Over het project

Met het project Bereikbaarheid Royal FloraHolland geven de provincie Noord-Holland, de gemeente Aalsmeer, Royal FloraHolland en de Vervoerregio Amsterdam gezamenlijk een bereikbaarheidsimpuls aan de regio Aalsmeer. Er komt een snellere busverbinding met nieuwe haltes, een extra ingang en een extra uitgang aansluitend op het terrein van de bloemenveiling.

De provincie Noord-Holland legt de ingang en de bushaltes op de Legmeerdijk aan, de gemeente Aalsmeer realiseert de uitgang en de haltes op de Zwarteweg. Omdat de buslijn via het terrein van Royal FloraHolland vervalt, worden de haltes op het veilingterrein verwijderd.

Snellere busverbinding

Met het project Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) Legmeerdijk wordt het busvervoer tussen Kudelstaart, Aalsmeer en Amstelveen betrouwbaarder en sneller. De nieuwe route zorgt voor 6 minuten rijtijdwinst, waar dagelijks ruim 2000 reizigers van zullen profiteren. De R-net buslijnen 357 en 358 en de N57 (tussen Kudelstaart en Amsterdam-Zuid) rijden nu nog over het veilingterrein van Royal FloraHolland. Deze gaan in de nieuwe situatie over de Burgemeester Kasteleinweg en de Legmeerdijk (N231) rijden.

Ook komt er nieuwe halte tussen de hoofdingang van Royal FloraHolland en FloriWorld. De huidige bushaltes op het terrein van Royal FloraHolland komen te vervallen. Bij de nieuwe haltes komen trappen, liften en een loopbrug over de N231. Deze loopbrug biedt een directe, veilige, snelle én korte route naar de nieuwe sierteeltattractie FloriWorld (naar schatting 350.000 bezoekers per jaar), die 1 juli 2020 haar deuren geopend heeft.

Kaart bereikbaarheid Royal FloraHolland
Kaart met nieuwe haltes en loopbrug. Open de grote versie van deze kaart
(pdf, 2MB).

Nieuwe in- en uitgang Royal FloraHolland

Naast een versnelling en verbetering van de buslijnen komt er ook een nieuwe ingang voor verkeer komende vanaf de nieuwe N201 (westelijk deel) naar de bloemenveiling Royal FloraHolland. Deze nieuwe ingang vanaf de N231 sluit aan op het ontwikkelgebied Oost en is alleen te bereiken vanaf de N201 west. Daarnaast wordt er een nieuwe uitgang vanaf Royal FloraHolland over Greenport Aalsmeer via de Middenweg naar de N201 aangelegd. Deze uitgang is exclusief voor verkeer afkomstig van de bloemenveiling en is alleen doordeweeks beschikbaar tussen 07:00 en 19:00 uur.

Bloemenveiling Royal FloraHolland
Bloemenveiling Royal FloraHolland

Bereikbaarheid Greenport Aalsmeer

Het bedrijfsleven, overheid en kennisinstellingen werken binnen de Greenport samen aan de verbetering van de bereikbaarheid en de logistiek in de regio Aalsmeer. De kracht van het sierteeltcomplex Greenport Aalsmeer is de fysieke concentratie van zowel teelt-, afzet- als handelsbedrijven in de regio. Verse producten moeten snel van A naar B kunnen worden vervoerd. Daarom is een goede bereikbaarheid  essentieel voor het behoud en de versterking van de handels- en draaischijffunctie van Greenport Aalsmeer. 

Sierteeltcomplex Greenport Aalsmeer
Sierteeltcomplex Greenport Aalsmeer

Uitgelicht