Trainees en young professionals

Wij investeren graag in jouw talent. Wil jij bouwen aan de toekomst van ruim 2,5 miljoen Noord-Hollanders én aan je eigen toekomst? Kom werken bij de provincie Noord-Holland. Dan zorgen wij voor een goede start van je carrière als young professional!

Ben jij een jong talent? Bij de provincie Noord-Holland vinden we het belangrijk dat je de ruimte krijgt om je te ontwikkelen, je loopbaan vorm te geven en samen te werken aan complexe maatschappelijke vraagstukken. Dit komt volop aan bod in onze traineeprogramma's waarin jij als young professional een kickstart van je carrière kunt maken.

Bij de provincie Noord-Holland hebben we 2 traineeprogramma's:

Mogelijkheden voor young professionals

Na de laatste Provinciale Statenverkiezingen is een nieuw coalitieakkoord geformuleerd: Duurzaam doorpakken! (GroenLinks, VVD, D66 en PvdA). De coalitie maakt zich sterk voor een duurzame, bereikbare, leefbare en innovatieve provincie. De speerpunten uit het coalitieakkoord zijn klimaat, duurzame verstedelijking en bereikbaarheid, leefbaarheid en economie, vitaal landelijk gebied, openbaar bestuur en financiën.

Young Professionals Programma

Provincie Traineeprogramma

Dit programma duurt 2 jaar en start jaarlijks op 1 september. Er is plek voor 6 trainees. Het traineeship richt zich op het werk binnen de provinciale bestuurslaag. Als trainee bij de provincie Noord-Holland volg je een uniek 2-jarig programma op een plek in de organisatie die bij jou past. Je krijgt de kans om te werken op allerlei terreinen die van maatschappelijk belang zijn, zowel op strategisch als op tactisch niveau. 
Elke 8 maanden voer je een individuele opdracht uit. Naast deze individuele opdrachten voer je met je medetrainees elk jaar een gezamenlijke opdracht uit in het Young Professional Innovatielab. In dit Lab vind je extra uitdaging en werk je aan je ontwikkeling samen met andere trainees (ook uit andere traineepools) en oud-trainees.

Het traineeprogramma

Ons unieke traineeprogramma daagt je uit het beste uit jezelf te halen. Naast je trainee-opdracht volg je trainingen gericht op zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Ook krijg je op maat en naar je eigen keuze trainingen aangeboden. In ieder geval 1x per maand volg je een training naast je reguliere werk. Ook is er elke 2 maanden een intervisiebijeenkomst.

Als trainee krijg je een eigen mentor. Deze mentor begeleidt je gedurende het hele traineeprogramma en coacht je bij je leerdoelen en talentontwikkeling. Bovendien krijg je een externe coach die jou het hele programma ondersteunt in je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Instroom na traineeprogramma

Na 2 jaar heb je als trainee ruime ervaring opgedaan en heb je ontdekt wat je leuk vindt, maar ook wat je minder goed ligt. Bij goed functioneren krijg je een contract aangeboden voor bepaalde of onbepaalde tijd. Dit is afhankelijk van de functie waarop je instroomt. 
Onze oud-trainees zijn bijvoorbeeld aan de slag gegaan als programmanager, (strategisch) beleidsadviseur, coördinator of bestuursadviseur. 
 

MRA Traineeprogramma

Dit programma duurt 2 jaar en start jaarlijks per 1 januari. Het programma wordt verzorgd door de Metropool Regio Amsterdam. Aan dit traineeprogramma doen verschillende organisaties mee, waaronder de provincie Noord-Holland. We hebben elk jaar ruimte voor 5 MRA-trainees. Meer weten? Je kunt terecht op de site van het MRA traineeprogramma.
De werving voor het MRA traineeprogramma start op 1 september 2021. 

Houd onze website in de gaten voor meer informatie of volg de provincie op LinkedIn
 
Ben je geïnteresseerd in werken bij de provincie, maar wil je niet deelnemen aan een traineeprogramma? Wij bieden ook de mogelijkheid om in een juniorfunctie aan de slag te gaan.

Wil je meer weten over de mogelijkheden bij de provincie, gewoon eens kennismaken of misschien een dagje meelopen? Neem dan contact op met Lenne Merbis, programmamanager Trainees & young professionals. 

Uitgelicht

Meer weten?

Trainee-lichting 2019

Meer weten over het Trainee- en Young Professionals programma bij de provincie Noord-Holland?
Neem contact op met Lenne Merbis, programmamanager Trainees & Young Professionals.

Hier lees je wat de provincie haar medewerkers te bieden heeft.