‘Baas van Morgen’: de provincie zet een leerling aan het roer!

De provincie Noord-Holland doet op 6 juni mee aan de 10e editie van JINC ‘Baas van Morgen’.

Op deze dag lopen honderden kinderen door heel Nederland een dag mee met een ‘baas van vandaag’.

‘Baas van Morgen’ is een initiatief dat zich inzet voor gelijke kansen voor alle kinderen en speciaal is bedoeld voor kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. In Nederland groeien 240.000 kinderen op in een omgeving met veel sociaaleconomische achterstand. Deze kinderen hebben dromen en talenten, maar missen een waardevol netwerk om de professionele vaardigheden en kennis op te doen die ze in de toekomst nodig hebben. De kansenongelijkheid in het onderwijs neemt bovendien toe. Samen met JINC, organisator van ‘Baas van Morgen’, gelooft de provincie dat het essentieel is om deze jongeren een kans te geven op een goede start op de arbeidsmarkt.

‘Baas van Morgen’: de provincie zet een leerling aan het roer!Bron: JINC

Welkom Zeliha!

De provincie begroet op 6 juni de 15-jarige Zeliha uit Haarlem. Ze loopt een dag mee met Dennis Dezdar, Unitmanager Wegen en Vaarwegen bij de provincie. Tijdens ‘Baas van Morgen’ ziet onze deelneemster van binnenuit hoe de provincie in elkaar steekt en stapt in de auto bij weginspecteur Moniek van Veen. Dennis Dezdar, Unitmanager: “Maar dat is nog niet alles, want we hebben ook een inspirerende vraag aan haar. Wat zou de provincie nog meer kunnen doen om vrouwelijke (vaar)weginspecteurs aan te trekken? We zijn benieuwd, alle ideeën zijn welkom!”

Bijna 500 deelnemers

Naast de provincie doen er dit jaar bijna 500 organisaties mee aan ‘Baas van Morgen’. Van overheidsinstellingen tot beursgenoteerde ondernemingen. Het evenement heeft in voorgaande jaren al grote successen geboekt. Daniel Roos, algemeen directeur van JINC: “Niet alleen laten we heel Nederland zien hoe belangrijk het is om te investeren in al het talent van de toekomst. Maar het brengt ook verschillende werelden bij elkaar en stimuleert nieuwe perspectieven. JINC Baas van Morgen vergroot de leefwereld van kinderen, evenals hun zelfvertrouwen en zelfbeeld.” JINC is een non-profit organisatie die kinderen van 8-16 jaar in 30 stedelijke gebieden met sociaaleconomische achterstand helpt aan een betere start op de arbeidsmarkt.