Informatiebijeenkomst hefbrug Oterleek

In september 2023 zijn bewoners van harte welkom tijdens een informatiebijeenkomst over de werkzaamheden aan de hefbrug Oterleek.

De brug ligt tussen de Huygendijk (N508) en de Oterlekerweg in Oterleek (gemeente Alkmaar). De provincie Noord-Holland en gebiedsaannemer BAM/Krinkels/Equans informeren de bewoners graag persoonlijk over de werkzaamheden die in oktober 2023 starten. Voordat de definitieve datum van de informatiebijeenkomst gepland wordt, inventariseert de provincie welke datum de voorkeur heeft bij de (meeste) bewoners.  

Welke datum heeft uw voorkeur? 

Om een beeld te krijgen van het aantal geïnteresseerden kunt u via dit formulier laten weten of uw voorkeur uitgaat naar een informatiebijeenkomst op maandag 11 september of dinsdag 12 september. De bijeenkomst start om 19.30 uur met een presentatie over de werkzaamheden, de planning en de hinder. Daarna is er alle gelegenheid om vragen te stellen. De bijeenkomst duurt tot 21.00 uur. De datum met de meeste stemmen en de locatie worden in augustus bekend gemaakt. 

Ook als u geen interesse heeft, maar wel op de hoogte wilt blijven, kunt u bovenstaand formulier invullen. Wilt u uw voorkeur liever telefonisch of per e-mail doorgeven? Dat kan via ons Servicepunt: 0800-0200 600 of servicepunt@noord-holland.nl

Werkzaamheden hefbrug Oterleek 

Het brugdek van de hefbrug Oterleek is aan het einde van zijn levensduur. Daarom wordt het brugdek vernieuwd en volledig vervangen door een nieuw brugdek van staal. Daarnaast vernieuwen we onder andere het bewegingsmechanisme van de brug en het beton, en brengen we een nieuwe verflaag (coating) aan. De provincie treft tegelijkertijd de voorbereidingen voor het op afstand bedienbaar maken van de brug. Om de brug in de toekomst veilig - vanuit de bediencentrale - te kunnen openen en sluiten, worden alvast slagbomen en hoge masten met camera’s geplaatst, zodat de brugbedienaar goed zicht heeft op de brug.

Verkeershinder 

Om alle werkzaamheden uit te voeren, is het noodzakelijk om de brug van oktober 2023 tot en met mei 2024 af te sluiten voor verkeer. Al het gemotoriseerd verkeer volgt dan een omleidingsroute via de Huygendijk, de Rustenburgerweg en de Noordervaart (N243). Om de hinder te beperken, zorgt de provincie dat fietsers en voetgangers via een tijdelijke pontonbrug de Ringvaart van de Heerhugowaard kunnen oversteken. De werkzaamheden aan de hefbrug Oterleek zijn afgestemd op de werkzaamheden en omleidingen van het project herinrichting N243