Nieuws

 • Provincie verdubbelt crowdfunding voor natuur

  19 juli 2017 Provincie verdubbelt crowdfunding voor natuur Wie plannen heeft voor stadsnatuur, een bijenlint, een tiny forest of een ander natuurinitiatief in Noord-Holland kan maximaal € 5.000,- ontvangen van de provincie mits zij de andere helft via crowdfunding ophalen.
 • Kaas is goed voor weidevogels

  Kaas is goed voor weidevogels prijsvraag 'Rondje Rondehoep’, zo heet de kaas die Mathilde van Otterloo en Joost van der Kroon maken. Kaas die goed is voor de weidevogels bij Amsterdam. Want een deel van de verkoopopbrengst gaat naar het weidevogelbeheer. Met deze kaas wonnen de kaasmakers 8 maart 2017 €15.000 met de prijsvraag Amstelland Natuurlijk Culinair voor het meest duurzame streekproduct uit Amstelland.
 • Ekoland Innovatieprijs voor Ekovar

  14 februari 2017 Ekoland Innovatieprijs voor Ekovar Een trotse Ruud, Lida en Jan Wennekers gaven Jaap Bond, gedeputeerde Landbouw, een rondleiding op hun biologische varkenshouderij Ekovar in Schagen. Het varkensbedrijf won de Ekoland Innovatieprijs 2017.
 • Winnaar Gouden Roerdomp is: Ekovar Wennekers

  25 november 2016 Winnaar Gouden Roerdomp is: Ekovar Wennekers Ekovar Wennekers is vandaag tijdens het Groen Kapitaal Congres uitgeroepen tot de winnaar van de Gouden Roerdomp 2016. Na stemming door het publiek werd de winnaar door gedeputeerde Jaap Bond bekend gemaakt. De Gouden Roerdomp is een stimuleringsprijs voor het meest kansrijke initiatief met een positieve impact op natuur. Ekovar Wennekers heeft deze prijs gewonnen omdat het bedrijf als biologische en innovatieve varkenshouderij geïntegreerd is in een dijk, zodat deze beter in het Noord-Hollands landschap past. Ekovar Wennekers wint naast de Gouden Roerdomp ook een geldbedrag van € 2.500.

Uitgelicht