A8-A9 Verbinding

A8-A9 Verbinding

Een nieuwe weg tussen de A8 en de A9 zorgt voor een betere bereikbaarheid en leefbaarheid van de regio Zaanstreek en de regio IJmond. Samen met de Vervoerregio Amsterdam, de gemeenten Zaanstad, Uitgeest, Heemskerk, Beverwijk en Velsen en de rijksoverheid onderzoekt de provincie Noord-Holland de mogelijkheden. Uitvoering van het in 2021 gemaakte landschapsplan kost ruim € 900 miljoen. Deze kosten zijn onmogelijk op te brengen door alleen de provincie en de gemeenten en een bijdrage van het Rijk is onzeker. De partijen werken vanaf 2024 met elkaar aan een mogelijke robuuste oplossing.

Actueel

Aanmelden voor de nieuwsbrief Verbinding A8 - A9

Wilt u de nieuwsbrief Verbinding A8-A9 per e-mail ontvangen zodat u regelmatig op de hoogte wordt gehouden? Meldt u zich dan aan.

Contact

Heeft u vragen over het project? U kunt de projectorganisatie bereiken door een mail te sturen naar: A8-A9@noord-holland.nl.

Kaart met varianten A8-A9

Kaart met varianten A8-A9
Het onderzoek naar een robuuste oplossing richt zich op alternatief 2 en alternatief 7. Meer informatie is te vinden op de pagina Over het project.

Video's

  • Video landschapsplan

    Tussen 2019 en 2021 is er een landschapsplan gemaakt voor de Verbinding A8-A9. In deze video laten we u zien wat daar in staat.

Partners

Logo's van de partners in het project Verbinging A8-A9