te volgen? De uitzending is later terug te bekijken.
 • Noord-Holland groen en leefbaar houden

  05 september 2017 Noord-Holland groen en leefbaar houden Statenleden bezochten samen met enkele natuurbeheerders het Wormer- en Jisperveld. De druk op de groene gebieden in Noord-Holland neemt toe. De bevolking groeit, het aantal toeristen stijgt en er is meer behoefte aan ruimte voor recreatie.
 • Extra vergadering commissie PS over verbinding A8-A9

  22 augustus 2017 Extra vergadering PS over verbinding A8-A9 De Statencommissie Mobiliteit en Financiën vergadert donderdagavond 7 september over de A8-A9 Verbinding.
 • Besluiten Provinciale Staten 10 juli 2017

  11 juli 2017 Besluiten Provinciale Staten 10 juli 2017 Provinciale Staten (PS) van Noord-Holland geven groen licht voor de windparken Groetpolder en Ferrum Tata en de vergroening van het energieverbruik van de provinciale organisatie. Ook hebben ze de kaders besproken voor de begroting van volgend jaar.
 • Scholieren Horizon College bezoeken Provinciale Staten

  30 juni 2017 Scholieren Horizon College bezoeken Provinciale Staten 2 Aylin Kuiper (18) en Bas Kitsz (18) bezochten vrijdag 30 juni met hun klas het provinciehuis. Beiden doen de opleiding juridisch administratieve dienstverlening op het Horizon College in Alkmaar.
 • Leden Provinciale Staten op de fiets in Scandinavië

  23 juni 2017 Leden Provinciale Staten op de fiets in Scandinavië Leden van Provinciale Staten stappen 26 en 27 juni in Kopenhagen en Malmö op de fiets. Tijdens het werkbezoek doen ze ideeën op voor innovatieve en duurzame mobiliteit. Belangrijk onderdeel hiervan is het fietsbeleid.
 • Besluiten Provinciale Staten 29 mei 2017

  01 juni 2017 PS 29 mei 2017 installatie Deen Provinciale Staten van Noord-Holland hebben ingestemd met het provinciaal inpassingsplan brug Ouderkerk, waardoor de brug kan worden vernieuwd. Ook besloten zij 700.000 euro beschikbaar te stellen voor de monitoring van CO2 en gaven zij groen licht voor de windparken Waardpolder en Westeinde.
 • Scholieren bezoeken Provinciale Staten

  19 mei 2017 scholier liggend Ramona Nielen(17) en Eline Groenink (19) bezochten vandaag samen met hun klas de provincie Noord-Holland. Beiden zitten op het ROC Kop van Noord-Holland in Schagen.
 • Kijk vanavond live naar de Willem Arondéuslezing

  10 mei 2017 Kijk vanavond live naar de Willem Arondéuslezing 2017 Bas Haring, filosoof en wetenschapper, houdt vanavond de Willem Arondéuslezing in de Grote of St. Bavokerk in Haarlem. Vanaf 20.00 uur kunt u via de website van televisiezender NH live meekijken.
 • Installatie Statenlid Fabian Zoon van de Partij voor de Dieren

  Installatie Statenlid Fabian Zoon van de Partij voor de Dieren Fabian Zoon van de Partij voor de Dieren is tijdens de vergadering van Provinciale Staten (10 april) als Statenlid geïnstalleerd en beëdigd. Hij neemt de plaats in van Lammert van Raan die is verkozen tot lid van de Tweede Kamer. Zoon was tot voor kort duo-commissielid.
 • Circulaire economie vergt lef en overtuiging

  Circulaire economie vergt lef en overtuiging2 Braakliggend land inzaaien met vlas dat vervolgens gebruikt wordt voor verf. Van bouwafval nieuwe bakstenen maken. Of van de niet gebruikte harten van de ‘ananas in blik’ poeder maken dat weer gebruikt wordt door de voedselindustrie. Het zijn 3 voorbeelden van circulaire economie: afvalstoffen omzetten in bruikbare grondstoffen en producten. Ondernemers presenteerden deze voorbeelden onder leiding van oud-minister Jacqueline Cramer tijdens het Europees Forum, een jaarlijkse bijeenkomst voor Statenleden uit de Randstad.

Uitgelicht