Spoedreparatie asfalt Westerweg (N242) in Heerhugowaard

De provincie voert reparaties uit aan het asfalt van de Westerweg (N242) in Heerhugowaard.

De reparaties aan het asfalt worden uitgevoerd op woensdag 13 december rond 7.00 uur en op donderdag 14 december tussen 20.00 uur en 5.00 uur. De werkzaamheden vinden plaats op de Westerweg (N242) ter hoogte van de Nollenweg (N508). Alleen het verkeer komende uit Alkmaar richting Heerhugowaard ondervindt hinder van de werkzaamheden.

Op woensdag is er kortdurende hinder: er is 1 rijstrook minder beschikbaar op de Westerweg (N242). Op donderdag is de Westerweg (N242) ter hoogte van de Nollenweg (N508) afgesloten tussen 20.00 en 5.00 uur. Het verkeer vanuit Alkmaar richting Heerhugowaard wordt omgeleid via de Nollenweg (N508) en bedrijventerrein Beverkoog. Deze afsluiting is noodzakelijk omdat een deel van het asfalt hier vervangen wordt. 

Werkzaamheden

In opdracht van de provincie voert gebiedsaannemer BAM/Krinkels/Equans de reparaties uit aan het asfalt. In de regio worden op meerdere wegen kleine reparaties uitgevoerd om de vorstschade te beperken. Het asfalt kan anders kapot vriezen, waardoor gaten in het wegdek ontstaan. Meestal is de verkeershinder beperkt. Indien het nodig is de weg af te sluiten communiceert de provincie hierover.