Even aan Noord-Holland vragen: auto of openbaar vervoer?

In het nieuwe &Holland magazine vertellen inwoners waarom ze liever met de auto of het ov reizen. Ook worden Noord-Hollandse borreltradities gevierd.

Volgens de OV-Klantenbarometer gaven reizigers in Noord-Holland het openbaar vervoer in 2023 een ruime voldoende. In de regio Haarlem-IJmond kreeg het ov zelfs een 8. Maar reizen Haarlemmers graag met de bus of trein of pakken ze toch liever de auto? &Holland magazine stelde ze voor de keuze in de rubriek ‘Even aan Noord-Holland vragen’. De reacties liepen uiteen van “parkeren, dat vind ik allemaal gedoe” tot “het ov zou goedkoper moeten kunnen”. 

200 jaar 

&Holland reist deze keer ook terug in de tijd. 200 jaar om precies te zijn. In 1824 werd namelijk het Noordhollandsch Kanaal in gebruik genomen; destijds het grootste kanaal van de wereld. Vanwege deze bijzondere mijlpaal maakte &Holland een tijdlijn. Welke rol speelde het kanaal toen? En hoe is dat nu en straks?

Op een verjaardag mag een borrelplank eigenlijk niet ontbreken. En dat geldt volgens Noord-Hollanders voor nog wel meer gelegenheden. Inwoners van onze provincie zijn namelijk dol op borrelen. Alle reden dus voor een lokaal rondje. Oftewel: streekproducten in de schijnwerpers. Van kampioenskaas uit de Beemster tot hobbybier uit West-Friesland.  

6 vragen over PFAS

Noord-Hollanders hebben steeds meer vragen over PFAS. Hoe groot zijn de risico's ervan? Welke maatregelen worden genomen tegen PFAS? En wat is de rol van de provincie? &Holland magazine legt het uit aan de hand 6 vragen en antwoorden

Even aan Noord-Holland vragen: auto of ov? Lees hier de nieuwe &Holland

Energieke quiz

De quiz gaat deze keer over het energienetwerk. Wist je bijvoorbeeld dat 1 op de 3 straten in Nederland op de schop moet om het netwerk uit te kunnen breiden? Dat is voor kabels, maar ook voor transformatorhuisjes. Enig idee hoeveel kilometer elektriciteitskabel er tot vorig jaar is gelegd in Noord-Holland? Of waar het aanlandingspunt voor stroom vanaf zee komt? Test je kennis over het energienetwerk en maak kans op een stroommeter die de energievreters in je huis in kaart brengt!

Stroopwafels en boeketten

In de rubriek ‘Op de markt’ staat markt Langgewenst in Hilversum centraal. Voor veel Hilversummers is deze ‘2 keer per weekmarkt’ (woensdag en zaterdag) een begrip. Hier kopen ze verse groenten en fruit, stroopwafels en kleurrijke boeketten. Tussen de marktkramen geven inwoners tips voor uitstapjes en activiteiten, zoals een bezoek aan Beeld en Geluid of de Loosdrechtse Plassen.   

Nieuwe rubriek: Mooi Noord-Holland

&Holland magazine presenteert ook een nieuwe rubriek: Mooi Noord-Holland. Hierin laat de provincie door de ogen van inwoners op Instagram zien hoe mooi Noord-Holland is. Wil je jouw foto terugzien in &Holland? Volg ons dan op Instagram en tag @provincienh in je foto. Bekijk daar een kleine selectie van de mooiste foto’s van de afgelopen tijd.

Gratis abonnement

Leuk? Neem via deze pagina meteen een gratis abonnement en ontvang &Holland voortaan elke 2 maanden in de e-mailbox.