Wat houdt u bezig? Ga in gesprek met de commissaris van de Koning

Commissaris van de Koning Arthur van Dijk hoort graag wat er leeft onder Noord-Hollanders. Hij nodigt daarom voor de 2e keer 55 Noord-Hollandse inwoners uit om woensdag 1 november met hem in gesprek te gaan.

Tijdens zijn werk ontmoet de commissaris veel mensen. Bijvoorbeeld bij evenementen, herdenkingen, bezoeken aan gemeenten of projecten. Maar ook wanneer scholieren het provinciehuis bezoeken of inwoners inspreken bij vergaderingen van Provinciale Staten. Ook online laten veel Noord-Hollanders van zich horen. Om uitgebreider in contact te komen met inwoners en stil te staan bij wat er onder hen leeft, zijn wederom 55 Noord-Hollanders uitgenodigd op het provinciehuis. 

Aanmelden

Wat houdt u bezig? Ga in gesprek met de commissaris van de Koning
Commissaris van de Koning Arthur van Dijk roept in deze video (YouTube) Noord-Hollanders op om zich aan te melden.

Arthur van Dijk: “Elkaar horen en zien is nu extra belangrijk, want er gebeurt veel in de provincie: er is een woningtekort, teveel stikstofuitstoot, de energietransitie is in volle gang en we zijn hard bezig met natuurontwikkeling. Ik vind het belangrijk de tijd te nemen om met Noord-Hollanders in gesprek te gaan. Om te horen wat hun ervaring, mening en emotie is bij verschillende onderwerpen. En om met mensen te spreken die ik misschien niet zo snel tijdens mijn werk tegenkom. Het zal onmogelijk zijn om iedereen uitgebreid te spreken, maar ik wil wel aan iedereen ruimte bieden om geluiden en gevoelens kenbaar te maken.”

Uw onderwerp

Maandelijks debatteren 55 politici over zeer veel verschillende onderwerpen in de Statenzaal van het provinciehuis. Op 1 november krijgen 55 Noord-Hollanders de kans om op de plek van Provinciale Staten te zitten en hun eigen onderwerp aan te kaarten of een vraag te stellen. Deelnemers kunnen zelf aangeven over welke onderwerp ze het willen hebben. Dit kan over van alles gaan: van woningbouw tot inclusiviteit, van regionaal busvervoer tot aan de staat van de democratie of van natuurontwikkeling tot het verduurzamen van een sportvereniging of onderneming.   

Wat houdt u bezig? Ga in gesprek met de commissaris van de KoningInwoners stellen een vraag aan de commissaris van de Koning 

Aanmelden en programma

Noord-Hollandse inwoners kunnen zich via dit formulier aanmelden voor de bijeenkomst. De eerste 55 mensen die zich hebben aangemeld, worden uitgenodigd. Het gesprek op 1 november start om 17.00 uur en duurt tot 19.00 uur. Na afloop kunnen de deelnemers genieten van een buffet en deelnemen aan een rondleiding door het monumentale pand Paviljoen Welgelegen, het Noord-Hollandse provinciehuis.