Zaanbrug

Zaanbrug

De Zaanbrug tussen Wormer en Wormerveer dateert uit de jaren zestig van de vorige eeuw en is aan vervanging toe. Bewoners dachten actief mee over de uitstraling van de nieuwe brug. Het resultaat is een traditionele ophaalbrug, die past in de historische omgeving langs de Zaan, maar ook bij de huidige tijd. Met de nieuwe Zaanbrug wordt de verkeersafwikkeling voor fietsers en voetgangers veiliger. Bovendien verbetert de doorvaart op de Zaan, omdat scheepvaart de nieuwe brug sneller kan passeren.

Officiële opening Zaanbrug op 13 april 2024

Officiële opening Zaanbrug op 13 april 2024

De afgelopen jaren is er hard gewerkt om de Zaanbrug tussen Wormerveer en Wormer te vervangen. Inmiddels lopen de werkzaamheden aan de Zaanbrug ten einde en wordt de brug binnenkort opgeleverd. Dit bijzondere moment wordt feestelijk gevierd op zaterdag 13 april.

Meer informatie

Actueel

Aanmelden voor de nieuwsbrief Vernieuwing Zaanbrug

Over de nieuwe Zaanbrug verschijnt met regelmaat een digitale nieuwsbrief. Wilt u op de hoogte blijven van de werkzaamheden rondom de Zaanbrug? Meld u zich dan hier aan: 

Contact

Voor vragen over de werkzaamheden kunnen (vaar)weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt via 0800-0200 600 (gratis) of per mail servicepunt@noord-holland.nl. Vragen zijn ook te stellen via zaanbrug@noord-holland.nl
Alle up-to-date informatie over de voortgang en uitvoering van de werkzaamheden is te vinden in de omgevingsapp van de aannemer. Deze is te vinden in de appstores onder de zoekterm 'Reimert'. De werkzaamheden zijn ook te volgen via de regionale @Facebookpagina Zaanstreek Waterland

Uitgelichte foto's en video's