“Ik kan mijn missie voortzetten bij een grote organisatie”

Lio van den Bosch startte als MRA-trainee in 2021. Bij de provincie zorgt hij dat het bewustzijn over diversiteit en inclusie wordt vergroot.

“Ik kan mijn missie voortzetten bij een grote organisatie”

Hoe kwam je bij dit traineeship?

“Mijn vader stuurde de vacature door van het traineeship. Hij vond dat echt iets voor mij, omdat ik altijd zeg dat het beter kan in Nederland. Ik begon bij de gemeente Hilversum en mijn tweede opdracht is bij de provincie Noord-Holland. Via een bijeenkomst met speeddates met verschillende overheden begreep ik dat de provincie meer wilde met het programma diversiteit en inclusie. Dat sprak mij aan, want dan kan ik mijn missie om actief te zijn op dit onderwerp, voortzetten bij een grote organisatie. Ik ben zelf niet zo van op de barricades staan, maar verander graag het systeem van binnenuit.

Waarom heb je gesolliciteerd?

Ik wil ontdekken waar ik energie van krijg. En dat kan alleen als je aan het werk gaat. Een traineeship is dan perfect, want je kunt verschillend werk doen. Bij de gemeente Hilversum deed ik een opdracht met meer uitvoerende taken, om een opendata-platform op te zetten, en bij de provincie ben ik strategisch bezig met organisatiebeleid. Als je een opdracht bij een andere organisatie wil doen, dan kan dat ook.

Hoe vind je het bij de provincie?

Ik zit in een heel leuk team en iedereen is heel behulpzaam. Ik ben in coronatijd begonnen en ik had in het begin niet heel veel mensen live gezien. Toch zijn er heel veel mensen die toenadering zoeken om online een kopje koffie te doen. Binnen het team ben ik een volwaardig medewerker, waardoor ik al veel verantwoordelijkheden heb.

Ik schrijf een plan om diversiteit en inclusie binnen de organisatie op de kaart te zetten. Daarvoor spreek ik veel mensen binnen de organisatie, bijvoorbeeld de directeur of managers van afdelingen, maar bijvoorbeeld ook met communicatie over hoe we collega’s betrekken en informeren. Er zijn ambassadeurs van start gegaan en er zijn workshops georganiseerd. Over wat diversiteit en inclusie is, maar bijvoorbeeld ook over onbewuste vooroordelen."

Meer informatie

Meer weten of het traineeship van de provincie Noord-Holland? Meld je aan voor de inhousedag op 6 april 2022. Meer informatie daarover vind je op de pagina Trainees en Young Professionals.