Digitale vooraankondiging om meer weggebruikers te bereiken

De provincie vernieuwt in april en mei het asfalt op de N242 (Ommering) in Alkmaar. Om zoveel mogelijk weggebruikers te bereiken wordt een digitale vooraankondiging ingezet.

In april en mei wordt het asfalt op de N242 (Ommering) vanaf de Bestevaerstraat tot aan de Nollenweg (N508) in Alkmaar vernieuwd. Over de N242 rijden op werkdagen zo’n 80.000 voertuigen per dag. Om de hinder voor het verkeer zo veel mogelijk te beperken, werkt de provincie in de avond/nacht en in het weekend. Daarnaast zet de provincie een digitale vooraankondiging in om zoveel mogelijk weggebruikers te bereiken.

Digitale vooraankondiging

De provincie informeert bewoners en bedrijven in de regio Alkmaar over de werkzaamheden. Om zoveel mogelijk weggebruikers (forenzen) te bereiken, zet de provincie ook een digitale vooraankondiging in. Mensen die vaak over dat deel van de N242 rijden én Flitsmeister, de ANWB Onderweg app of Flitsservice via Waze gebruiken, ontvangen een bericht op hun telefoon of navigatiesysteem over het groot onderhoud aan de N242. Dit bericht ontvangen zij pas zodra zij stilstaan om afleiding in het verkeer te voorkomen.

De digitale vooraankondiging wordt een week voor de start van het werk ingezet. Na ongeveer een maand ontvangt de provincie een rapportage en is te zien welk effect de digitale vooraankondiging heeft gehad (bereik, aantal clicks etc.). De provincie zet steeds vaker Smart Mobility  maatregelen zoals deze in om weggebruikers te informeren en de hinder te beperken. Benieuwd? Bekijk de Toolbox Smart Mobility voor meer slimme maatregelen.   

Groot onderhoud N242

Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren is eerst de N242 richting A9/Alkmaar van 18 april tot en met 23 april dicht. Het asfalt van de andere weghelft, de N242 richting Heerhugowaard, wordt aangepakt van 23 mei tot en met 28 mei 2024. Meer weten? Lees dan het nieuwsbericht over de werkzaamheden.