Provincie brengt het PDENH fondsbeheer onder bij ROM InWest

De provincie Noord-Holland heeft het PDENH fondsbeheer ondergebracht bij ROM InWest.

PDENH staat voor Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland. Het investeringsfonds heeft de afgelopen jaren geïnvesteerd in duurzame en innovatieve bedrijven en initiatieven. 

PDENH is sinds september 2023 een closed-end fonds dat zich alleen nog richt op vervolginvesteringen in bestaande portfoliobedrijven, het beheren van uitstaande leningen en het doorverkopen van participaties in succesvolle duurzame groeibedrijven. Om de continuïteit in het fondsbeheer te waarborgen, werken ROM InWest en de vorige beheerders KplusV en StartGreen komende tijd samen.

Gedeputeerde Esther Rommel: “Het fonds heeft in de afgelopen jaren ruim € 70 miljoen geïnvesteerd in innovatieve en duurzame projecten. De betrokken bedrijven zitten vaak in hun opstart- of opschaalfase. Hun projecten en activiteiten leveren een boost aan de regio op gebied van de energietransitie, circulaire economie en duurzame mobiliteit. Met de investeringen dichtte PDENH een gat in de kapitaalmarkt voor dit type ondernemingen en projecten. De betrokken bedrijven hebben eind 2022 samen al bijna 900 kiloton aan CO2-besparing gerealiseerd en 566 fte werkgelegenheid gecreëerd. De investeringen van PDENH hebben de afgelopen jaren ook meer dan € 230 miljoen aan co-investeringen aangetrokken.” 

Trots

Tijdens de overdrachtsfase blijft het huidige fondsbeheerteam betrokken. Voor de portfoliobedrijven betekent dit continuïteit en consistentie in het beleid van de afgelopen jaren waarmee de kans op financieel, economische en maatschappelijk succes voor de bedrijven, het fonds én de regio wordt geoptimaliseerd.

"We zijn trots om vanaf de start als fondsmanager van PDENH te hebben bijgedragen aan het verduurzamen van de provincie Noord-Holland", aldus Bart Blokhuis, directeur PDENH vanuit KplusV. "Dat hebben we gedaan door ondernemers in de energietransitie, circulaire economie en duurzame mobiliteit te faciliteren in hun ontwikkeling met financiering, groei en advies. En hiervoor zullen we ons blijven inzetten in de komende overdrachtsfase." 

Fondsbeheer van Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland (PDENH) naar ROM InWest