Actueel

 • Gendergelijkheid in de politiek gaat iedereen aan

  (10 mei 2022) Hoe kunnen mannen een bondgenoot zijn van politieke vouwen? Met een handreiking biedt Liza Mügge daarvoor 10 concrete tips.
 • Wie wordt er burgemeester?

  (03 mei 2022) Op dit moment zijn er geen zwarte vrouwelijke burgemeesters in ons land. Joyce Sylvester breekt een lans voor meer diversiteit in kandidaatstellingscommissies en in het openbaar bestuur.
 • Heb oog voor de kwaliteiten van vrouwen om je heen

  (26 april 2022) Wie ontvangt op 17 juni de vierde Ribbius Peletier-penning? Juryvoorzitter Sybilla Dekker pleit in haar column voor een verlenging van de uitreiking van deze onderscheiding. Want politieke rolmodellen in de schijnwerpers zetten is belangrijk voor jonge vrouwen. Zelf werd zij onder meer geïnspireerd door een Amerikaans icoon: de in maart overleden Madeleine Albright.
 • Wie zijn jouw rolmodellen?

  (19 april 2022) Jacqueline Prins - kersvers jurylid voor de Ribbius Peletierpenning - vertelt over haar rolmodellen en roept jonge vrouwen op om hun eigen rolmodellen te zoeken.
 • Geslaagde extra editie Op weg naar het Lagerhuis

  (11 april 2022) ‘Schiphol moet kleiner worden’, ‘Jongeren moeten op hun 16e kunnen stemmen’ en ‘Landen die breken met het Europees recht moeten de Europese Unie uit’.
 • Gezocht: nieuwkomers die knuffelproof zijn

  (11 april 2022) Zodra de zittende macht vrouwelijke nieuwkomers omarmt en overlaadt met complimentjes, nemen deze de taal en de logica van hun voorgangers vaak over. Elske Doets vindt dat een ongewenst effect en roept nieuwkomers op ‘knuffelproof’ te zijn.
 • Vergaderstukken PS tijdelijk anders te bereiken

  (08 april 2022) De vergaderstukken van Provinciale Staten zijn door een technisch probleem tijdelijk op een andere manier te bereiken dan normaal.
 • Besluiten Provinciale Staten Noord-Holland 4 april 2022

  (05 april 2022) Provinciale Staten (PS) stemden in met de Agenda Slimme en Schone Logistiek. Ook namen zij de motie ‘afstand doen van schadelijke biobrandstoffen’ aan.
 • Provincie zoekt vrouw voor onderscheiding

  (04 april 2022) Provinciale Staten van Noord-Holland zoeken een vrouw die een onderscheiding verdient, voor haar bijdrage aan de positie van vrouwen in de Noord-Hollandse politiek of omdat zij als politiek rolmodel een inspirerend voorbeeld is voor anderen.
 • Statenlid in beeld: Fabian Zoon (Partij voor de Dieren)

  (04 april 2022) Voor de volksvertegenwoordigers van Noord-Holland komen de Provinciale Statenverkiezingen van maart 2023 in zicht. Aanleiding voor vragen aan de Statenleden over hun ervaringen, resultaten en ambities. Deze week aan Fabian Zoon van de Partij voor de Dieren.
 • Statenlid in beeld: Gert-Jan Leerink (PvdA)

  (22 maart 2022) Voor de volksvertegenwoordigers van Noord-Holland komen de Provinciale Statenverkiezingen van maart 2023 in zicht. Aanleiding genoeg voor nieuwe vragen aan de Statenleden over hun ervaringen, resultaten en ambities. Deze keer aan Gert-Jan Leerink van de Partij van de Arbeid.
 • 'Box-Non-Air’ beste idee Scholierenchallenge over voedselverspilling

  (15 maart 2022) Team 3vb uit de 3e klas vwo van het A. Roland Holst College in Hilversum won dinsdag 15 maart de Scholierenchallenge ‘Hoe ga jij voedselverspilling tegen?’
 • Besluiten Provinciale Staten Noord-Holland 7 maart 2022

  (09 maart 2022) Provinciale Staten van Noord-Holland stelden de behandeling van de Omgevingsverordening uit. Daarmee is ook een besluit over een referendumverzoek over de Omgevingsverordening uitgesteld.
 • Provinciale Staten stemmen 7 maart om 17.00 uur

  (07 maart 2022) Provinciale Staten (PS) stemmen vroeger dan eerder vermeld stemmen over de voorstellen, een amendement en moties. Zij doen dat op 7 maart om 17.00 uur online.
 • Statenlid in beeld: Eric Jensen (JA21)

  (07 maart 2022) Voor de volksvertegenwoordigers van Noord-Holland komen de Provinciale Statenverkiezingen van maart 2023 in zicht. Aanleiding genoeg voor nieuwe vragen aan de Statenleden over hun ervaringen, resultaten en ambities. Deze week aan Eric Jensen van JA21.
 • Voldoende handtekeningen referendumverzoek Stichting Windalarm

  (02 maart 2022) Stichting Windalarm heeft een referendumverzoek met meer dan de 500 benodigde handtekeningen ingeleverd bij de provincie Noord-Holland.
 • Statenlid in beeld: Linde Gonggrijp (D66)

  (28 februari 2022) Voor de volksvertegenwoordigers van Noord-Holland komen de Provinciale Statenverkiezingen van maart 2023 in zicht. Aanleiding voor nieuwe vragen aan de Statenleden over hun ervaringen, resultaten en ambities. Deze week aan Linde Gonggrijp (D66).
 • Statenlid in Beeld: Dennis Heijnen (CDA)

  (21 februari 2022) Voor de volksvertegenwoordigers van Noord-Holland komen de Provinciale Statenverkiezingen van maart 2023 in zicht. Aanleiding voor nieuwe vragen aan de Statenleden over hun ervaringen, resultaten en ambities. Deze week aan Dennis Heijnen van de CDA.
 • Alle scholieren met een beker naar huis bij voorrondes Op weg naar het Lagerhuis

  (18 februari 2022) Middelbare scholieren debatteerden erop los in de Noord-Hollandse voorrondes van debat- en speechwedstrijd Op weg naar Het Lagerhuis. Commissaris van de Koning Arthur van Dijk ging met hen in gesprek.
 • Noord-Hollandse scholen strijden om finale Op weg naar het Lagerhuis

  (15 februari 2022) De debatcompetitie ‘Op weg naar het Lagerhuis’ is terug. Uit alle provincies doen scholieren mee. Noord-Holland houdt de voorronde op 17 en 18 februari 2022.
 • Statenlid in beeld: Willemien Koning-Hoeve (CDA)

  (14 februari 2022) Voor de volksvertegenwoordigers van Noord-Holland komen de Provinciale Statenverkiezingen van maart 2023 in zicht. Aanleiding genoeg voor nieuwe vragen aan de Statenleden over hun ervaringen, resultaten en ambities. Deze week aan Willemien Koning van het CDA.
 • Statenlid in beeld: Gerard Hartog (VVD)

  (07 februari 2022) Voor de volksvertegenwoordigers van Noord-Holland komen de Provinciale Statenverkiezingen van maart 2023 in zicht. Aanleiding voor nieuwe vragen aan de Statenleden over hun ervaringen, resultaten en ambities. Deze week aan Gerard Hartog van de VVD.
 • Besluiten Provinciale Staten Noord-Holland van 31 januari 2022

  (01 februari 2022) Provinciale Staten besloten over een landschapsplan voor een nieuwe weg die tussen de rijkswegen A8 en A9 kan komen, ze stelden beleid vast rondom datacenters en stemden in met het Regionaal Waterprogramma Noord-Holland.
 • Provinciale Statenvergadering uitgesteld

  (31 januari 2022) Door een technische storing kunnen de Statenleden niet online vergaderen. Als voldoende Statenleden naar het provinciehuis kunnen komen dan begint de vergadering vanmiddag om 13.00 uur alsnog.
 • Statenlid in beeld: Jesper Gringhuis (GroenLinks)

  (31 januari 2022) Voor de volksvertegenwoordigers van Noord-Holland komen de Provinciale Statenverkiezingen van maart 2023 in zicht. Aanleiding voor nieuwe vragen aan de Statenleden over hun ervaringen, resultaten en ambities. Deze week aan Jesper Gringhuis van GroenLinks.
 • Statenlid in beeld: Emre Kanik (D66)

  (24 januari 2022) Voor de volksvertegenwoordigers van Noord-Holland komen de Provinciale Statenverkiezingen van maart 2023 in zicht. Aanleiding genoeg voor nieuwe vragen aan de Statenleden over hun ervaringen, resultaten en ambities. Deze week aan Emre Kanik van D66.
 • Statenlid in beeld: Jaap Hollebeek (Partij voor de Dieren)

  (17 januari 2022) De volksvertegenwoordigers van Noord-Holland zijn halverwege hun zittingsperiode. De Provinciale Statenverkiezingen van maart 2023 komen in zicht. Aanleiding voor nieuwe vragen aan de Statenleden over hun ervaringen, resultaten en ambities. Deze keer aan Jaap Hollebeek van de Partij voor de Dieren.
 • Onderzoek schriftelijke stemprocedure tijdens corona

  (13 januari 2022) Naar aanleiding van berichten in de media over een verschil van interpretatie van de Tijdelijke wet digitale beraadslaging en besluitvorming over de inrichting van de schriftelijke stemprocedure na online vergaderingen, onderzoekt de provincie of dat ook betekenis heeft voor Provinciale Staten van Noord-Holland.
 • Statenlid in Beeld: Christa Kuiper (CDA)

  (10 januari 2022) Voor de volksvertegenwoordigers van Noord-Holland komen de Provinciale Statenverkiezingen van maart 2023 in zicht. Aanleiding voor nieuwe vragen aan de Statenleden over hun ervaringen, resultaten en ambities. Deze week aan Christa Kuiper van het CDA.
 • Statenlid in beeld: Rosan Kocken, GroenLinks

  (20 december 2021) Voor de volksvertegenwoordigers van Noord-Holland komen de Provinciale Statenverkiezingen van maart 2023 in zicht. Aanleiding voor nieuwe vragen aan de Statenleden over hun ervaringen, resultaten en ambities. Deze week aan Rosan Kocken van GroenLinks.
 • Besluiten Provinciale Staten Noord-Holland 13 december 2021

  (15 december 2021) Provinciale Staten stelden unaniem het beleidskader cultuur en erfgoed voor 2022 vast. Ook namen zij de Europastrategie 2022-2030 en het voorstel over de legestarieven voor 2022 aan.
 • Experts praten Statenleden bij over klimaat

  (07 december 2021) In de Statenzaal van het provinciehuis klonken maandag even ernstige als ambitieuze woorden over het klimaat. De strekking: Er moet meer gebeuren.
 • Statenlid in beeld: Anouk Gielen (GroenLinks)

  (06 december 2021) De volksvertegenwoordigers van Noord-Holland zijn halverwege hun zittingsperiode. De Provinciale Statenverkiezingen van maart 2023 komen in zicht. Aanleiding voor nieuwe vragen aan de Statenleden over hun ervaringen, resultaten en ambities. Deze keer aan Anouk Gielen (GroenLinks).
 • Provinciehuis voor 1 dag paars verlicht

  (03 december 2021) Paviljoen Welgelegen in Haarlem is op 3 december voor 1 avond paars gekleurd.
 • Provinciehuis kleurt oranje

  (24 november 2021) Het Noord-Hollandse provinciehuis, Paviljoen Welgelegen, kleurt van 25 november tot en met 10 december 2021 oranje om aandacht te besteden aan het stoppen van geweld tegen vrouwen.
 • Statenlid in beeld: Anna de Groot (SP)

  (22 november 2021) De volksvertegenwoordigers van Noord-Holland zijn halverwege hun zittingsperiode. De Provinciale Statenverkiezingen van maart 2023 komen in zicht. Aanleiding voor nieuwe vragen aan de Statenleden over hun ervaringen, resultaten en ambities. Deze week aan Anna de Groot van de SP.
 • Besluiten Provinciale Staten Noord-Holland 15 november 2021

  (16 november 2021) Provinciale Staten stelden 15 november 2021 het Programma Natuurnetwerk en het Natuurbeheerplan voor 2022 vast.
 • Jongeren willen goedkoper OV en ‘TikTokken’ met Statenleden

  (11 november 2021) 32 jongeren namen woensdag 10 november in het provinciehuis in Haarlem deel aan het jeugddebat.
 • Besluiten Provinciale Staten Noord-Holland 8 november 2021

  (09 november 2021) Provinciale Staten van Noord-Holland spraken met Gedeputeerde Staten over de plannen voor 2022 en stelden de begroting voor dat jaar vast. Daarbij namen zij 6 moties en 2 amendementen aan.
 • PS vergaderen hybride over plannen voor 2022

  (03 november 2021) Statenleden en Gedeputeerde Staten spreken tijdens de algemene beschouwingen van 8 november 2021 over de plannen van de provincie Noord-Holland voor 2022.
 • Publieke tribune weer open bij Statenvergaderingen en commissies

  (13 oktober 2021) Belangstellenden kunnen Statenvergaderingen en commissies weer fysiek bijwonen, nu de coronamaatregelen dat toelaten.
 • Besluiten Provinciale Staten Noord-Holland 11 oktober 2021

  (12 oktober 2021) Provinciale Staten besloten tot het afsluiten van het project N23 Westfrisiaweg en stelden de Tweede begrotingswijziging 2021 vast.
 • Regenboogvlag gehesen bij provinciehuis

  (11 oktober 2021) Over de hele wereld is het 11 oktober Coming-outdag.
 • De Toevlucht staat altijd klaar voor dieren in nood

  (04 oktober 2021) Gedeputeerde Ilse Zaal en Statenlid Ines Kostić (PvdD) hebben een bezoek gebracht aan wildopvang De Toevlucht.
 • Statenlid in beeld: Rien Cardol (GroenLinks)

  (20 september 2021) De volksvertegenwoordigers van Noord-Holland zijn halverwege hun zittingsperiode. De Provinciale Statenverkiezingen van maart 2023 komen in zicht. Aanleiding voor nieuwe vragen aan de Statenleden over hun ervaringen, resultaten en ambities. Deze week aan Rien Cardol van GroenLinks.
 • Besluiten Provinciale Staten van Noord-Holland 13 september 2021

  (14 september 2021) Provinciale Staten stelden het ‘Perspectief Mobiliteit’ vast, namen de concept-samenwerkingsafspraken van de Metropoolregio Amsterdam aan en stemden in met het uitvoeringskader en de evaluatie van de gemeenschappelijke regeling van het Waddenfonds.
 • Statenlid in beeld: Wiegert Dulfer (GroenLinks)

  (13 september 2021) De volksvertegenwoordigers van Noord-Holland zijn halverwege hun zittingsperiode. De Provinciale Statenverkiezingen van maart 2023 komen in zicht. Aanleiding voor nieuwe vragen aan de Statenleden over hun ervaringen, resultaten en ambities. Deze week aan Wiegert Dulfer van GroenLinks.
 • Statenlid in beeld: Grethe van Geffen (VVD)

  (06 september 2021) De volksvertegenwoordigers van Noord-Holland zijn halverwege hun zittingsperiode. De Provinciale Statenverkiezingen van maart 2023 komen in zicht. Aanleiding voor nieuwe vragen aan de Statenleden over hun ervaringen, resultaten en ambities. Deze week aan Grethe van Geffen van de VVD.
 • Provinciale Staten vergaderen 13 september in Egmond aan Zee

  (03 september 2021) Provinciale Staten van Noord-Holland vergaderen 13 september weer live. Ze gaan dit doen in hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee.
 • Arondéuslezing door Mounir Samuel online te zien

  (31 augustus 2021) Journalist Mounir Samuel spreekt op 1 september de Willem Arondéuslezing uit. Iedereen kan deze lezing op tv of online volgen.
 • Statenlid in beeld: Remine Alberts (SP)

  (30 augustus 2021) De volksvertegenwoordigers van Noord-Holland zijn halverwege hun zittingsperiode. De Provinciale Statenverkiezingen van maart 2023 komen in zicht. Aanleiding voor nieuwe vragen aan de Statenleden over hun ervaringen, resultaten en ambities. Deze week aan Remine Alberts van de SP.
 • Volg de Willem Arondéuslezing online

  (25 augustus 2021) Mounir Samuel spreekt 1 september de Willem Arondéuslezing uit. De lezing is op tv of online te volgen.
 • Statenlid in beeld: Wilma van Andel (CDA)

  (23 augustus 2021) De volksvertegenwoordigers van Noord-Holland zijn halverwege hun zittingsperiode. De Provinciale Statenverkiezingen van maart 2023 komen in zicht. Aanleiding voor nieuwe vragen aan de Statenleden over hun ervaringen, resultaten en ambities. Deze week aan Wilma van Andel van het CDA.
 • Struikelsteen voor Willem Arondéus

  (03 augustus 2021) COC Nederland herdenkt lesbische en homoseksuele verzetsstrijders tijdens Pride Amsterdam met de plaatsing van een struikelsteen in het trottoir.
 • Mounir Samuel zoekt ongemak op bij Arondéuslezing

  (27 juli 2021) De jaarlijkse Willem Arondéuslezing kan zomaar ongemakkelijk worden. Het is in elk geval wat spreker Mounir Samuel (31) niet uit de weg gaat. “Ik houd een spiegel voor, maar ik kom ook met oplossingen.”
 • Besluiten Provinciale Staten Noord-Holland 5 juli 2021

  (06 juli 2021) Provinciale Staten stelden tijdens hun vergadering van 5 juli de Regionale Energiestrategieën met een grote meerderheid vast en besloten aansluitend dat daarover geen referendum kan plaatsvinden.
 • Geen referendum over Regionale Energiestrategieën

  (06 juli 2021) Provinciale Staten van Noord-Holland namen 5 juli de Regionale Energiestrategieën aan. Aansluitend besloten zij na een uitgebreid debat dat over dat besluit geen referendum kan plaatsvinden.
 • Besluiten Provinciale Staten Noord-Holland 28 juni 2021

  (29 juni 2021) Tijdens hun vergadering van 28 juni besloten Provinciale Staten tot deelname aan de Regionale Ontwikkelmaatschappij, namen ze een nieuwe recreatievisie aan en stelden ze de jaarrekening van 2020 en de kaders voor de begroting van 2022 vast.
 • Voldoende handtekeningen referendumverzoek Regionale Energiestrategieën

  (22 juni 2021) ‘Noord-Holland Referendum’ heeft een referendumverzoek over de Regionale Energiestrategieën met meer dan de 500 benodigde handtekeningen aangeboden aan de Statengriffie van Provinciale Staten van Noord-Holland (PS).
 • Arondéuslezing 2021 op 1 september door Mounir Samuel

  (21 juni 2021) Journalist, auteur en performance artist Mounir Samuel spreekt dit jaar de Willem Arondéuslezing van de provincie Noord-Holland uit.
 • Twijfel je over politiek actief worden?

  (18 juni 2021) Wil je weten hoe het is om politiek actief te zijn? En wil je dat van een politica horen? Volg dan de gratis online training ‘Politieke Entree’ op 23 juni.
 • Expertmeeting over bedrijfsopvolging en aantrekken talent in agrarische sector

  (17 juni 2021) De commissie Natuur Landbouw & Gezondheid van de provincie Noord-Holland spreekt op 23 juni met deskundigen over bedrijfsopvolging en het aantrekken van talent in de agrarische sector.
 • Wat vindt u van de samenwerking met de provincie Noord-Holland?

  (16 juni 2021) De provincie Noord-Holland wil graag weten hoe inwoners de samenwerking met en communicatie van de provincie ervaren.
 • Hoe blijft Noord-Holland bereikbaar voor iedereen?

  (08 juni 2021) Kijk en luister woensdag 16 juni naar Noord-Hollandse politici in gesprek over de toekomst van de mobiliteit, vanaf 20.30 uur. Kijkers kunnen vragen stellen via een chat.
 • Statenleden Vastenhouw en Voskuil in commissie provinciale democratie

  (28 mei 2021) Statenleden Joyce Vastenhouw (FvD) en Lars Voskuil (PvdA) worden lid van de commissie die een onderzoek naar de democratie in de provincie Noord-Holland begeleidt.
 • Ondertekenen referendumverzoek kan nu met DigiD

  (19 mei 2021) Inwoners kunnen vanaf nu digitaal handtekeningen verzamelen voor een correctief raadgevend referendum in Noord-Holland.
 • Besluiten Provinciale Staten Noord-Holland 17 mei 2021

  (18 mei 2021) Provinciale Staten stelden de aanpak van de stikstofproblematiek vast. Ook besloten zij over het verduurzamen van de infrastructuur en de richting van het Smart Mobility-beleid van de provincie.
 • Statenlid in beeld: Annette de Vries (PvdA)

  (12 mei 2020) Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Annette de Vries van de PvdA.
 • Statenlid in beeld: Joyce Vastenhouw (FvD)

  (28 april 2020) Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Joyce Vastenhouw van FvD.
 • Statenlid in beeld: Miriam van Meerten (VVD)

  (21 april 2020) Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Miriam van Meerten van de VVD.
 • Statenlid in beeld: Klaas-Jeroen Terwal (VVD)

  (15 april 2020) Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Klaas-Jeroen Terwal van de VVD.
 • Statenlid in beeld: Amélie Strens (D66)

  (06 april 2020) Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Amélie Strens van D66.
 • Statenlid in beeld: Willemien Koning-Hoeve (CDA)

  (30 maart 2020) Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Willemien Koning-Hoeve van het CDA.
 • Statenlid in beeld: Michel Klein (ChristenUnie)

  (03 maart 2020) Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Michel Klein van de ChristenUnie.
 • Statenlid in beeld: Gert-Jan Leerink (PvdA)

  (03 februari 2020) Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Gert-Jan Leerink van de PvdA.
 • Statenlid in beeld: Gerard Kohler (JA21)

  (07 april 2021) Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Gerard Kohler van JA21, voorheen Forum voor Democratie.
 • Statenlid in Beeld: Christa Kuiper (CDA)

  (06 januari 2020) Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Christa Kuiper van het CDA.
 • Statenlid in beeld: Rosan Kocken, GroenLinks

  (17 december 2019) Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Rosan Kocken, van GroenLinks.
 • Statenlid in Beeld: Emre Kanik (D66)

  (27 november 2019) Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Emre Kanik van D66.
 • Statenlid in Beeld: Aukelien Jellema (PvdA)

  (06 november 2019) Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Aukelien Jellema van de PvdA.
 • Statenlid in beeld: Hanneke Kaamer van Hoegee (VVD)

  (31 oktober 2019) Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Hanneke Kaamer van Hoegee van de VVD.
 • Statenlid in beeld: Jaap Hollebeek (PvdD)

  (16 oktober 2019) Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Jaap Hollebeek van de Partij voor de Dieren.
 • Statenlid in beeld: Gerard Hartog (VVD)

  (02 oktober 2019) Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Gerard Hartog van de VVD.
 • Statenlid in beeld: Joost van Gilse (VVD)

  (25 september 2019) Een groot aantal nieuwe volksvertegenwoordigers is na de Statenverkiezingen van 20 maart 2019 geïnstalleerd als Statenlid bij de provincie Noord-Holland. Wil je weten wie dit zijn? Volg de rubriek ‘Statenlid in beeld’. Deze week stelt Joost van Gilse van de VVD zich voor.
 • Statenlid in beeld: Anouk Gielen (GroenLinks)

  (18 september 2019) Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Anouk Gielen van GroenLinks. Zij is 20 jaar oud en het jongste Statenlid van Nederland.
 • Statenlid in beeld: Jesper Gringhuis (GroenLinks)

  (11 september 2019) Een groot aantal nieuwe volksvertegenwoordigers is na de Statenverkiezingen van 20 maart 2019 geïnstalleerd als Statenlid bij de provincie Noord-Holland. Wil je weten wie dit zijn? Volg de rubriek ‘Statenlid in beeld’. Deze week stelt Jesper Gringhuis van de fractie van GroenLinks zich voor.
 • Statenlid in beeld: Wiegert Dulfer (GroenLinks)

  (29 augustus 2019) Een groot aantal nieuwe volksvertegenwoordigers is na de Statenverkiezingen van 20 maart 2019 geïnstalleerd als Statenlid bij de provincie Noord-Holland. Wil je weten wie dit zijn? Volg de rubriek ‘Statenlid in beeld’. Deze week stelt Wiegert Dulfer van de fractie van GroenLinks zich voor.
 • Statenlid in beeld: Johan Dessing (Forum voor Democratie)

  (13 augustus 2019) Na de verkiezingen is de samenstelling van Provinciale Staten veranderd. Niet alleen zijn er 2 nieuwe partijen bijgekomen, ook zijn 37 van 55 Statenleden nieuw. Daarom stelt elke week een ander Statenlid zich voor. Deze week is dat Johan Dessing, fractievoorzitter van Forum voor Democratie.
 • Statenlid in beeld: Sandra Doevendans (PvdA)

  (04 juli 2019) Na de verkiezingen is de samenstelling van Provinciale Staten veranderd. Niet alleen zijn er 2 nieuwe partijen bijgekomen, ook zijn 37 van de 55 Statenleden nieuw. Daarom stelt elke week een Statenlid zich voor. Deze week is dat Sandra Doevendans.
 • Statenlid in beeld: Ralf Dekker (Forum voor Democratie)

  (28 juni 2019) Na de verkiezingen is de samenstelling van Provinciale Staten veranderd. Niet alleen zijn er twee nieuwe partijen bijgekomen, ook zijn 37 van 55 Statenleden nieuw. Daarom stelt elke week een Statenlid zich voor. Deze week is dat Ralf Dekker, een nieuw Statenlid.
 • Statenlid in beeld: Jorrit Carton (PvdA)

  (19 juni 2019) Na de verkiezingen is de samenstelling van Provinciale Staten veranderd. Niet alleen zijn er 2 nieuwe partijen bijgekomen, ook zijn 37 van de 55 Statenleden nieuw. Daarom stelt elke week een Statenlid zich voor. Deze week is dat Jorrit Carton (27), een nieuw Statenlid.
 • Statenlid in beeld: Rien Cardol (GroenLinks)

  (04 juni 2019) Na de verkiezingen is de samenstelling van Provinciale Staten veranderd. Niet alleen zijn er 2 nieuwe partijen bijgekomen, ook zijn 37 van de 55 Statenleden nieuw. Daarom stelt elke week een Statenlid zich voor. Deze week is dat Rien Cardol, een nieuw Statenlid.
 • Statenlid in beeld: Remine Alberts (SP)

  (18 april 2019) Na de verkiezingen is de samenstelling van Provinciale Staten veranderd. Niet alleen zijn er 2 nieuwe partijen bijgekomen, ook zijn 37 van de 55 Statenleden nieuw. Daarom stelt elke week een ander Statenlid zich voor. Deze week is dat Remine Alberts van de SP.

Uitgelicht