Nieuws

 • Aangepaste bediening provinciale bruggen Noord-Holland

  (18 juli 2019) Aangepaste bediening provinciale bruggen Noord-Holland De provincie Noord-Holland moet sommige bruggen en sluizen deze zomer op aangepaste tijden bedienen. Ondanks wervingsacties, aangepaste werktijden en pendelende brugwachters is het niet gelukt om voldoende brugbedieners te vinden.
 • Open dag weg- & Waterhuis De Langebalk op 25 mei 2019

  (13 mei 2019) Open dag weg- & Waterhuis De Langebalk op 25 mei 2019 Het nieuwe steunpunt en de bediencentrale Weg & Waterhuis de Langebalk aan de Galileistraat 77 in Heerhugowaard opent zaterdag 25 mei 2019 haar deuren voor het publiek. Vanuit dit gebouw werken de weg- en waterinspecteurs, gladheidbestrijders en brugbedienaren samen op 1 locatie.
 • Verkeershinder door werkzaamheden aan Zijperbrug in Schagen

  (28 februari 2019) Verkeershinder door werkzaamheden aan Zijperbrug in Schagen De provincie Noord-Holland sluit de Zijperbrug in Schagen (kruising Grote Sloot en Provincialeweg N248) aan op de centrale brug- en sluisbediening in Heerhugowaard. Daarvoor worden werkzaamheden verricht van 11 maart tot 1 april 2019. Tijdens deze periode is er enige hinder voor zowel het weg- als het vaarwegverkeer.
 • Weg & Waterhuis de Langebalk in Heerhugowaard officieel geopend

  (14 december 2018) Weg & Waterhuis de Langebalk in Heerhugowaard officieel geopend De bediencentrale in Heerhugowaard is klaar om bruggen op afstand te bedienen. Gedeputeerde Elisabeth Post (Mobiliteit) opende samen met een brugbedienaar op vrijdag 14 december 2018 het Weg & Waterhuis de Langebalk door de brug De Twee Zwanen in Schagen te openen voor het eerste vrachtschip.
 • Testfase centrale brugbediening met Stolperophaalbrug

  (10 december 2018) Testfase centrale brugbediening met Stolperophaalbrug In december test de provincie Noord-Holland de nieuwe bediencentrale in Heerhugowaard. Tijdens deze testfase gaat de brug vaker open dan nodig, ook wanneer dat er geen schip aan komt.
 • Steunpunt en bediencentrale omgedoopt tot Weg & Waterhuis De Langebalk

  (18 september 2018) Steunpunt en bediencentrale omgedoopt tot Weg & Waterhuis De Langebalk Op 18 september onthulde Chris de Vries, directeur Beheer & Uitvoering, samen met teamsenior en winnares Paulien Vreman de nieuwe naam voor het steunpunt en de bediencentrale: Weg & Waterhuis De Langebalk. Zij gaven daarmee tegelijkertijd het startsein voor de verhuizing van de provinciale weginspecteurs naar hun nieuwe werkplek.
 • Aantal provinciale bruggen dicht voor scheepvaart door hitte

  (27 juli 2018) Aantal provinciale bruggen dicht voor scheepvaart door hitte De provincie Noord-Holland heeft vandaag besloten om ook een aantal provinciale bruggen niet meer te bedienen en gesloten te houden voor scheepvaartverkeer.

Uitgelicht