Wie zijn wij?

Bij de provincie werken zo’n 1.400 mensen elke dag aan een mooie, plezierige en veilige woon- en werkomgeving voor bijna 3 miljoen Noord-Hollanders. Dat doen we niet alleen, maar samen. Met partners, andere overheden en het Rijk. En natuurlijk met de Noord-Hollanders.

Jouw nieuwe collega’s zijn denkers en doeners. Samen hebben we enorm veel kennis. Over natuur, infrastructuur, milieu en wonen, om maar eens wat te noemen. En waar we die kennis nog niet in huis hebben, binden we die aan onze organisatie. Bovendien zijn we altijd in ontwikkeling. We leren iedere dag bij, ook omdat ons werk steeds verandert. Zo zijn data-analyses tegenwoordig niet meer weg te denken en kijken we verder dan de directe collega’s om ons heen. Binnen de organisatie, maar ook daarbuiten. Regionaal werken wordt steeds belangrijker. Dit gaat allemaal vaak goed, soms met vallen en opstaan. Dat maakt ons werk zo boeiend.

Politieke omgeving 

Werken bij Noord-Holland betekent ook werken in een politieke omgeving. Provinciale Staten, de volksvertegenwoordigers van Noord-Holland, zijn namelijk onze hoogste baas. Gedeputeerde Staten, het dagelijks bestuur van de provincie, voeren het coalitieakkoord ‘Verbindend vooruit’ uit. Dit zorgt ervoor dat je nauw betrokken bent bij het politieke besluitvormingsproces en dat vraagt integer handelen. Een thema dat belangrijk is bij de provincie. Dat merk je al tijdens ons uitgebreide introductieprogramma.

Thuis voelen 

Naar elkaar zijn we open en eerlijk. Ons werk wordt immers beter als we elkaar op een goede manier aanspreken. Hoe lastig dat soms ook is. Maar fouten maken mag, anders leren we niet. Het werk van de provincie wordt ook beter als wij een afspiegeling vormen van de bevolking van de provincie. Daarom verwelkomen we collega's van alle afkomsten, genders, seksuele oriëntaties, religies, leeftijden, sociaaleconomische achtergronden of afstanden tot de arbeidsmarkt. Omdat we serieus werk willen maken van diversiteit en inclusie tekende de provincie in 2020 het Charter Diversiteit

Plek die past bij je werk 

We werken allemaal op een plek die past bij onze werkzaamheden. De ene keer is dat ons kantoor in het centrum van Haarlem met verschillende werkplekken: van stiltezone tot ontmoetingsplein met koffiebar. De andere keer is dat op locatie of thuis. We zorgen voor onder meer een bureau en beeldscherm zodat je gezond kunt werken thuis. Maar volledig thuis werken kan niet. Je bent ten slotte onderdeel van onze organisatie en van je team. Bovendien werken er veel leuke mensen bij de provincie. Die wil je toch ook geregeld in het echt tegenkomen?

Kop koffie of thee 

Enthousiast over werken voor Noord-Holland? Kijk dan eens in ons vacatureoverzicht of wij een baan hebben die bij jou past. Of neem contact op met onze recruiters voor een kennismaking en een kop koffie of thee. 

Ontmoet je collega's

“Ik kan mijn missie voortzetten bij een grote organisatie”“Ik kan mijn missie voortzetten bij een grote organisatie”

Lio van den Bosch startte als MRA-trainee in 2021. Bij de provincie zorgt hij dat het bewustzijn over diversiteit en inclusie wordt vergroot. Lees verder.
 

Parvin Hoseini"Bij de provincie is er ruimte voor buitenspelen!"

Parvin Hoseini maakte 2 keer een opmerkelijke carrièreswitch: van gezinsvoogd werd ze beleidsmedewerker jeugdzorg bij de provincie. En uiteindelijk kwam ze terecht in de wereld van smart mobility. Lees verder.
 

Aygul Karapinar“Het traineeship bij de provincie Noord-Holland is een mooie kans jezelf te profileren”

Aygül Karapinar was van 2020 tot 2021 finance trainee bij Noord-Holland en werkt nu voor de provincie als medewerker Financieel toezicht. Lees verder.
 

Mohammed Raggani“Ik heb heel veel vrijheid”

Mohammed Raggani werkte bijna 20 jaar bij de NS. Na een tip van een oud-collega maakte hij de overstap naar de provincie. Nu rijdt hij als weginspecteur rond in zijn herkenbare gele auto om de provinciale wegen veilig te houden. Lees verder.

Thom Spruijt “Het geeft veel voldoening als een project is gelukt”

Thom Spruijt werkte na zijn studie rechten bij de SVB. Na een aantal jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging. Nu werkt hij met veel plezier op de afdeling subsidies bij de provincie. Lees verder.

Ontmoet nog meer collega's.