Zaanbrug

De Zaanbrug tussen Wormer en Wormerveer dateert van midden jaren zestig van de vorige eeuw en is aan vervanging toe. Bewoners dachten actief mee over de uitstraling van de nieuwe Zaanbrug. Het resultaat is een traditionele ophaalbrug, fraai en rank, die past in de historische omgeving langs de Zaan, maar ook een kind is van deze tijd. Met de nieuwe Zaanbrug wordt de verkeersafwikkeling voor fietsers en voetgangers veiliger. Bovendien verbetert de doorvaart op de Zaan omdat scheepvaart de nieuwe brug sneller kan passeren.

Fietsen over de Zaan

Fietsen over de Zaan

De Zaanbrug wordt vervangen door een nieuwe brug. Vanaf 18 juli is de Zaanbrug daardoor afgesloten en kunt u gebruik maken van een tijdelijke brug. Dat kan met de auto, maar u kunt ook kiezen voor de fiets. Wel zo gezond voor u en voor de omgeving.

Meer informatie

Actueel

Aanmelden voor de nieuwsbrief Vernieuwing Zaanbrug

Over de nieuwe Zaanbrug verschijnt met regelmaat een digitale nieuwsbrief. Wilt u op de hoogte blijven van de werkzaamheden rondom de Zaanbrug? Meld u zich dan hier aan: 

Contact

Voor vragen over de werkzaamheden kunnen (vaar)weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt via 0800-0200 600 (gratis) of per mail servicepunt@noord-holland.nl. Vragen zijn ook te stellen via zaanbrug@noord-holland.nl
Alle up-to-date informatie over de voortgang en uitvoering van de werkzaamheden is te vinden in de omgevingsapp van de aannemer. Deze is te vinden in de appstores onder de zoekterm 'Reimert'. De werkzaamheden zijn ook te volgen via de regionale @Facebookpagina Zaanstreek Waterland

Uitgelichte video's