Wegwerkzaamheden

Werkzaamheden HOVASZ

Vanaf juli 2020 wordt er op verschillende locaties gewerkt langs de N196 in Haarlemmermeer, de Burgemeester Kasteleinweg in Aalsmeer en de Koningin Maximalaan in Uithoorn. De werkzaamheden zijn in 12 delen opgesplitst.

12 locaties
Klik op de afbeelding van de kaart voor een download (pdf, 1MB). 

12 locaties werkzaamheden
1 = Beechavenue   7 = Rotonde Ophelialaan
2 = Kruising Fokkerweg   8 = Fietsstraat J.C. Mensinglaan
3 = Aalsmeerderbrug   9 = Rotonde Zwarteweg
4 = Rotonde Dorpsstraat 10 = Busstation Aalsmeer 
5 = Rotonde Van Cleeffkade 11 = Fietsonderdoorgang Legmeerdijk
6 = Rotonde Burgemeester Hoffscholteweg 12 = Poelweg

 

Locatie 1: Beechavenue 

 

1. Beechavenue afgerond

Foto 1: de heringerichte Beechavenue

Periode

De werkzaamheden aan de Beechavenue zijn op 1 oktober 2021 afgerond.  

De afgeronde werkzaamheden

De aannemer heeft de rijbanen aangepast en de kruising opnieuw ingericht.  

 
Locatie 2: Kruispunt Fokkerweg/Kruisweg

 

2. Fokkerweg afgerond luchtfoto

Foto 2: de heringerichte kruising van de Fokkerweg met de Kruisweg/N196.  

Periode

Op 24 september 2021 zijn de werkzaamheden bij de kruising Fokkerweg/Kruisweg afgerond en heeft de aannemer de kruising opengesteld voor al het verkeer. 

De afgeronde werkzaamheden

Het kruispunt Fokkerweg/Kruisweg is opnieuw ingericht. De rijbanen zijn aangepast en er staan nieuwe verkeerslichten. De bestaande fietstunnel is verlengd en er is een nieuw fietspad aangelegd. 

Wat gaat er nog gebeuren? 

Op het kruispunt komt een OV-knooppunt met een bushalte. Bij deze halte komt een overkapping zodat reizigers droog en eenvoudig van halte kunnen wisselen. De werkzaamheden hiervoor starten eind 2021. Het verkeer ondervindt hier minimale overlast van. 

Locatie 3: rotonde Aalsmeerderdijk

 

3. Aalsmeerderbrug luchtfoto

Foto 3: de nieuwe rotonde Aalsmeerderdijk met fietsonderdoorgang

Periode

Op 24 september 2021 zijn de werkzaamheden bij kruising N196/Aalsmeerderdijk afgerond en heeft de aannemer de nieuwe kruising opengesteld voor al het verkeer. 

De afgeronde werkzaamheden

De kruising Aalsmeerderdijk met de N196 is opnieuw ingericht. Er ligt nu een rotonde waar de bus door het midden kan rijden. Auto’s moeten dan voorrang verlenen als er een bus aankomt. 

De fietsonderdoorgang is vanaf 4 januari 2021 in gebruik.

fietsonderdoorgang Aalsmeerderbrug

Fietsonderdoorgang:
In de periode september tot en met december 2020 is bij de Aalsmeerderbrug een fietsonderdoorgang aangelegd. Hierdoor hoeven fietsers en voetgangers niet meer de drukke kruising bij de Aalsmeerderbrug over te steken. Wat de fietsonderdoorgang bijzonder maakt is dat het ontwerp van de brug zo is gemaakt dat een deel van het fietspad er tijdelijk uitgehesen kan worden. Zo kunnen grote schepen in of uit de nabij gelegen scheepswerf varen. Met de opening van de onderdoorgang op 4 januari 2021 is de oversteek bovenop de Aalsmeerderbrug niet meer in gebruik. 

Locatie 4: rotonde Dorpsstraat

 

opengestelde rotonde Dorpsstraat

Foto 4: de nieuwe rotonde Burgemeester Dorpsstraat

Periode

Op 21 september 2021 zijn de werkzaamheden bij de Dorpsstraat afgerond en heeft de aannemer de nieuwe rotonde opengesteld voor al het verkeer. 

De afgeronde werkzaamheden

De kruising Dorpsstraat met de Burgemeester Kasteleinweg is opnieuw ingericht. Er ligt nu een rotonde waar de bus door het midden kan rijden. Auto’s moeten dan voorrang verlenen als er een bus aankomt. 

Locatie 5: Rotonde Van Cleeffkade – Oosteinderweg 

 

5. Van Cleeffkade luchtfoto

 Foto 5: de nieuwe rotonde bij de Van Cleeffkade/Oostereinderweg

Periode

Op 8 oktober is de definitieve rotonde bij de Van Cleeffkade/Oosteinderweg opengesteld voor het verkeer.

De afgeronde werkzaamheden

De kruising van de Burgemeester Kasteleinweg met de Van Cleefkade en de Oostereinderweg is opnieuw ingericht. Er ligt nu een rotonde waar de bus door het midden kan rijden. Auto’s moeten dan voorrang verlenen als er een bus aankomt.  
 

Locatie 6: rotonde Burgemeester Hoffscholteweg

 

nieuwe rotonde Burgemeester Hoffscholteweg gereed op 10 maart

Foto 6: de nieuwe rotonde Burgemeester Hoffscholteweg

Periode

Van 11 januari 2021 tot en met 10 maart 2021 heeft de aannemer aan de rotonde bij de Burgemeester Hoffscholteweg gewerkt. De werkzaamheden zijn afgerond. 

De afgeronde werkzaamheden

De kruising Burgemeester Hoffscholteweg met de Burgemeester Kasteleinweg is opnieuw ingericht. Er ligt nu een rotonde waar de bus door het midden kan rijden. Auto’s moeten dan voorrang verlenen als er een bus aankomt. 

Locatie 7: Rotonde Ophelialaan

 

7. Ophelialaan luchtfoto

Foto 7: de nieuwe rotonde Ophelialaan

Periode

Op 7 mei 2021 is de rotonde bij de Ophelialaan opengesteld voor het verkeer. Rondom de rotonde vinden nu nog een aantal afrondende werkzaamheden plaats.

De afgeronde werkzaamheden 

De kruising van de Ophelialaan met de Burgemeester Kasteleinweg is opnieuw ingericht. Bij dit kruispunt ligt nu een rotonde waar de bus door het midden heen rijdt. Auto’s moeten dan voorrang verlenen als er een bus aankomt. 

Locatie 8 Fietsstraat J.C. Mensinglaan

 

nieuwe fietsstraat J.C. Mensinglaan

Foto 8: Nieuwe fietsstraat J.C. Mensinglaan

Periode

Van 19 oktober tot en met 19 december 2020 is er gewerkt aan de fietsstraat J.C. Mensinglaan. De werkzaamheden zijn hier afgerond.

De afgeronde werkzaamheden

De kruising J.C. Mensinglaan met de Burgemeester Kasteleinweg is opnieuw ingericht. Bij dit kruispunt rijdt de bus rechtdoor en moeten de auto’s wachten als er een bus aankomt. De Witteweg heeft een nieuwe bestemming gekregen als fietsstraat. Bij een fietsstraat zijn auto’s te gast en geldt een maximum snelheid van 30 km/u. 

Locatie 9: Rotonde Zwarteweg 

 

nieuwe rotonde Zwarteweg-Burgemeester Kasteleinweg

Foto 9: de nieuwe rotonde Zwarteweg - Burgemeester Kasteleinweg

Periode

Op 31 juli 2020 is de rotonde Zwarteweg opgesteld voor het verkeer en zijn de werkzaamheden afgerond. Vanaf 11 oktober wordt de noordtak van de rotonde heringericht. Deze werkzaamheden duren tot half november

De afgeronde werkzaamheden

De kruising Zwarteweg met de Burgemeester Kasteleinweg is opnieuw ingericht. Bij dit kruispunt rijdt de bus mee met het verkeer. 

De nog uit te voeren werkzaamheden

Bij de kruising Dorpsstraat met de Burgemeester Kasteleinweg is de noordkant nog niet helemaal opnieuw ingericht. Vanaf 11 oktober tot half november wordt ook deze weg opnieuw ingericht. 

zwarte weg noordtak

Foto: Noordtak bij de rotonde Zwarte weg

Locatie 10: Busstation Aalsmeer 

 

bushalte

Foto 10: nieuwe busstation Aalsmeer

Periode

Van eind september 2020 tot september 2021 is er een nieuw busstation in Aalsmeer aangelegd. 

De afgeronde werkzaamheden en nog uit te voeren werkzaamheden

De aannemer heeft de bouwwerkzaamheden voor het busstation in september 2021 afgerond. Vervolgens wordt er gewerkt aan de elektriciteit, zoals de oplaadpalen en de informatieborden. Deze zijn eind 2021 gereed. Het busstation wordt met de nieuwe dienstregeling half december in gebruik genomen.

Locatie 11: Legmeerdijk 
 

11. Legmeerdijk afgerond

Foto 11: de nieuwe fietsonderdoorgang Legmeerdijk

Periode

In september 2020 zijn de werkzaamheden voor de fietsonderdoorgang gestart en op 17 november 2021 konden de eerste fietsers door de tunnel heen fietsen.

De afgeronde werkzaamheden

De aanleg van de fietstunnel zorgt ervoor dat (brom)fietsers in één keer veilig kunnen doorrijden onder de Legmeerdijk, zonder te hoeven stoppen voor verkeerslichten. De circa 110 meter lange fietstunnel onder de Legmeerdijk is alleen bedoeld voor brom- en fietsverkeer. Het ontwerp is zo gemaakt dat het ruim oogt, onder andere door de schuine wanden van de onderdoorgang. De extra verlichting zorgt er voor dat de tunnel overzichtelijk blijft. 

Locatie 12:Poelweg

 

busbaan poelweg

Foto 12: busbaan bij Poelweg

Periode

In september 2021 zijn de werkzaamheden voor de busbaan Legmeerdijk – Poeldijk afgerond.

De afgeronde werkzaamheden

Bij de werkzaamheden aan de busbaan bij de Legmeerdijk is de oude busbaan en het fietspad gesloopt en vervangen door een nieuwe busbaan en een fietspad. Daarnaast is de bushalte bij de Poelweg aangepast.
 

 

Uitgelicht