Storing Leimuiderbrug

De Leimuiderbrug (N207) over de Ringvaart in de gemeente Haarlemmermeer heeft vanaf vrijdag namiddag 7 juli 2023 te kampen gehad met storingen.

Op 7 juli functioneerde de Leimuiderbrug rond de klok van 16.00 uur niet meer door een defect aan het hydraulisch systeem. Hierdoor was zowel het weg- als het scheepvaart verkeer gestremd. Na ruim een uur konden monteurs de brug weer sluiten, zodat het autoverkeer weer gebruik kon maken van de brug. De Leimuiderbrug bleef echter problemen houden met waarschuwingssignalen, waardoor in de avond besloten werd om het verkeer via 1 rijstrook over de brug te laten gaan en de brug tot nader orde niet meer te bedienen voor het scheepvaartverkeer. Vanaf zaterdag 8 juli werkte de bediening van de Leimuiderbrug weer, waardoor alle stremmingen voor de brug konden worden opgeheven. 

Het hydraulisch systeem van de Leimuiderbrug was het afgelopen jaar meerdere keren de oorzaak van een storing. Daarom is besloten om de hydrauliek te vervangen. Het vervangen is een grootschalige operatie, waarbij meerdere onderdelen tegelijkertijd aangepakt moeten worden. De verwachting is dat de werkzaamheden in december van dit jaar uitgevoerd kunnen worden en meerdere dagen in beslag zullen nemen. De voorbereiding van deze vervanging is al in volle gang. De benodigde materialen zijn inmiddels al enige tijd in bestelling.

Meer informatie

Met vragen en klachten kunnen (vaar)weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het servicepunt van de provincie Noord-Holland via 0800-0200600 (gratis) of per mail: servicepunt@noord-holland.nl. Op de hoogte blijven van bedientijden van bruggen en sluizen, stremmingen of werkzaamheden? Kijk dan op www.vaarweginformatie.nl.