Herstelwerkzaamheden slagboom Cruquiusbrug

Op woensdag 10 januari en donderdag 11 januari vinden er 's avonds en 's nachts herstelwerkzaamheden plaats aan de slagboom en verkeersseinen van de Cruquiusbrug in Heemstede (N201). Naar verwachting kan de brug vrijdag 12 januari weer open en dicht voor het vaarverkeer.

Aanrijding slagboom

Op 24 december vond er een eenzijdig ongeval plaats op de Cruquiusbrug. Een automobilist verloor de controle over het stuur en reed met hoge snelheid tegen de slagboom aan. De installatie is ernstig beschadigd. Daardoor kan de brug niet meer veilig worden geopend voor het vaarverkeer.

slagboom

Herstelwerkzaamheden

Van woensdagavond 10 januari 20.00 uur tot donderdagochtend 11 januari 5.00 uur voert de aannemer herstelwerkzaamheden uit. Om het werk veilig te kunnen uitvoeren wordt de rechterbaan richting Hoofddorp afgezet. Hierdoor zal er beperkte hinder zijn voor het wegverkeer. Naar verwachting kan de brug vrijdag 12 januari weer open en dicht voor het vaarverkeer, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Nieuwe Cruquiusbrug

De Cruquiusbrug is aan vervanging toe. De nieuwe brug wordt in 2023-2025 circulair, energieneutraal en zo onderhoudsarm mogelijk gebouwd. Het brugdeel richting Heemstede wordt vervangen en verbreed. Aan het brugdeel richting Hoofddorp vindt groot onderhoud plaats. Met de verbrede nieuwe brug verbetert de veiligheid en doorstroming van zowel fietsers, voetgangers als het wegverkeer op de N201.

Meer informatie 

Met vragen over de Cruquiusbrug kunnen (vaar)weggebruikers  en omwonenden contact opnemen het Servicepunt van de provincie via 0800 - 0200 600 (gratis) of stuur een e-mail naar cruquiusbrug@noord-holland.nl Informatie over de vernieuwing Cruquiusbrug is ook te vinden op www.cruquiusbrug.nl of de regionale facebookpagina: Zuid-Kennemerland/IJmond