Trainees en young professionals

Wij investeren graag in jouw talent. Wil jij bouwen aan de toekomst van ruim 2,8 miljoen Noord-Hollanders én aan je eigen toekomst? Kom werken bij de provincie Noord-Holland. Dan zorgen wij voor een goede start van je carrière als young professional!

Ben jij een jong talent? Bij de provincie Noord-Holland vinden we het belangrijk dat je de ruimte krijgt om je te ontwikkelen, je loopbaan vorm te geven en samen te werken aan complexe maatschappelijke vraagstukken. Dit komt volop aan bod in onze traineeprogramma's waarin jij als young professional een kickstart van je carrière kunt maken.

Bij de provincie Noord-Holland hebben we 2 traineeprogramma's:

Mogelijkheden voor young professionals

Je gaat werken voor een politieke organisatie. Na de laatste Provinciale Statenverkiezingen is een nieuw coalitieakkoord geformuleerd: Duurzaam doorpakken! (GroenLinks, VVD, D66 en PvdA). De coalitie maakt zich sterk voor een duurzame, bereikbare, leefbare en innovatieve provincie. De speerpunten uit het coalitieakkoord zijn klimaat, duurzame verstedelijking en bereikbaarheid, leefbaarheid en economie, vitaal landelijk gebied, openbaar bestuur en financiën. Daar zet jij je voor in.

Young Professionals Programma

Provincie Traineeprogramma

Dit programma duurt 2 jaar en start jaarlijks op 1 september. Je volgt een 2-jarig programma op een plek in de organisatie die bij jou past. Elke 8 maanden krijg je een individuele opdracht bij een andere afdeling. Je werkt mee aan belangrijke maatschappelijk thema’s, zoals energie, natuur, wonen of gezonde leefomgeving. Of je zorgt ervoor dat de provincie beter haar werk kan doen, bijvoorbeeld door aan de slag te gaan met data, inkoop, IT, juridische zaken, financiën en innovaties. We zorgen dat de opdracht aansluit bij jouw interesses. Daarnaast werk je elke week een dag met medetrainees gezamenlijk aan een opdracht.

Het traineeprogramma

Ons traineeprogramma daagt je uit het beste uit jezelf te halen. Je volgt naast je reguliere werk minimaal 1 keer per maand een training gericht op zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Ook krijg je op maat en naar je eigen keuze trainingen aangeboden en is er elke 2 maanden een intervisiebijeenkomst. Een studiereis naar Brussel om het Huis van de Nederlandse Provincies Huis en het Europees Parlement te bezoeken, staat ook ieder traineeship op het programma.

Als trainee krijg je een eigen mentor. Deze mentor begeleidt je gedurende het hele traineeprogramma en coacht je bij je leerdoelen en talentontwikkeling. Bovendien krijg je een externe coach die jou het hele programma ondersteunt in je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Instroom na traineeprogramma

Na 2 jaar heb je ruime ervaring opgedaan en heb je in (kleinere) projecten rondgekeken op verschillende afdelingen. Zo leer je steeds beter wat je leuk vindt, maar ook wat je minder goed ligt. We kijken graag samen met jou of er een plek voor jou is in onze organisatie. Misschien word je net als onze oud-trainees wel programmanager, (strategisch) beleidsadviseur, coördinator of bestuursadviseur?

MRA Traineeprogramma

Dit programma duurt 2 jaar en start jaarlijks per 1 januari. Het programma wordt verzorgd door de Metropool Regio Amsterdam. Aan dit traineeprogramma doen verschillende organisaties mee, waaronder de provincie Noord-Holland. We hebben elk jaar ruimte voor 5 MRA-trainees. Meer weten? Je kunt terecht op de site van het MRA traineeprogramma.

Kom in contact!

Houd onze website in de gaten voor meer informatie of volg de provincie op LinkedIn

Wil je meer weten over de mogelijkheden bij de provincie, gewoon eens kennismaken of misschien een dagje meelopen? Neem dan contact op met Eline Boekhout, programmamanager Trainees & young professionals. 

Uitgelicht

Meer weten?

Trainee-lichting 2019

Meer weten over het Trainee- en Young Professionals programma bij de provincie Noord-Holland?
Neem contact op met Eline Boekhout, programmamanager Trainees & Young Professionals.

Hier lees je wat de provincie haar medewerkers te bieden heeft.

Ontmoet trainees

Trainee
Trainee Lio van den Bosch: “Ik kan mijn missie voortzetten bij een grote organisatie”. Lees alle ervaringen.