Nieuws

 • Nog meer zij-instromers welkom in de installatietechniek

  (24 januari 2023) Samenwerkingsverband Techlands zet een provinciale subsidie in om het aantal zij-instromers in de installatietechniek een impuls te geven. Met succes, want alleen al op dit moment begeleidt opleidingsbedrijf Installatiewerk Noord-Holland (IWNH) 50 personen in een opleidingstraject. Maar er kan nog meer bij, weet bestuurder van Techlands en directeur van IWNH Ronald Olij.
 • Nieuwe Techlandslocatie in Zaandam geopend

  (18 januari 2023) De Techlandslocatie in Zaandam heeft officieel haar deuren geopend. In de gloednieuwe campus, gehuisvest in het Regio College aan de Cypressehout, zitten alle opleidingen in de installatie- en elektrotechniek en metaaltechniek van IW Noord-Holland en Tetrix Techniek onder één dak.
 • NHInZicht.nl: onmisbare informatiebron arbeidsmarkt in Noord-Holland

  (14 december 2022) NHInzicht is een nieuwe website die toegang geeft tot heel veel arbeidsmarktinformatie. Op NHInzicht krijg je snel inzicht in de actuele situatie en trends binnen het thema arbeidsmarkt.
 • Trofee voor Smart Makers Academy

  (14 december 2022) Tim van der Voord van de Smart Makers Academy ontving woensdag 14 december de trofee Werken & Ontwikkelen 2030. Met deze prijs roemt gedeputeerde Ilse Zaal het succesvolle project dat een innovatieve en digitale brug slaat tussen onderwijs en het MKB.
 • Provincie publiceert cijfers arbeidsmarkt 2021-2022

  (01 december 2022) De Monitor Arbeidsmarkt 2021-2022 voor Noord-Holland is nu beschikbaar. In 2021 waren er in Noord-Holland ruim 1.679.000 banen. Er is sprake van een daling van de banengroei in vergelijking met 2019 en 2020.
 • Veel werknemers nodig voor uitvoering energietransitie en verduurzaming

  (30 november 2022) Voor de realisatie van de energietransitie en duurzaamheid zijn in Noord-Holland jaarlijks veel extra werknemers nodig.
 • Innovatiefestival Noord-Holland: een inspirerende dag vol kansrijke verbindingen

  (03 november 2022) Met bijna 750 bezoekers werd het Innovatiefestival Noord-Holland donderdag 27 oktober boven verwachting goed bezocht.
 • Technologietafel Werken & Ontwikkelen Versnellen

  (09 juni 2022) De Technologietafel Werken & Ontwikkelen Noord-Holland vond op 8 juni 2022 plaats vanuit de Bouw en Techniekcampus DudocXP in Heerhugowaard. Met bedrijven, overheid en onderwijs,- en kennisinstellingen is gesproken over de lopende acties uit het Manifest Werken & Ontwikkelen. De wisselbeker Werken & Ontwikkelen 2030 NH werd uitgereikt aan Gerben Bakker van Techniekpact West-Friesland.
 • Kiezen voor techniek is belangrijker dan ooit

  (24 maart 2022) Duizenden leerlingen uit groep 7/8 kunnen in 2022 weer kennismaken met de wereld van de techniek. Zij kunnen met hun klas het promotie-evenement techniek (PET) bezoeken dat in diverse regio’s wordt georganiseerd.
 • Nederlandse maakindustrie krijgt fysieke plek voor innovatie in de IJmond

  (09 maart 2022) Het Techport Innovation Centre is vanaf 2023 dé plek voor innovaties in de Nederlandse maakindustrie. Het Techport Innovation Centre wordt gebouwd in Velsen-Noord en krijgt een belangrijke rol in het goed opleiden van voldoende technisch personeel met nieuwe skills en het inzetten van digitale technologie binnen de industrie.

Uitgelicht