Nachtelijke werkzaamheden op Burgemeester Stramanweg en Brug Ouderkerk

De provincie Noord-Holland voert in de avonden en nachten van 18 en 19 maart 2024 testen uit aan de Brug Ouderkerk.

In de nacht van 20 maart zijn er werkzaamheden op de Burgemeester Stramanweg (N522) ter hoogte van de kruising met de Jacob van Ruisdaelweg in Ouderkerk aan de Amstel. Het verkeer kan tijdens beide werkzaamheden langs het werk rijden, maar moet wel rekening houden met korte opstoppingen op de N522. 

Werkzaamheden Brug Ouderkerk

Vanwege een eerder geconstateerd mankement kan de Brug Ouderkerk sinds 22 november 2023 niet meer open en dicht. Om de brug weer te kunnen bedienen voor scheepvaart, vinden er herstelwerkzaamheden plaats. Hierbij wordt Brug Ouderkerk in de nachten van 18 op 19 maart en van 19 op 20 maart getest tussen 22.00 uur en 06.00 uur. Al het verkeer kan tijdens het testen gebruik blijven maken van Brug Ouderkerk. Het testen zal per brug plaatsvinden zodat het verkeer via een om-en-om regeling langs de werkzaamheden wordt geleid. Het verkeer moet hierbij wel rekening houden met maximaal 10 minuten oponthoud. 

Als alle testen goed verlopen kan Brug Ouderkerk vanaf 24 maart weer bediend worden voor de scheepvaart. Ook geldt vanaf die datum weer de maximale snelheid van 50 km per uur.  

De werkzaamheden aan Brug Ouderkerk zijn nog niet afgerond. Een aantal werkzaamheden vergt meer voorbereidingstijd en kan dit voorjaar niet uitgevoerd worden. Deze resterende herstelwerkzaamheden worden daarom na het vaarseizoen van 2024 uitgevoerd. 

Werkzaamheden op de Burgemeester Stramanweg

In oktober en november 2023 is de ruimte rondom de bushalte Ouderkerk Oost opnieuw ingericht. Om het project af te ronden moet er in de middenberm van de N522 ter hoogte van de oversteek tussen de beide bushaltes nog markering aangebracht worden. De werkzaamheden hiervoor vinden plaats in de nacht van 20 op 21 maart 2024 tussen 24.00 uur en 05.00 uur. Bij het werk wordt aan beide kanten van de middenberm een rijstrook afgezet. Het verkeer kan met behulp van verkeersregelaars langs de werkzaamheden rijden. Incidenteel kan het voorkomen dat bussen richting Amstelveen bij de halte stopt om passagiers in- en uit te laten stappen. Het verkeer achter de bus moet er dan rekening mee houden dat zij hierdoor te maken krijgt met kort oponthoud.

Meer informatie

Met vragen over de werkzaamheden kunnen (vaar)-weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt via 0800-0200 600 (gratis) of per mail servicepunt@noord-holland.nl. De werkzaamheden zijn ook te volgen via www.noord-holland.nl/brugouderkerk of de regionale Facebookpagina.