Nieuws

 • Provincie scherpt veiligheid op afstand bediende bruggen aan

  (24 januari 2020) De provincie Noord-Holland sluit 32 bruggen en sluizen aan op de bediencentrale in Heerhugowaard. Om de bediening van de bruggen aan strikte eisen te laten voldoen waardoor ze veilig op afstand kunnen worden bediend wil de provincie zo’n € 9,5 miljoen extra investeren.
 • Brug Vrouwenverdriet (N246) als vierde brug aangesloten op bediencentrale Heerhugowaard

  (20 november 2019) De provincie Noord-Holland werkt op dit moment tot en met 26 november aan de aansluiting van de brug Vrouwenverdriet in Westzaan (N246) op de bediencentrale Weg & Waterhuis De Langebalk in Heerhugowaard. Vrouwenverdriet is de vierde brug die bediend gaat worden vanaf Heerhugowaard.
 • Aangepaste bediening provinciale bruggen Noord-Holland

  (18 juli 2019) De provincie Noord-Holland moet sommige bruggen en sluizen deze zomer op aangepaste tijden bedienen. Ondanks wervingsacties, aangepaste werktijden en pendelende brugwachters is het niet gelukt om voldoende brugbedieners te vinden.
 • Open dag weg- & Waterhuis De Langebalk op 25 mei 2019

  (13 mei 2019) Het nieuwe steunpunt en de bediencentrale Weg & Waterhuis de Langebalk aan de Galileistraat 77 in Heerhugowaard opent zaterdag 25 mei 2019 haar deuren voor het publiek. Vanuit dit gebouw werken de weg- en waterinspecteurs, gladheidbestrijders en brugbedienaren samen op 1 locatie.

Uitgelicht