Aanpassingen verkeer & vervoer

Ook in het openbaar vervoer zijn er beperkingen als gevolg van corona. Sinds de opening van de basisscholen op 11 mei 2020 gaan de verkeerslichten langer en vaker op groen voor fietsers.

Verkeerslichten langer en vaker groen voor fietsers vanwege opening basisscholen

De basisscholen zijn sinds 11 mei open. Dat betekent dat het op bepaalde plekken voor voetgangers en fietsers drukker is bij verkeerslichten. De provincie onderzoekt en monitort mogelijke risico’s en zet de verkeerslichten waar nodig langer en vaker op groen voor fietsverkeer.

Aangezien (basis)scholen meestal binnen de bebouwde kom staan en de drukte daar waarschijnlijk nog meer toeneemt, biedt de provincie gemeenten de helpende hand bij het nemen van maatregelen op drukke kruispunten. Zo kan de anderhalvemetersamenleving met het opengaan van de scholen gewaarborgd blijven.

Lees meer in het het bericht Verkeerslichten langer en vaker groen voor fietsers vanwege opening basisscholen.

Minder openbaar vervoer

De aangepaste dienstregeling staat op www.connexxion.nl/corona en in de reisplanners. De buurtbussen rijden, mede op advies van het RIVM, niet meer.

Bediening bruggen en sluizen

Kijk voor actuele informatie op www.vaarweginformatie.nl.
Met vragen kunnen (vaar)weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het servicepunt van de provincie, bereikbaar via 0800 - 0200 600 (gratis), of per mail: servicepunt@noord-holland.nl. Bekijk www.vaarweginformatie.nl voor de meest actuele informatie en de beschikbaarheid van alle vaarwegen in Nederland. 
 

Uitgelicht