Natuur

In Noord-Holland zijn honderden waardevolle natuurgebieden, landschappen en wateren, waarvan er 19 door de EU worden beschermd. Ze variëren van bos, heide, duinen, veenweiden en polders tot water, zoals de Waddenzee en het IJsselmeer. Binnen deze provinciale ‘groenstructuur’ verbindt de provincie natuurgebieden, creëert en verwerft ze nieuwe gebieden en beschermt de provincie dieren en planten tegen ongewenste ruimtelijke ontwikkelingen. De provincie wil bovendien natuurgebieden toegankelijk maken voor publiek en de recreatiemogelijkheden versterken. Dit zorgt voor meer verscheidenheid van dieren en planten ('biodiversiteit') én een aantrekkelijk/prettig woon- en vestigingsklimaat.

Groen Kapitaal

Groen Kapitaal

Met Groen Kapitaal stimuleert de provincie Noord-Holland duurzaam gebruik van de natuur. Meer natuur bevordert de biodiversiteit (meer soorten dieren en planten) en is van grote waarde voor de samenleving: het maakt Noord-Holland een aantrekkelijke provincie om te wonen, werken en recreëren.

Meer informatie

Actueel

  • Nieuw land in de Loosdrechtse plassen

    24 maart 2017

    Vijf bestuurders zitten op hun knieën aan de rand van het drijvende ponton in de Loosdrechtse plassen. Onder een mooi lentezonnetje knopen ze de laats...

  • Timelapse bouw natuurbrug Zeepoort

    23 maart 2017

    De werkzaamheden aan de natuurbrug Zeepoort zijn in volle gang. Het betonnen dak van de natuurbrug is gestort. Deze moet de komende weken uitharden.

Kaart Groenprojecten

Kaart Natuur