Nachtwerkzaamheden zonnefietspad en opheffen eenrichtingsverkeer Schipholweg

In de nacht van woensdag 26 juli op donderdag 27 juli voert de provincie Noord-Holland werkzaamheden uit aan het zonnefietspad langs de Schipholweg (N232), ter hoogte van Vijfhuizen.

De Schipholweg is dan tussen 22.00 en 05.00 uur in beide richtingen afgesloten. Verkeer maakt gebruik van de omleidingsroute via de N205. Voor fietsers geldt geen omleiding, zij kunnen gebruik blijven maken van het fietspad. 

Werkzaamheden en planning 

Het fietspad langs de Schipholweg wordt voorzien van 594 zonnepanelen. Door een aanpassing in het plaatsingsproces kunnen niet alle panelen voor het einde van de maand, zoals eerder gecommuniceerd, worden aangebracht. De planning van de werkzaamheden is daarom aangepast.

Dit betekent dat tijdens de nachtwerkzaamheden op woensdag 26 juli de betonnen wegafscheiding voor fietsers wordt verwijderd en de verkeersmaatregelen rond het zonnefietspad worden opgeheven. Vanaf donderdag 27 juli geldt er geen omleiding meer. Na de bouwvakantie, maandag 21 augustus, worden de werkzaamheden weer opgepakt zoals het plaatsen van de laatste zonnepanelen en het aanbrengen van de belijning. Naar verwachting kan het zonnefietspad medio september worden opengesteld.

zonnefietspad N232 panelen

Zonnefietspaden voor duurzame energie

De vraag naar duurzame energie is groot en enkel windmolens of zonnepanelen op daken is niet voldoende. Alle mogelijke vormen van duurzame energieopwekking zijn nodig zoals zonnefietspaden. Bij een zonnefietspad wordt ruimte dubbel gebruikt: als fietspad én voor duurzame energiewinning. Zonnefietspaden kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan het verminderen van de CO2-uitstoot en de ontwikkeling van nieuwe duurzame manieren van energiewinning door het gebruik van wegen. 

Meer informatie

Meer informatie over het project Zonnefietspad N232 is te vinden via www.noord-holland.nl/zonnefietspadN232. Op de hoogte blijven van de werkzaamheden in de regio? Volg de regionale Facebookpagina Amstelland en Meerlanden.