Zaanbrug

De Zaanbrug tussen Wormer en Wormerveer dateert van midden jaren zestig van de vorige eeuw en is aan vervanging toe. Bewoners dachten actief mee over de uitstraling van de nieuwe Zaanbrug. Het resultaat is een traditionele ophaalbrug, fraai en rank, die past in de historische omgeving langs de Zaan, maar ook een kind is van deze tijd. Met de nieuwe Zaanbrug wordt de verkeersafwikkeling voor fietsers en voetgangers veiliger. Bovendien verbetert de doorvaart op de Zaan omdat scheepvaart de nieuwe brug sneller kan passeren.

Digitale informatiebijeenkomst 10 februari 2022

Digitale informatiebijeenkomst 10 februari 2022

Op 10 februari 2022 organiseert de provincie Noord-Holland een digitale informatiebijeenkomst.

Meer informatie

Actueel

Aanmelden voor de nieuwsbrief Vernieuwing Zaanbrug

Over de nieuwe Zaanbrug verschijnt met regelmaat een digitale nieuwsbrief. Wilt u op de hoogte blijven van de werkzaamheden rondom de Zaanbrug? Meld u zich dan hier aan: 

Contact

Voor vragen over de werkzaamheden kunnen (vaar)-weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt via 0800-0200 600 (gratis) of per mail servicepunt@noord-holland.nl. Vragen zijn ook te stellen via zaanbrug@noord-holland.nl
Alle up-to-date informatie over de voortgang en uitvoering van de werkzaamheden is te vinden in de bouw app van de aannemer. Deze is vanaf maart 2022 beschikbaar. De werkzaamheden zijn ook te volgen via de regionale @Facebookpagina Zaanstreek Waterland

Uitgelichte video's

  • Bekijk het online webinar vernieuwing Zaanbrug

    Op 22 april was er een online webinar over het vernieuwen van de Zaanbrug en het plaatsen van de tijdelijke brug. Het webinar is nog terug te zien.

  • Vernieuwen Zaanbrug

    In de zomer van 2022 start de vervanging van de Zaanbrug. Een tijdelijke brug zorgt voor een oversteek tijdens de werkzaamheden.