Gedeputeerde Kocken en Statenleden op werkbezoek bij Liander

Gedeputeerde Energie Rosan Kocken was 29 januari samen met een aantal Statenleden op werkbezoek bij netbeheerder Liander in Haarlem.

Daar spraken ze over het volle elektriciteitsnetwerk, de zogeheten netcongestie. Het gezelschap kreeg tijdens het bezoek inzicht in de dagelijkse operaties van Liander, de ideeën om het elektriciteitsnet te versterken en de reactie op noodsituaties.

Na afloop van het bezoek deelde gedeputeerde Kocken haar indrukken: "Goed om te zien hoe bevlogen de experts van Liander dagelijks - en ook 's nachts - hard werken om ons stroomnet draaiende te houden. Het is essentieel om te begrijpen hoe de netbeheerder omgaat met uitdagingen zoals netcongestie, en welke maatregelen zij neemt om de energievoorziening betrouwbaar te houden."

Het werkbezoek bood de gedeputeerde en de statenleden een waardevolle gelegenheid om de praktische aspecten van het energiebeheer te observeren. En om een beter begrip te krijgen van de inspanningen van Liander in het handhaven van een stabiel elektriciteitsnet.

Gedeputeerde Kocken en Statenleden op werkbezoek bij Liander Gedeputeerde Rosan Kocken (tweede van links) tijdens het werkbezoek aan Liander.