Hinder scheepvaart- en wegverkeer bij werkzaamheden Brug Ouderkerk

Vanwege werkzaamheden bij de Brug Ouderkerk tussen Ouderkerk aan de Amstel en Amstelveen, is 1 rijrichting op de brug in de nachten van 24 en 25 oktober 2023 afgesloten.

Verkeer op de N522 wordt ter plaatse langs de werkzaamheden geleid. Herstelwerkzaamheden tussen 6 en 18 november 2023 zorgen ervoor dat de Brug Ouderkerk in die periode niet bediend kan worden. Scheepvaart op de Amstel hoger dan 3 meter moet rekening houden met stremming ter hoogte van Brug Ouderkerk. 

De provincie Noord-Holland voert rest- en herstelwerkzaamheden uit aan Brug Ouderkerk tussen Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel. 

Een rijstrook afgesloten op de N522 bij Ouderkerk aan de Amstel

Bij de Brug Ouderkerk, die sinds half juli officieel geopend is, worden extra geleiderails langs de weg geplaatst. Vanwege deze restwerkzaamheden is er een rijstrook richting Amstelveen afgesloten op dinsdag 24 oktober 22.00 uur tot woensdag 25 oktober 6.00 uur afgesloten. Vanaf woensdag 25 oktober 22.00 uur tot en met donderdag 26 oktober 6.00 uur is er een rijstrook richting Amsterdam Zuidoost gestremd. Het verkeer wordt met behulp van verkeersleiders op beide dagen via de andere beschikbare rijstroken geleid. Er geldt dan een snelheidsbeperking.

Stremming Amstel van 6 tot 18 november

Na oplevering van de nieuwe Brug Ouderkerk bleek 1 van de cilinders van de brug niet goed te functioneren. Om dit probleem op te lossen, vervangt de aannemer van maandag 6 tot zaterdag 18 november 2023 de cilinder. Vanwege de werkzaamheden wordt de Brug Ouderkerk op deze dagen niet bediend en geldt er een stremming van de Amstel ter hoogte van Ouderkerk aan de Amstel. Schepen lager dan 3 meter kunnen tijdens deze periode wel gebruik maken van de (vaste) onderdoorgang. Het wegverkeer ondervindt geen hinder van deze werkzaamheden. 

Meer informatie

Op de hoogte blijven van bedientijden van bruggen en sluizen, stremmingen of werkzaamheden? Kijk dan ook op www.vaarweginformatie.nl. Met vragen over de werkzaamheden kunnen (vaar)weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt via 0800-0200 600 (gratis) of per e-mail servicepunt@noord-holland.nl. De werkzaamheden zijn ook te volgen via de pagina Brug Ouderkerk of de regionale Facebookpagina @AmstellandMeerlanden.