Uitnodiging: Wandel zaterdag 11 mei mee in de Schil Naardermeer

In de zomer van 2023 is de uitvoering van het project Schil Naardermeer van start gegaan. Op zaterdag 11 mei organiseert het project een wandeling voor geïnteresseerden uit de omgeving van het Naardermeer.

Meld je aan

Na jarenlange voorbereiding ging eind juli 2023 de schop de grond in. De deelgebieden Naardermeer-Oost (langs de Karnemelksloot) en de Hilversumse Bovenmeent waren als eerste aan de beurt. De aannemer heeft gebaggerd, gegraven en grond getransporteerd. De grootste klus was het ophogen van de kades rond het Naardermeer in beide deelgebieden. Verder zijn er sloten en greppels gegraven en natuurvriendelijke oevers aangelegd in het oostelijk deel van de Hilversumse Bovenmeent. Dit alles om de kwaliteit van de natuur te versterken.

Tijd om te gaan kijken

Nu de lente is begonnen en het terrein wat is opgedroogd, wordt het tijd om de resultaten van het werk te bekijken. Geïnteresseerden uit de omgeving van het Naardermeer kunnen op 11 mei meewandelen. We laten jullie graag in het veld zien wat er afgelopen jaar gebeurd is en wat dit het Naardermeer oplevert. Er is alle ruimte voor vragen over het project en we vertellen ook graag over de natuur en het beheer van het Naardermeer in brede zin.

Waar en wanneer

De wandeling start op zaterdagmiddag 11 mei om 13.30 uur bij de ingang van het Laarzenpad in Naardermeer-Oost, tussen Naardermeer 7 en 9 in Naarden. Bekijk de routebeschrijving (pdf, 1,8 MB). Deze locatie is bij voorkeur per fiets of te voet te bereiken. Er is een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar bij het fort aan het einde van de Verlengde Fortlaan.

De wandeling is ongeveer 5 kilometer en duurt ongeveer anderhalf uur. Het pad dat wordt bewandeld is op sommige delen ongelijk en kan bij regen modderig zijn. Trek daarom stevige schoenen of laarzen aan. Het is een mooie natuurwandeling en met een beetje geluk is onderweg de purperreiger, rietgors of blauwborst te zien. Neem daarom je verrekijker mee.

Aanmelden

Aanmelden kan via dit formulier. Er is plek voor 30 wandelaars. Als er meer aanmeldingen zijn dan plekken, dan komt er een wachtlijst.

Schil Naardermeer in vogelvlucht

Alvast een voorproefje? Bekijk onderstaande video met beelden vanuit de lucht. Je zult zien dat het er vanaf de grond heel anders uitziet.

Still youtube met vogel
Klik op de afbeelding voor de video (YouTube)

Meer informatie

Het project Schil Naardermeer is een samenwerking tussen Natuurmonumenten, Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en provincie Noord-Holland. Meer informatie over dit project staat op de pagina Schil Naardermeer.

Rietlandschap Naardermeer
Rietlandschap Naardermeer (foto: Natuurmonumenten)