Leimuiderbrug gestremd voor scheepvaart

De Leimuiderbrug (N207) over de Ringvaart in de gemeente Haarlemmermeer was in de ochtend van 8 januari 2024 in storing. Het wegverkeer kan inmiddels weer gebruik maken van de brug.

Voor de scheepvaart is de Ringvaart ter hoogte van de Leimuiderbrug tot nader berichtgeving gestremd.

Tijdens de ochtendspits op 8 januari ging de brugklep niet meer volledig naar beneden. Dit zorgde voor een stremming van zowel het wegverkeer als het scheepvaartverkeer. Na een aantal uren kon het wegverkeer weer gebruik maken van de brug. De brug is tot nader berichtgeving nog wel gestremd voor het scheepvaartverkeer. Voor hen geldt een omleidingsroute via de westelijke Ringvaart. Schepen onder de 2,56 meter kunnen wel onder de brug door blijven varen.  

Het is nog onduidelijk was de oorzaak van de storing was. Een groep specialisten is bij de brug om onderzoek te doen naar het euvel. Als de brug weer bediend gaat worden, zal dit de komende perioden niet meer gebeuren tijdens de spits (6.30 - 8.30 uur en 16.00 - 18.00 uur).

Meer informatie

Met vragen en klachten kunnen (vaar)weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het servicepunt van de provincie Noord-Holland via 0800-0200600 (gratis) of per e-mail: servicepunt@noord-holland.nl. Op de hoogte blijven van bedientijden van bruggen en sluizen, stremmingen of werkzaamheden? Kijk dan op www.vaarweginformatie.nl.