Brug Ouderkerk afgesloten voor autoverkeer (update)

Brug Ouderkerk bij Ouderkerk aan de Amstel (N522) kampt sinds de avond van 13 mei 2024 met een storing.

Update 14 mei 13.00

De storing bij Brug Ouderkerk is voorbij en beide brugdelen zijn inmiddels open voor al het wegverkeer. De brug wordt tot nader bericht nog niet bediend voor scheepvaart.

Oorspronkelijk bericht

Vanwege deze storing lukt het niet om de brug volledig te sluiten. In de ochtend van 14 mei kon 1 brugdeel gesloten worden. Fietsers, voetgangers, busvervoer en nood-en hulpdiensten kunnen daardoor weer de Amstel passeren via Brug Ouderkerk. Het autoverkeer kan nog niet over de brug rijden en wordt verzocht om te rijden via de A9. De Brug Ouderkerk kan nog niet bediend worden, waardoor de Amstel voor schepen hoger dan 2.90 meter gestremd is. 

De oorzaak van de storing wordt op dit moment onderzocht. Mogelijk zorgt de warmte van de afgelopen tijd voor het uitzetten van de brug, waardoor deze niet meer goed kan sluiten. De Brug Ouderkerk wordt daardoor gekoeld. Naar verwachting kan het autoverkeer rond het middaguur van 14 mei weer gebruik maken van Brug Ouderkerk. 

Het scheepvaarverkeer moet rekening houden met stremming van de Amstel ter hoogte van de brug, omdat de brug niet bediend kan worden. Scheepvaart lager dan 2.90 meter kan wel onder de brug doorvaren. 

Meer informatie

Met vragen over de werkzaamheden kunnen (vaar)-weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt via 0800-0200 600 (gratis) of per mail servicepunt@noord-holland.nl. De werkzaamheden zijn ook te volgen via www.noord-holland.nl/brugouderkerk of de regionale facebookpagina @AmstellandMeerlanden