Hoogste punt bereikt

(07 juni 2018)

In maart bereikten we het hoogste punt van de bouw van de bediencentrale in Heerhugowaard. Op 15 maart toastten de gebruikers van het steunpunt en de bediencentrale en de aannemers op dit feestelijke moment.

Marco Nobel maakte van het moment gebruik om te benadrukken dat de bouw goed loopt dankzij de goede samenwerking van alle betrokkenen. Na de officiële toast hezen Marco Nobel (Bouwbedrijf Nobel) en Dilshad Jabar (Programmamanager) samen de vlaggen naar het hoogste punt. ‘Met de viering van het hoogste punt is er weer een stap gezet richting een betere doorstroming van zowel scheepvaart als het verkeer op de weg’, aldus Dilshad Jabar.

Met centrale bediening van bruggen en sluizen stimuleren we het vervoer over water. Dit betekent een afname van de belasting van onze wegen. Hierdoor verbetert niet alleen de doorstroming van het wegverkeer, maar kan de scheepvaart makkelijker doorvaren en heeft het gemak van betere vaartijden. Kortom grote voordelen voor alle (vaar)weggebruikers. Met deze duurzame, moderne bediencentrale bedient de provincie in de toekomst maar liefst 44 bruggen en sluizen. Daarnaast zijn wij in gesprek met andere beheerders, van wie hun bruggen op de belangrijke trajecten in de provincie liggen, om ze ook te koppelen aan een bediencentrale.

Toast op het hoogste punt

Uitgelicht