Cruquiusbrug

Cruquiusbrug

De Cruquiusbrug (N201) wordt vernieuwd. In 2023-2025 vervangt de provincie Noord-Holland de oostelijke brug richting Heemstede. Ook vindt er in deze periode groot onderhoud plaats aan de westelijke brug richting Hoofddorp. De nieuwe Cruquiusbrug is een bijzonder en ambitieus innovatieproject. De brug wordt circulair, energieneutraal en zo onderhoudsarm mogelijk gebouwd.

Aangepaste brugopeningstijden

Aangepaste brugopeningstijden

Klik op 'Meer informatie' voor de aangepaste brugopeningstijden tot en met 7 juni 2024.

Meer informatie

Actueel

Aanmelden voor de nieuwsbrief Cruquiusbrug

Wilt u de nieuwsbrief Cruquiusbrug per e-mail ontvangen zodat u regelmatig op de hoogte wordt gehouden? Meldt u zich dan aan.

 

Contact

Voor algemene vragen over de Cruquiusbruggen en de vervanging van de oostelijke brug, kunt u contact opnemen met het provinciale Servicepunt, via telefoonnummer 0800 0200 600 (gratis) of per e-mail servicepunt@noord-holland.nl.

De nieuwe Cruquiusbrug

Ilustratie Cruquiusbrug
Bekijk de grote versie van de afbeelding
(pdf, 1 MB). De Cruquiusbrug bestaat uit 2 brugdelen. De brug van Heemstede richting Hoofddorp krijgt groot onderhoud, terwijl de brug van Hoofddorp richting Heemstede wordt vervangen. De nieuwe brug wordt energieneutraal, onderhoudsarm en circulair ontworpen en gebouwd, volgens de principes van industrieel, flexibel en demontabel bouwen.

Uitgelichte video's

  • Timelapse Cruquiusbrug

    De afgelopen week is er hard gewerkt aan de fundering van de nieuwe brug richting Heemstede. Benieuwd naar de voortgang? Bekijk dan onze timelapse-vid...

  • Gedeputeerde Jeroen Olthof over de Cruquiusbrug

    “De nieuwe Cruquiusbrug is een bijzonder en ambitieus innovatieproject en is een voorbeeld van hoe we in de toekomst bruggen gaan bouwen.”