Hinder op de Zaan door werkzaamheden tijdelijke Zaanbrug

De tijdelijke Zaanbrug wordt verwijderd. Vanwege deze werkzaamheden is de Zaan ter hoogte van de tijdelijke Zaanbrug van 26 januari (18.00 uur) tot 29 januari (06.00 uur) gestremd voor het scheepvaartverkeer.

Scheepvaart wordt geadviseerd dit weekend om te varen. 

Bij het in gebruik nemen van de nieuwe Zaanbrug op 15 januari, is de tijdelijke brug buiten gebruik gesteld. In de komende maanden verwijdert de aannemer de tijdelijke brug en brengt de kades en aansluitingen op de Zaanweg en de Lassiestraat weer terug naar de oude verkeerssituatie. 

In het weekend van vrijdag 26 januari (18.00 uur) tot maandag 29 januari (06.00 uur) wordt het deel dat open en dicht gaat voor de scheepvaart (het val) uit de tijdelijke Zaanbrug getild. Vanwege deze werkzaamheden is de Zaan gestremd voor het scheepvaartverkeer. 

Hergebruik tijdelijke Zaanbrug

De tijdelijke brug werd anderhalf jaar geleden aangelegd om verkeer de mogelijkheid te geven de Zaan over te steken tijdens de vervanging van de Zaanbrug. De brug had daarvoor al dienst gedaan bij de werkzaamheden aan de prinses Amaliabrug in de gemeente Zaanstad. De komende periode wordt de brug in delen gedemonteerd, afgevoerd en opgeslagen. Zo kan de brug bij een ander project opnieuw gebruikt worden als tijdelijke brug. 

Luchtfoto tijdelijke Zaanbrug

Zaanbrug

De vernieuwing van de Zaanbrug is een samenwerkingsverband van de provincie Noord-Holland met de gemeenten Wormerland en Zaanstad. De aannemerscombinatie Reimert Bouw en Infrastructuur, Gebr. Beentjes en HSM Steel Structures voert de werkzaamheden uit.

Meer informatie

Met vragen over de werkzaamheden kunnen (vaar)-weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt via 0800-0200 600 (gratis) of per mail servicepunt@noord-holland.nl. De werkzaamheden zijn ook te volgen via www.noord-holland.nl/zaanbrug of de regionale facebookpagina @ZaanstreekWaterland.