Provincie steunt kleinere ondernemers bij aanvragen Europese subsidies

De provincie Noord-Holland stelt een nieuwe regeling beschikbaar die kleinere ondernemers in de regio ondersteunt bij het aanvragen van Europese financiering. Op deze manier kunnen zij beter gebruik maken van Europese financieringsmogelijkheden.

jonge ondernemers lachen aan tafel

Vanuit de Europese Commissie zijn via programma's als Kansen voor West 3 of Just Transition Fund-IJmond gelden beschikbaar waar ondernemers aanspraak op kunnen maken. Het schrijven van een aanvraag voor Europese financiering kan echter ingewikkeld en tijdrovend zijn. Veel ondernemers schakelen daarom externe adviesbureaus in om hen te begeleiden bij het Europese aanvraagproces. 

De kosten voor het inschakelen van een adviesbureau kunnen vooral voor kleinere ondernemers een struikelblok zijn. Om deze ondernemers in de provincie hierin te steunen, introduceert de provincie de ‘Uitvoeringsregeling subsidie ondersteuning aanvragen’. Via deze regeling kunnen ondernemers een tegemoetkoming in de kosten voor het inschakelen van een adviesbureau krijgen.  

Voor kleinere ondernemers met een kansrijk project voor Europese financiering staat op de website meer informatie over deze regeling en de voorwaarden.