Winnaars wisseltrofee

Met deze trofee wordt nog beter zichtbaar wat we binnen de manifestbeweging met elkaar doen voor een veerkrachtige technische en technologische arbeidsmarkt.

Technologiecoalitie Noord-Holland

Monique van der Voort

Monique van der Voort ontving de wisseltrofee (2023) als voorzitter van de Techniekcoalitie Noord-Holland, omdat zij in deze atypische constructie (coalitie) van brancheorganisaties naar het grotere geheel kijkt zonder het belang van de MKB-maakindustrie uit het oog te verliezen. Ook levert zij een grote bijdrage door haar inzet voor het Servicepunt Techniek (SPT), waarvan in de provincie Noord-Holland inmiddels 5 actief zijn en verbindend samenwerken. Monique is vanaf het begin een betrokken aanjager die met veel energie het manifest onder de aandacht brengt bij haar achterban.

Vakschool Technische Installaties (VTi)

Martin de Haan van VTi Amsterdam

Martin de Haan ontving als directeur en projectleider van VTi Amsterdam de wisseltrofee (2023) voor zowel de succesvolle aanpak van deze publiek-private-samenwerking als zijn persoonlijke inzet, die wordt omschreven als betrouwbaar, energiek en netwerker pur sang. Gericht op de elektro- en installatiebranche levert VTi zichtbaar resultaat, zoals hoge instroom van studenten, gezamenlijke benadering van stageplaatsen om studenten te behouden en onderwijsvernieuwing, waaronder de leergang hybride docenten. Ook zijn zij kartrekker van de Green Tech Campus MRA. Martin is manifestaanjager van het eerste uur.

Lees ook het interview met Martin.

Smart Makers Academy

Tim van der Voord, Smart Makers Academy

Tim van der Voord nam namens Smart Makers Academy de wisseltrofee (2022) in ontvangst voor onder meer het concept van ultrakorte kennismodules (de metrolijnen), waarmee innovatie binnen bedrijven kan worden versneld. Er is veel waardering voor het open karakter waardoor partners zich kunnen aansluiten en zelf een academy kunnen opzetten. Het idee is ontstaan binnen een publiek-private-samenwerking en heeft nu geleid tot een businessmodel waarmee verder wordt gewerkt aan verduurzaming en landelijke opschaling.

Lees ook het interview met Tim.

Techniekpact West-Friesland

Gerben Bakker, TechniekPact

Gerben Bakker ontving als projectleider van TechniekPact West-Friesland de wisseltrofee (2022) voor de concrete acties en producten die binnen dit project zijn gelanceerd. Alles is erop gericht om meer jongeren te laten kiezen voor een opleiding in de techniek. In TechniekPact West-Friesland zijn heel veel partners samengebracht die gezamenlijk een breed en gevarieerd palet vormen. Met elkaar hebben zij een boeiend en laagdrempelig programma voor jongeren gemaakt. 

DudocXP

Suzanne den Dulk, ESPEQ Bouwopleidingen

Suzanne den Dulk  nam als vertegenwoordiger van DudocXP de wisseltrofee (2021) in ontvangst voor het voorbeeld dat deze publiek-private-samenwerking geeft. Bedrijven, privaat en publiek onderwijs en overheden zijn met elkaar tot een concrete samenwerking gekomen. In Heerhugowaard is een unieke bouwlocatie gerealiseerd mét als summum een grote kraan. Studenten kunnen oefenen met installatiewerk, metaal en bouw in 4 stadia van woningbouw. Dat is uniek! Studenten krijgen hier begeleiding op een manier die past bij hen als individu.

Bekijk ook de video over DudocXP (YouTube).